Sēņu sacepums

Sastāvdaļas

4 personām

  • 250 ml saldā krējuma
  • 200 g baraviku un apšu beku
  • 120 g novārītu vilnīšu
  • 2 olas
  • 13 g kartupeļu garšvielas
  • 8 g kaltētu diļļu
  • 7 g ķiploku pulvera
  • 3 g sāls
  • 3 g citronpiparu
  • Rīvēts siers

Pagatavošanas video

Saldajam krējumam pievieno olas, ķiploku pulveri, sāli, citronpiparus, kartupeļu garšvielu, kaltētas dilles un visu sakuļ ar putojamo slotiņu vai dakšiņu.

Cepamtraukā kārto šķēlēs sagrieztus kartupeļus. Kartupeļiem pa virsu vienmērīgi izlīdzina gabaliņos sagrieztas baravikas un apšu bekas. Tad atkal liek kartupeļu kārtu un tiem pa virsu – novārītus vilnīšus. Visu pārlej ar sagatavoto saldā krējuma mērci, pārklāj foliju un liek cepeškrāsnī 200 grādos 30 minūtes. Ņem ārā no cepeškrāsns, pārkaisa rīvētu sieru un cep vēl 15 minūtes bez folija. Dekorē ar sagrieztiem pētersīļiem.

Receptes apraksts

Pagatavošana

Vidēji grūti 1h

Saldajam krējumam pievieno olas, ķiploku pulveri, sāli, citronpiparus, kartupeļu garšvielu, kaltētas dilles un visu sakuļ ar putojamo slotiņu vai dakšiņu.

Cepamtraukā kārto šķēlēs sagrieztus kartupeļus. Kartupeļiem pa virsu vienmērīgi izlīdzina gabaliņos sagrieztas baravikas un apšu bekas. Tad atkal liek kartupeļu kārtu un tiem pa virsu – novārītus vilnīšus. Visu pārlej ar sagatavoto saldā krējuma mērci, pārklāj foliju un liek cepeškrāsnī 200 grādos 30 minūtes. Ņem ārā no cepeškrāsns, pārkaisa rīvētu sieru un cep vēl 15 minūtes bez folija. Dekorē ar sagrieztiem pētersīļiem.

Sēņu sacepums

Receptes apraksts
1h Vidēji grūti

Sastāvdaļas

4 personām

  • 250 ml saldā krējuma
  • 200 g baraviku un apšu beku
  • 120 g novārītu vilnīšu
  • 2 olas
  • 13 g kartupeļu garšvielas
  • 8 g kaltētu diļļu
  • 7 g ķiploku pulvera
  • 3 g sāls
  • 3 g citronpiparu
  • Rīvēts siers

Pagatavošana

Saldajam krējumam pievieno olas, ķiploku pulveri, sāli, citronpiparus, kartupeļu garšvielu, kaltētas dilles un visu sakuļ ar putojamo slotiņu vai dakšiņu.

Cepamtraukā kārto šķēlēs sagrieztus kartupeļus. Kartupeļiem pa virsu vienmērīgi izlīdzina gabaliņos sagrieztas baravikas un apšu bekas. Tad atkal liek kartupeļu kārtu un tiem pa virsu – novārītus vilnīšus. Visu pārlej ar sagatavoto saldā krējuma mērci, pārklāj foliju un liek cepeškrāsnī 200 grādos 30 minūtes. Ņem ārā no cepeškrāsns, pārkaisa rīvētu sieru un cep vēl 15 minūtes bez folija. Dekorē ar sagrieztiem pētersīļiem.