Tomāti želejā
Sastāvdaļas
- 250 g mazo tomātiņu
- 0,7 l ūdens
- 80 g 9 % etiķa
- 30 g želatīna
- 2 mazas paprikas
- 2 ēdamkarotes sāls
- 2 ēdamkarotes cukura
- Melnie pipari
- Laurlapas
- Ķiploku daiviņas
- Bazilika lapas
Pagatavošanas video
Gatavo marinādi. Katliņā lej ūdeni, pievieno sāli, cukuru, etiķi, piparus un laurlapas. Visu apmaisa un uzvāra. Noņem no plīts. Pievieno uzbriedinātu, izšķīdinātu želatīnu.
Sterilizētā burkā kārto ķiploka daiviņas, tomātus, papriku un bazilika lapas. Pārlej pagatavoto marinādi, lai nosedz dārzeņus. 15 minūtes 80 grādos burkas pasterizē. Pēc tam aizvāko. Kad burkas atdzisušas, liek ledusskapī vai pagrabā.

Pagatavošana
Gatavo marinādi. Katliņā lej ūdeni, pievieno sāli, cukuru, etiķi, piparus un laurlapas. Visu apmaisa un uzvāra. Noņem no plīts. Pievieno uzbriedinātu, izšķīdinātu želatīnu.
Sterilizētā burkā kārto ķiploka daiviņas, tomātus, papriku un bazilika lapas. Pārlej pagatavoto marinādi, lai nosedz dārzeņus. 15 minūtes 80 grādos burkas pasterizē. Pēc tam aizvāko. Kad burkas atdzisušas, liek ledusskapī vai pagrabā.
Tomāti želejā

Sastāvdaļas
- 250 g mazo tomātiņu
- 0,7 l ūdens
- 80 g 9 % etiķa
- 30 g želatīna
- 2 mazas paprikas
- 2 ēdamkarotes sāls
- 2 ēdamkarotes cukura
- Melnie pipari
- Laurlapas
- Ķiploku daiviņas
- Bazilika lapas
Pagatavošana
Gatavo marinādi. Katliņā lej ūdeni, pievieno sāli, cukuru, etiķi, piparus un laurlapas. Visu apmaisa un uzvāra. Noņem no plīts. Pievieno uzbriedinātu, izšķīdinātu želatīnu.
Sterilizētā burkā kārto ķiploka daiviņas, tomātus, papriku un bazilika lapas. Pārlej pagatavoto marinādi, lai nosedz dārzeņus. 15 minūtes 80 grādos burkas pasterizē. Pēc tam aizvāko. Kad burkas atdzisušas, liek ledusskapī vai pagrabā.
