Pildīti kartupeļi ar karija mērci

Sastāvdaļas

3 personām

  • 3 kartupeļi
  • 80 g šampinjonu
  • 1 burkāns
  • ½ sīpola
  • ½ selerijas
  • 3 ēdamkarotes krējuma
  • Šķipsna sāls
  • Šķipsna maltu melno piparu
  • Rīvēts cietais siers

Mērcītei:

  • 200 g krējuma
  • 100 g grieķu jogurta
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 1 ēdamkarote karija
  • 2 ēdamkarotes svaiga gurķa sulas
  • 2 šķipsnas maltu melno piparu
  • 2 šķipsnas sāls
  • Šķipsna Kajennas piparu

Pagatavošanas video

Uzvāra kartupeļus un atdzesē. Pildījumam smalki sagriež pusi sīpola un pannā nedaudz apcep, tad pievieno sagrieztus šampinjonus un sarīvētu burkānu. Cep 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Pannas saturu ieber bļodiņā, pievieno sagrieztu seleriju, krējumu, sāli, piparus un kārtīgi samaisa.

Vārītajam kartupelim vidū iegriež krustiņu un miziņu rūpīgi aiz stūrīšiem atloka. Apmēram trešo daļu kartupeļa vidiņa uzmanīgi izgrebj ar tējkaroti. Izgrebto kartupeli sapilda ar sagatavoto masu, aizloka atpakaļ miziņu, pārkaisa ar rīvēto sieru. To pašu atkārto ar pārējiem kartupeļiem un cep cepeškrāsnī 250 grādos grila režīmā 20 minūtes.

Karija mērcei bļodiņā ielej krējumu un grieķu jogurtu. Pievieno citrona sulu, svaiga gurķa sulu, kariju, Kajennas piparus, maltus melnos piparus, sāli un kārtīgi samaisa.


Receptes apraksts

Pagatavošana

Viegli 1h

Uzvāra kartupeļus un atdzesē. Pildījumam smalki sagriež pusi sīpola un pannā nedaudz apcep, tad pievieno sagrieztus šampinjonus un sarīvētu burkānu. Cep 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Pannas saturu ieber bļodiņā, pievieno sagrieztu seleriju, krējumu, sāli, piparus un kārtīgi samaisa.

Vārītajam kartupelim vidū iegriež krustiņu un miziņu rūpīgi aiz stūrīšiem atloka. Apmēram trešo daļu kartupeļa vidiņa uzmanīgi izgrebj ar tējkaroti. Izgrebto kartupeli sapilda ar sagatavoto masu, aizloka atpakaļ miziņu, pārkaisa ar rīvēto sieru. To pašu atkārto ar pārējiem kartupeļiem un cep cepeškrāsnī 250 grādos grila režīmā 20 minūtes.

Karija mērcei bļodiņā ielej krējumu un grieķu jogurtu. Pievieno citrona sulu, svaiga gurķa sulu, kariju, Kajennas piparus, maltus melnos piparus, sāli un kārtīgi samaisa.


Pildīti kartupeļi ar karija mērci

Receptes apraksts
1h Viegli

Sastāvdaļas

3 personām

  • 3 kartupeļi
  • 80 g šampinjonu
  • 1 burkāns
  • ½ sīpola
  • ½ selerijas
  • 3 ēdamkarotes krējuma
  • Šķipsna sāls
  • Šķipsna maltu melno piparu
  • Rīvēts cietais siers

Mērcītei:

  • 200 g krējuma
  • 100 g grieķu jogurta
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 1 ēdamkarote karija
  • 2 ēdamkarotes svaiga gurķa sulas
  • 2 šķipsnas maltu melno piparu
  • 2 šķipsnas sāls
  • Šķipsna Kajennas piparu

Pagatavošana

Uzvāra kartupeļus un atdzesē. Pildījumam smalki sagriež pusi sīpola un pannā nedaudz apcep, tad pievieno sagrieztus šampinjonus un sarīvētu burkānu. Cep 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Pannas saturu ieber bļodiņā, pievieno sagrieztu seleriju, krējumu, sāli, piparus un kārtīgi samaisa.

Vārītajam kartupelim vidū iegriež krustiņu un miziņu rūpīgi aiz stūrīšiem atloka. Apmēram trešo daļu kartupeļa vidiņa uzmanīgi izgrebj ar tējkaroti. Izgrebto kartupeli sapilda ar sagatavoto masu, aizloka atpakaļ miziņu, pārkaisa ar rīvēto sieru. To pašu atkārto ar pārējiem kartupeļiem un cep cepeškrāsnī 250 grādos grila režīmā 20 minūtes.

Karija mērcei bļodiņā ielej krējumu un grieķu jogurtu. Pievieno citrona sulu, svaiga gurķa sulu, kariju, Kajennas piparus, maltus melnos piparus, sāli un kārtīgi samaisa.