Sēņu risoto

Sastāvdaļas

4 personām

  • 250 g apaļo rīsu
  • 250 g sēņu
  • 50 ml baltvīna
  • 30 g pētersīļu
  • 0,5 l ūdens
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Sēņu buljona kubiņš
  • Olīveļļa
  • Kubiņš sviesta

Pagatavošanas video

Gatavo buljonu. Katliņā ielej ūdeni, sēņu buljona kubiņu un uzvāra. Pannā izkausē sviesta kubiņu, pievieno sagrieztas sēnes un apcep. Pēc tam palielā pannā ielej olīveļļu, pievieno smalki sagrieztus ķiplokus, sagrieztus pētersīļus un apcep. Pieber rīsus un apmaisa. Pēc mirkļa pielej baltvīnu un apceptās sēnes, atkal apmaisa. Tad, nepārtraukti maisot, ik pa laikam pievieno kausiņu buljona. Procesu atkārto, līdz buljons beidzies un rīsi mīksti. Kad risoto gatavs, liek uz šķīvja, pārkaisa rīvētu cieto sieru. Dekorē ar zaļumiem un maziem novārītiem vilnīšiem.

Receptes apraksts

Pagatavošana

Vidēji grūti 1h

Gatavo buljonu. Katliņā ielej ūdeni, sēņu buljona kubiņu un uzvāra. Pannā izkausē sviesta kubiņu, pievieno sagrieztas sēnes un apcep. Pēc tam palielā pannā ielej olīveļļu, pievieno smalki sagrieztus ķiplokus, sagrieztus pētersīļus un apcep. Pieber rīsus un apmaisa. Pēc mirkļa pielej baltvīnu un apceptās sēnes, atkal apmaisa. Tad, nepārtraukti maisot, ik pa laikam pievieno kausiņu buljona. Procesu atkārto, līdz buljons beidzies un rīsi mīksti. Kad risoto gatavs, liek uz šķīvja, pārkaisa rīvētu cieto sieru. Dekorē ar zaļumiem un maziem novārītiem vilnīšiem.

Sēņu risoto

Receptes apraksts
1h Vidēji grūti

Sastāvdaļas

4 personām

  • 250 g apaļo rīsu
  • 250 g sēņu
  • 50 ml baltvīna
  • 30 g pētersīļu
  • 0,5 l ūdens
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Sēņu buljona kubiņš
  • Olīveļļa
  • Kubiņš sviesta

Pagatavošana

Gatavo buljonu. Katliņā ielej ūdeni, sēņu buljona kubiņu un uzvāra. Pannā izkausē sviesta kubiņu, pievieno sagrieztas sēnes un apcep. Pēc tam palielā pannā ielej olīveļļu, pievieno smalki sagrieztus ķiplokus, sagrieztus pētersīļus un apcep. Pieber rīsus un apmaisa. Pēc mirkļa pielej baltvīnu un apceptās sēnes, atkal apmaisa. Tad, nepārtraukti maisot, ik pa laikam pievieno kausiņu buljona. Procesu atkārto, līdz buljons beidzies un rīsi mīksti. Kad risoto gatavs, liek uz šķīvja, pārkaisa rīvētu cieto sieru. Dekorē ar zaļumiem un maziem novārītiem vilnīšiem.