Ābolu un brūkleņu kūka

Sastāvdaļas

Kūkas formai: 24 cm

  • 120 g brūkleņu
  • 5 āboli
  • 3 olas
  • 2 glāzes miltu
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze kefīra
  • 1 tējkarote sodas
  • Pustējkarote vaniļas cukura
  • Kanēlis
  • Sviests
  • Pūdercukurs

Pagatavošanas video

Bļodā sakuļ olas ar cukuru. Pievieno kefīru, sodu un vaniļas cukuru. Maisot lēnām pievieno miltus. Sagriež kubiņos divus ābolus, pievieno mīklai. Mīklā ieber arī veselas brūklenes, visu samaisa. Apaļo cepešpannu iesmērē ar sviestu un izkaisa ar miltiem. Ielej sagatavoto kūkas mīklu, virsmu dekorē ar sagrieztām ābolu šķēlīšu pusītēm. Pārkaisa ar cukuru un kanēli. Cep cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 45 minūtes, gatavību pārbauda ar kociņu. Kad kūka gatava, pārkaisa ar pūdercukuru un dekorē ar svaigām brūklenēm.

Receptes apraksts

Pagatavošana

Vidēji grūti 1h 20min

Bļodā sakuļ olas ar cukuru. Pievieno kefīru, sodu un vaniļas cukuru. Maisot lēnām pievieno miltus. Sagriež kubiņos divus ābolus, pievieno mīklai. Mīklā ieber arī veselas brūklenes, visu samaisa. Apaļo cepešpannu iesmērē ar sviestu un izkaisa ar miltiem. Ielej sagatavoto kūkas mīklu, virsmu dekorē ar sagrieztām ābolu šķēlīšu pusītēm. Pārkaisa ar cukuru un kanēli. Cep cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 45 minūtes, gatavību pārbauda ar kociņu. Kad kūka gatava, pārkaisa ar pūdercukuru un dekorē ar svaigām brūklenēm.

Ābolu un brūkleņu kūka

Receptes apraksts
1h 20min Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Kūkas formai: 24 cm

  • 120 g brūkleņu
  • 5 āboli
  • 3 olas
  • 2 glāzes miltu
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze kefīra
  • 1 tējkarote sodas
  • Pustējkarote vaniļas cukura
  • Kanēlis
  • Sviests
  • Pūdercukurs

Pagatavošana

Bļodā sakuļ olas ar cukuru. Pievieno kefīru, sodu un vaniļas cukuru. Maisot lēnām pievieno miltus. Sagriež kubiņos divus ābolus, pievieno mīklai. Mīklā ieber arī veselas brūklenes, visu samaisa. Apaļo cepešpannu iesmērē ar sviestu un izkaisa ar miltiem. Ielej sagatavoto kūkas mīklu, virsmu dekorē ar sagrieztām ābolu šķēlīšu pusītēm. Pārkaisa ar cukuru un kanēli. Cep cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 45 minūtes, gatavību pārbauda ar kociņu. Kad kūka gatava, pārkaisa ar pūdercukuru un dekorē ar svaigām brūklenēm.