Vēja kūkas

Sastāvdaļas

4 personām

  • 550 g biezpiena (9%)
  • 400 ml saldā krējuma
  • 250 ml ūdens
  • 200 g miltu
  • 100 g sviesta
  • 50 g pūdercukura
  • 3 olas
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • Šķipsna sāls

Pagatavošanas video

Katliņā ar karstu ūdeni liek cukuru, sāli, sviestu un karsē, līdz sviests izkūst. Ņem nost no plīts, pievieno miltus un maisa līdz mīklas konsistencei. Katliņu liek atpakaļ uz plīts un pavisam nedaudz pakarsē mīklu, to nepārtraukti maisot. Tad mīklu maisa mīklas maisītājā līdz viendabīgai konsistencei, ik pa laikam pievienojot pa vienai olai. Pēc tam mīklu liek konditorejas maisiņā un cepampannā veido kūciņas. Cep cepeškrāsnī 220 grādos 10 minūtes, tad 185 grādos 15 minūtes. Cepšanas laikā nedrīkst virināt plīts durvis.
Kamēr kūciņas cepas, sagatavo pildījumu. Vidēja lieluma bļodā sablendē biezpienu nedaudz smalkāku. Atsevišķā bļodā uzputo saldo krējumu, pievieno pūdercukuru, vaniļas ekstraktu un puto līdz putukrējuma konsistencei. Putukrējumā iemaisa sablendēto biezpienu.
Kad kūciņas izcepušās, tām ar nazi apakšā izurbina nelielu caurumiņu un iespiež sagatavoto pildījumu. Kūciņas pārkaisa ar pūdercukuru. Lai labi garšo!

Receptes apraksts

Pagatavošana

Vidēji grūti 2h

Katliņā ar karstu ūdeni liek cukuru, sāli, sviestu un karsē, līdz sviests izkūst. Ņem nost no plīts, pievieno miltus un maisa līdz mīklas konsistencei. Katliņu liek atpakaļ uz plīts un pavisam nedaudz pakarsē mīklu, to nepārtraukti maisot. Tad mīklu maisa mīklas maisītājā līdz viendabīgai konsistencei, ik pa laikam pievienojot pa vienai olai. Pēc tam mīklu liek konditorejas maisiņā un cepampannā veido kūciņas. Cep cepeškrāsnī 220 grādos 10 minūtes, tad 185 grādos 15 minūtes. Cepšanas laikā nedrīkst virināt plīts durvis.
Kamēr kūciņas cepas, sagatavo pildījumu. Vidēja lieluma bļodā sablendē biezpienu nedaudz smalkāku. Atsevišķā bļodā uzputo saldo krējumu, pievieno pūdercukuru, vaniļas ekstraktu un puto līdz putukrējuma konsistencei. Putukrējumā iemaisa sablendēto biezpienu.
Kad kūciņas izcepušās, tām ar nazi apakšā izurbina nelielu caurumiņu un iespiež sagatavoto pildījumu. Kūciņas pārkaisa ar pūdercukuru. Lai labi garšo!

Vēja kūkas

Receptes apraksts
2h Vidēji grūti

Sastāvdaļas

4 personām

  • 550 g biezpiena (9%)
  • 400 ml saldā krējuma
  • 250 ml ūdens
  • 200 g miltu
  • 100 g sviesta
  • 50 g pūdercukura
  • 3 olas
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • Šķipsna sāls

Pagatavošana

Katliņā ar karstu ūdeni liek cukuru, sāli, sviestu un karsē, līdz sviests izkūst. Ņem nost no plīts, pievieno miltus un maisa līdz mīklas konsistencei. Katliņu liek atpakaļ uz plīts un pavisam nedaudz pakarsē mīklu, to nepārtraukti maisot. Tad mīklu maisa mīklas maisītājā līdz viendabīgai konsistencei, ik pa laikam pievienojot pa vienai olai. Pēc tam mīklu liek konditorejas maisiņā un cepampannā veido kūciņas. Cep cepeškrāsnī 220 grādos 10 minūtes, tad 185 grādos 15 minūtes. Cepšanas laikā nedrīkst virināt plīts durvis.
Kamēr kūciņas cepas, sagatavo pildījumu. Vidēja lieluma bļodā sablendē biezpienu nedaudz smalkāku. Atsevišķā bļodā uzputo saldo krējumu, pievieno pūdercukuru, vaniļas ekstraktu un puto līdz putukrējuma konsistencei. Putukrējumā iemaisa sablendēto biezpienu.
Kad kūciņas izcepušās, tām ar nazi apakšā izurbina nelielu caurumiņu un iespiež sagatavoto pildījumu. Kūciņas pārkaisa ar pūdercukuru. Lai labi garšo!