Melleņu kanēļmaizītes
Sastāvdaļas
Mīklai
- 250 ml remdena piena
- 10 g sausā rauga
- 50 g cukura
- 450 g miltu
- 0,5 tējkarotes sāls
- 50 g mīksta sviesta
- 1 ola
Pildījumam
- 50 g mīksta sviesta
- 70 g brūnā cukura
- 1 tējkarote kanēļa
- 250 g svaigas vai atkausētas mellenes
- 80 ml piena
Glazūrai
- 150 g pūdercukura
- 1 ēdamkrotes piena
- Miziņa no viena citrona
Pagatavošanas video
Remdenā pienā iemaisa sauso raugu un cukuru, tad atstāj siltā vietā uz 5 minūtēm. Bļodā ieber miltus, pievieno sāli, sviestu, olu un rauga–piena maisījumu. Mīklu mīca vismaz 5 minūtes, līdz tā kļūst gluda un viendabīga. Labs palīgs būs mikseris ar mīklas uzgaļiem. Pēc tam mīklu pārklāj ar virtuves dvieli un atstāj rūgt siltā vietā uz 1,5 stundām.
Kamēr mīkla rūgst, pagatavo pildījumu – samaisa sviestu, brūno cukuru un kanēli.
Uz darba virsmas izkaisa nedaudz miltu. Mīklu izrullē taisnstūra formā, aptuveni 0,5 cm biezumā. Uz mīklas vienmērīgi izklāj sviesta–cukura maisījumu un pārkaisa ar mellenēm. Tad mīklu cieši sarullē, sākot no garākās malas, un sagriež 2 cm biezās šķēlēs. Šķēles izkārto cepamajā traukā ar nelielām atstarpēm un pārlej ar pienu. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 20–25 minūtes.
Kamēr maizītes cepas, pagatavo glazūru – pūdercukuru samaisa ar pienu līdz viendabīgai konsistencei. Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz piena. Kanēļmaizītes izņem no krāsns un pārlej ar glazūru, kamēr tās vēl ir karstas. Dekorē ar sarīvētu citrona miziņu un pasniedz siltas.

Pagatavošana
Remdenā pienā iemaisa sauso raugu un cukuru, tad atstāj siltā vietā uz 5 minūtēm. Bļodā ieber miltus, pievieno sāli, sviestu, olu un rauga–piena maisījumu. Mīklu mīca vismaz 5 minūtes, līdz tā kļūst gluda un viendabīga. Labs palīgs būs mikseris ar mīklas uzgaļiem. Pēc tam mīklu pārklāj ar virtuves dvieli un atstāj rūgt siltā vietā uz 1,5 stundām.
Kamēr mīkla rūgst, pagatavo pildījumu – samaisa sviestu, brūno cukuru un kanēli.
Uz darba virsmas izkaisa nedaudz miltu. Mīklu izrullē taisnstūra formā, aptuveni 0,5 cm biezumā. Uz mīklas vienmērīgi izklāj sviesta–cukura maisījumu un pārkaisa ar mellenēm. Tad mīklu cieši sarullē, sākot no garākās malas, un sagriež 2 cm biezās šķēlēs. Šķēles izkārto cepamajā traukā ar nelielām atstarpēm un pārlej ar pienu. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 20–25 minūtes.
Kamēr maizītes cepas, pagatavo glazūru – pūdercukuru samaisa ar pienu līdz viendabīgai konsistencei. Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz piena. Kanēļmaizītes izņem no krāsns un pārlej ar glazūru, kamēr tās vēl ir karstas. Dekorē ar sarīvētu citrona miziņu un pasniedz siltas.
Melleņu kanēļmaizītes

Sastāvdaļas
Mīklai
- 250 ml remdena piena
- 10 g sausā rauga
- 50 g cukura
- 450 g miltu
- 0,5 tējkarotes sāls
- 50 g mīksta sviesta
- 1 ola
Pildījumam
- 50 g mīksta sviesta
- 70 g brūnā cukura
- 1 tējkarote kanēļa
- 250 g svaigas vai atkausētas mellenes
- 80 ml piena
Glazūrai
- 150 g pūdercukura
- 1 ēdamkrotes piena
- Miziņa no viena citrona
Pagatavošana
Remdenā pienā iemaisa sauso raugu un cukuru, tad atstāj siltā vietā uz 5 minūtēm. Bļodā ieber miltus, pievieno sāli, sviestu, olu un rauga–piena maisījumu. Mīklu mīca vismaz 5 minūtes, līdz tā kļūst gluda un viendabīga. Labs palīgs būs mikseris ar mīklas uzgaļiem. Pēc tam mīklu pārklāj ar virtuves dvieli un atstāj rūgt siltā vietā uz 1,5 stundām.
Kamēr mīkla rūgst, pagatavo pildījumu – samaisa sviestu, brūno cukuru un kanēli.
Uz darba virsmas izkaisa nedaudz miltu. Mīklu izrullē taisnstūra formā, aptuveni 0,5 cm biezumā. Uz mīklas vienmērīgi izklāj sviesta–cukura maisījumu un pārkaisa ar mellenēm. Tad mīklu cieši sarullē, sākot no garākās malas, un sagriež 2 cm biezās šķēlēs. Šķēles izkārto cepamajā traukā ar nelielām atstarpēm un pārlej ar pienu. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 20–25 minūtes.
Kamēr maizītes cepas, pagatavo glazūru – pūdercukuru samaisa ar pienu līdz viendabīgai konsistencei. Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz piena. Kanēļmaizītes izņem no krāsns un pārlej ar glazūru, kamēr tās vēl ir karstas. Dekorē ar sarīvētu citrona miziņu un pasniedz siltas.