Ābolu un brūkleņu kūka
Sastāvdaļas
- 120 g brūkleņu
- 5 āboli
- 3 olas
- 2 glāzes miltu
- 1 glāze cukura
- 1 glāze kefīra
- 1 tējkarote sodas
- Pustējkarote vaniļas cukura
- Kanēlis
- Sviests
- Pūdercukurs
Pagatavošanas video
Bļodā sakuļ olas ar cukuru. Pievieno kefīru, sodu un vaniļas cukuru. Maisot lēnām pievieno miltus. Sagriež kubiņos divus ābolus, pievieno mīklai. Mīklā ieber arī veselas brūklenes, visu samaisa. Apaļo cepešpannu iesmērē ar sviestu un izkaisa ar miltiem. Ielej sagatavoto kūkas mīklu, virsmu dekorē ar sagrieztām ābolu šķēlīšu pusītēm. Pārkaisa ar cukuru un kanēli. Cep cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 45 minūtes, gatavību pārbauda ar kociņu. Kad kūka gatava, pārkaisa ar pūdercukuru un dekorē ar svaigām brūklenēm.

Pagatavošana
Bļodā sakuļ olas ar cukuru. Pievieno kefīru, sodu un vaniļas cukuru. Maisot lēnām pievieno miltus. Sagriež kubiņos divus ābolus, pievieno mīklai. Mīklā ieber arī veselas brūklenes, visu samaisa. Apaļo cepešpannu iesmērē ar sviestu un izkaisa ar miltiem. Ielej sagatavoto kūkas mīklu, virsmu dekorē ar sagrieztām ābolu šķēlīšu pusītēm. Pārkaisa ar cukuru un kanēli. Cep cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 45 minūtes, gatavību pārbauda ar kociņu. Kad kūka gatava, pārkaisa ar pūdercukuru un dekorē ar svaigām brūklenēm.
Ābolu un brūkleņu kūka

Sastāvdaļas
- 120 g brūkleņu
- 5 āboli
- 3 olas
- 2 glāzes miltu
- 1 glāze cukura
- 1 glāze kefīra
- 1 tējkarote sodas
- Pustējkarote vaniļas cukura
- Kanēlis
- Sviests
- Pūdercukurs
Pagatavošana
Bļodā sakuļ olas ar cukuru. Pievieno kefīru, sodu un vaniļas cukuru. Maisot lēnām pievieno miltus. Sagriež kubiņos divus ābolus, pievieno mīklai. Mīklā ieber arī veselas brūklenes, visu samaisa. Apaļo cepešpannu iesmērē ar sviestu un izkaisa ar miltiem. Ielej sagatavoto kūkas mīklu, virsmu dekorē ar sagrieztām ābolu šķēlīšu pusītēm. Pārkaisa ar cukuru un kanēli. Cep cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 45 minūtes, gatavību pārbauda ar kociņu. Kad kūka gatava, pārkaisa ar pūdercukuru un dekorē ar svaigām brūklenēm.