Sēņu risoto
Sastāvdaļas
- 250 g apaļo rīsu
- 250 g sēņu
- 50 ml baltvīna
- 30 g pētersīļu
- 0,5 l ūdens
- 2 ķiploka daiviņas
- Sēņu buljona kubiņš
- Olīveļļa
- Kubiņš sviesta
Pagatavošanas video
Gatavo buljonu. Katliņā ielej ūdeni, sēņu buljona kubiņu un uzvāra. Pannā izkausē sviesta kubiņu, pievieno sagrieztas sēnes un apcep. Pēc tam palielā pannā ielej olīveļļu, pievieno smalki sagrieztus ķiplokus, sagrieztus pētersīļus un apcep. Pieber rīsus un apmaisa. Pēc mirkļa pielej baltvīnu un apceptās sēnes, atkal apmaisa. Tad, nepārtraukti maisot, ik pa laikam pievieno kausiņu buljona. Procesu atkārto, līdz buljons beidzies un rīsi mīksti. Kad risoto gatavs, liek uz šķīvja, pārkaisa rīvētu cieto sieru. Dekorē ar zaļumiem un maziem novārītiem vilnīšiem.

Pagatavošana
Gatavo buljonu. Katliņā ielej ūdeni, sēņu buljona kubiņu un uzvāra. Pannā izkausē sviesta kubiņu, pievieno sagrieztas sēnes un apcep. Pēc tam palielā pannā ielej olīveļļu, pievieno smalki sagrieztus ķiplokus, sagrieztus pētersīļus un apcep. Pieber rīsus un apmaisa. Pēc mirkļa pielej baltvīnu un apceptās sēnes, atkal apmaisa. Tad, nepārtraukti maisot, ik pa laikam pievieno kausiņu buljona. Procesu atkārto, līdz buljons beidzies un rīsi mīksti. Kad risoto gatavs, liek uz šķīvja, pārkaisa rīvētu cieto sieru. Dekorē ar zaļumiem un maziem novārītiem vilnīšiem.
Sēņu risoto

Sastāvdaļas
- 250 g apaļo rīsu
- 250 g sēņu
- 50 ml baltvīna
- 30 g pētersīļu
- 0,5 l ūdens
- 2 ķiploka daiviņas
- Sēņu buljona kubiņš
- Olīveļļa
- Kubiņš sviesta
Pagatavošana
Gatavo buljonu. Katliņā ielej ūdeni, sēņu buljona kubiņu un uzvāra. Pannā izkausē sviesta kubiņu, pievieno sagrieztas sēnes un apcep. Pēc tam palielā pannā ielej olīveļļu, pievieno smalki sagrieztus ķiplokus, sagrieztus pētersīļus un apcep. Pieber rīsus un apmaisa. Pēc mirkļa pielej baltvīnu un apceptās sēnes, atkal apmaisa. Tad, nepārtraukti maisot, ik pa laikam pievieno kausiņu buljona. Procesu atkārto, līdz buljons beidzies un rīsi mīksti. Kad risoto gatavs, liek uz šķīvja, pārkaisa rīvētu cieto sieru. Dekorē ar zaļumiem un maziem novārītiem vilnīšiem.