Tomāti želejā

Sastāvdaļas

2 puslitra burciņām

  • 250 g mazo tomātiņu
  • 0,7 l ūdens
  • 80 g 9 % etiķa
  • 30 g želatīna
  • 2 mazas paprikas
  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • Melnie pipari
  • Laurlapas
  • Ķiploku daiviņas
  • Bazilika lapas

Pagatavošanas video

Gatavo marinādi. Katliņā lej ūdeni, pievieno sāli, cukuru, etiķi, piparus un laurlapas. Visu apmaisa un uzvāra. Noņem no plīts. Pievieno uzbriedinātu, izšķīdinātu želatīnu.

Sterilizētā burkā kārto ķiploka daiviņas, tomātus, papriku un bazilika lapas. Pārlej pagatavoto marinādi, lai nosedz dārzeņus. 15 minūtes 80 grādos burkas pasterizē. Pēc tam aizvāko. Kad burkas atdzisušas, liek ledusskapī vai pagrabā.

Receptes apraksts

Pagatavošana

Vidēji grūti 1h 30min

Gatavo marinādi. Katliņā lej ūdeni, pievieno sāli, cukuru, etiķi, piparus un laurlapas. Visu apmaisa un uzvāra. Noņem no plīts. Pievieno uzbriedinātu, izšķīdinātu želatīnu.

Sterilizētā burkā kārto ķiploka daiviņas, tomātus, papriku un bazilika lapas. Pārlej pagatavoto marinādi, lai nosedz dārzeņus. 15 minūtes 80 grādos burkas pasterizē. Pēc tam aizvāko. Kad burkas atdzisušas, liek ledusskapī vai pagrabā.

Tomāti želejā

Receptes apraksts
1h 30min Vidēji grūti

Sastāvdaļas

2 puslitra burciņām

  • 250 g mazo tomātiņu
  • 0,7 l ūdens
  • 80 g 9 % etiķa
  • 30 g želatīna
  • 2 mazas paprikas
  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • Melnie pipari
  • Laurlapas
  • Ķiploku daiviņas
  • Bazilika lapas

Pagatavošana

Gatavo marinādi. Katliņā lej ūdeni, pievieno sāli, cukuru, etiķi, piparus un laurlapas. Visu apmaisa un uzvāra. Noņem no plīts. Pievieno uzbriedinātu, izšķīdinātu želatīnu.

Sterilizētā burkā kārto ķiploka daiviņas, tomātus, papriku un bazilika lapas. Pārlej pagatavoto marinādi, lai nosedz dārzeņus. 15 minūtes 80 grādos burkas pasterizē. Pēc tam aizvāko. Kad burkas atdzisušas, liek ledusskapī vai pagrabā.