Kartupeļu un siera krēmzupa

Sastāvdaļas

4 personām

  • 1 l dārzeņu buljons
  • 700 g kartupeļu
  • 200 ml saldais krējums
  • 150 g tip top kausētais siers
  • 50 g sviests
  • 50 g milti
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 2 seleriju kāti
  • 1 puravs
  • 1 tējkarote asās čili mērces
  • Šķipsna rīvēta muskatrieksta
  • Sāls
  • Pipari
  • Dekoram: puscietais siers, bekons, maurlociņi

Pagatavošanas video

Pannā izkausē sviestu, pievieno smalkās ripiņās sagrieztu puravu un tikpat smalkās ripiņās sagrieztus seleriju kātus. Nedaudz apcep, pievieno sakapātas ķiploka daiviņas un miltus. Visu uz pannas kārtīgi samaisa un pārber palielā katlā. Pievieno arī karstu dārzeņu buljonu, saldo krējumu, aso čili mērci un nelielos kubiņos sagrieztus kartupeļus. Zupu vāra uz mērenas uguns, ik pa laikam apmaisot, līdz kartupeļi mīksti. Tad pievieno kausēto sieru, sarīvētu muskatriekstu, sāli, piparus, kārtīgi izmaisa un ņem nost no uguns. Zupu pasniedz, nedaudz pārberot sarīvētu puscieto sieru, apceptus bekona gabaliņus un smalki sagrieztus maurlociņus.

Receptes apraksts

Pagatavošana

Viegli 1h 20min

Pannā izkausē sviestu, pievieno smalkās ripiņās sagrieztu puravu un tikpat smalkās ripiņās sagrieztus seleriju kātus. Nedaudz apcep, pievieno sakapātas ķiploka daiviņas un miltus. Visu uz pannas kārtīgi samaisa un pārber palielā katlā. Pievieno arī karstu dārzeņu buljonu, saldo krējumu, aso čili mērci un nelielos kubiņos sagrieztus kartupeļus. Zupu vāra uz mērenas uguns, ik pa laikam apmaisot, līdz kartupeļi mīksti. Tad pievieno kausēto sieru, sarīvētu muskatriekstu, sāli, piparus, kārtīgi izmaisa un ņem nost no uguns. Zupu pasniedz, nedaudz pārberot sarīvētu puscieto sieru, apceptus bekona gabaliņus un smalki sagrieztus maurlociņus.

Kartupeļu un siera krēmzupa

Receptes apraksts
1h 20min Viegli

Sastāvdaļas

4 personām

  • 1 l dārzeņu buljons
  • 700 g kartupeļu
  • 200 ml saldais krējums
  • 150 g tip top kausētais siers
  • 50 g sviests
  • 50 g milti
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 2 seleriju kāti
  • 1 puravs
  • 1 tējkarote asās čili mērces
  • Šķipsna rīvēta muskatrieksta
  • Sāls
  • Pipari
  • Dekoram: puscietais siers, bekons, maurlociņi

Pagatavošana

Pannā izkausē sviestu, pievieno smalkās ripiņās sagrieztu puravu un tikpat smalkās ripiņās sagrieztus seleriju kātus. Nedaudz apcep, pievieno sakapātas ķiploka daiviņas un miltus. Visu uz pannas kārtīgi samaisa un pārber palielā katlā. Pievieno arī karstu dārzeņu buljonu, saldo krējumu, aso čili mērci un nelielos kubiņos sagrieztus kartupeļus. Zupu vāra uz mērenas uguns, ik pa laikam apmaisot, līdz kartupeļi mīksti. Tad pievieno kausēto sieru, sarīvētu muskatriekstu, sāli, piparus, kārtīgi izmaisa un ņem nost no uguns. Zupu pasniedz, nedaudz pārberot sarīvētu puscieto sieru, apceptus bekona gabaliņus un smalki sagrieztus maurlociņus.