Meža sēņu biezzupa

Sastāvdaļas

4 personām

  • 1 l ūdens
  • 500 g meža sēņu
  • 400 g kartupeļu
  • 200 ml saldā krējuma
  • 50 g burkānu
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 1 sīpols
  • Olīveļļa
  • Sēņu buljona kubiņš
  • Sāls
  • Pipari
  • Svaigs timiāns

Pagatavošanas video

Katlā ielej nedaudz olīveļļas, liek sagrieztu sīpolu un nedaudz apcep. Sagriež meža sēnes. Katlā pievieno sakapātas ķiploka daiviņas, sagrieztās sēnes un maisot mazliet apcep. Pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus, burkānus, ūdeni, buljona kubiņu, sāli, piparus, smalki sagrieztu timiānu un vāra 25 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Kad dārzeņi mīksti, zupu sablendē līdz viendabīgas biezzupas konsistencei. Iemaisa saldo krējumu un uzkarsē, līdz uzsit burbuli. Pasniedzot dekorē ar mazām gailenītēm un timiāna lapiņām.


Receptes apraksts

Pagatavošana

Viegli 1h

Katlā ielej nedaudz olīveļļas, liek sagrieztu sīpolu un nedaudz apcep. Sagriež meža sēnes. Katlā pievieno sakapātas ķiploka daiviņas, sagrieztās sēnes un maisot mazliet apcep. Pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus, burkānus, ūdeni, buljona kubiņu, sāli, piparus, smalki sagrieztu timiānu un vāra 25 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Kad dārzeņi mīksti, zupu sablendē līdz viendabīgas biezzupas konsistencei. Iemaisa saldo krējumu un uzkarsē, līdz uzsit burbuli. Pasniedzot dekorē ar mazām gailenītēm un timiāna lapiņām.


Meža sēņu biezzupa

Receptes apraksts
1h Viegli

Sastāvdaļas

4 personām

  • 1 l ūdens
  • 500 g meža sēņu
  • 400 g kartupeļu
  • 200 ml saldā krējuma
  • 50 g burkānu
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 1 sīpols
  • Olīveļļa
  • Sēņu buljona kubiņš
  • Sāls
  • Pipari
  • Svaigs timiāns

Pagatavošana

Katlā ielej nedaudz olīveļļas, liek sagrieztu sīpolu un nedaudz apcep. Sagriež meža sēnes. Katlā pievieno sakapātas ķiploka daiviņas, sagrieztās sēnes un maisot mazliet apcep. Pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus, burkānus, ūdeni, buljona kubiņu, sāli, piparus, smalki sagrieztu timiānu un vāra 25 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Kad dārzeņi mīksti, zupu sablendē līdz viendabīgas biezzupas konsistencei. Iemaisa saldo krējumu un uzkarsē, līdz uzsit burbuli. Pasniedzot dekorē ar mazām gailenītēm un timiāna lapiņām.