Veģetārā lazanja
CMS RECIPE DETAILS INGREDIENTS
Cepto dārzeņu kārtai:
- 1 mazs baklažāns
- 1 sarkana paprika
- 1 neliels sīpols
- 1 mazā kārba konservētu tomātu savā sulā
- 2 ķiplokdaiviņas
- 2 ēdamkarotes svaigu sakapātu pētersīļu
- 2 šķipsnas cukura
- 1 ēdamkarote tomātu pastas
- 1 ēdamkarote sviesta
- Sāls pēc garšas
- Eļļa cepšanai
- Šķipsna sāls
- Šķipsna svaigi rīvēta muskatrieksta
- Svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Siera masai:
- 250 g rikotas siera
- 30 g rīvēta cietā siera
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- 1 ola
- Krietna šķipsna kaltēta oregano
- Šķipsna sāls
- Svaigi malti melnie pipari
CMS RECIPE DETAILS PREPARATION VIDEO
Sātīga un sierīga veģetārā lazanja ar baklažānu, papriku un zaļumiem.
Baklažānu sagriež mazos kubiņos, papriku mazos gabaliņos, sīpolu, ķiplokus un pētersīļus smalki sakapā. Pannā sakarsē eļļu un izkausē ēdamkaroti sviesta. Ber uz pannas sagrieztos baklažānus, maisot cep divas minūtes. Pievieno sagriezto papriku, šķipsnu sāls, maisot cep pāris minūtes. Ņem nost no pannas, pārliek uz šķīvja. Tajā pašā pannā lej mazliet eļļas un apcep sīpolus caurspīdīgus. Pievieno ķiplokus, maisot apcep, pieber pētersīļus, apcep. Tad pievieno tomātu pastu un sablendētus konservētos tomātus savā sulā, samaisa. Pieber sāli un cukuru pēc garšas, samaisa un uzvāra. Pievieno iepriekš apceptos baklažānus un papriku, samaisa, uzkarsē, pievieno svaigi maltus melnos piparus un šķipsnu muskatrieksta. Maisot pakarsē, ņem nost no plīts.
Gatavo siera masu. Ar pirkstiem saplucina mocarellas siera bumbas, noliek maliņā. Bļodā iesit svaigu olu, sakuļ ar dakšiņu, pievieno skābo krējumu, rikotas sieru, oregano, šķipsnu sāls, 30 gramus smalki rīvēta cietā siera, svaigi maltus melnos piparus, visu rūpīgi samaisa. Ņem cepamtrauku un deviņas lazanjas plāksnes.
Vispirms trauku mazliet ieeļļo ar otiņu, tad liek plānu cepto dārzeņu kārtu, pa virsu trīs lazanjas plāksnes. Uz tām klāj plānu siera masas kārtu, tad cepto dārzeņu kārtu (rēķinoties, lai abu pildījumu pietiek līdz beigām) un pa virsu saplucinātu mocarellas sieru (trešo daļu). Tad atkal trīs lazanjas plāksnes, siera masas kārtu, cepto dārzeņu kārtu un vēl vienu trešo daļu saplucinātas mocarellas. Un vēlreiz – trīs lazanjas plāksnes, siera masas kārtu, cepto dārzeņu kārtu un atlikušo saplucināto mocarellu.
Pārkaisa ar 30 gramiem rīvēta cietā siera un liek 200 grādu karstā cepeškrāsnī uz 25 minūtēm.
Pasniedz, pārkaisītu ar pētersīļu lapiņām.

CMS RECIPE DETAILS PREPARATION
Sātīga un sierīga veģetārā lazanja ar baklažānu, papriku un zaļumiem.
Baklažānu sagriež mazos kubiņos, papriku mazos gabaliņos, sīpolu, ķiplokus un pētersīļus smalki sakapā. Pannā sakarsē eļļu un izkausē ēdamkaroti sviesta. Ber uz pannas sagrieztos baklažānus, maisot cep divas minūtes. Pievieno sagriezto papriku, šķipsnu sāls, maisot cep pāris minūtes. Ņem nost no pannas, pārliek uz šķīvja. Tajā pašā pannā lej mazliet eļļas un apcep sīpolus caurspīdīgus. Pievieno ķiplokus, maisot apcep, pieber pētersīļus, apcep. Tad pievieno tomātu pastu un sablendētus konservētos tomātus savā sulā, samaisa. Pieber sāli un cukuru pēc garšas, samaisa un uzvāra. Pievieno iepriekš apceptos baklažānus un papriku, samaisa, uzkarsē, pievieno svaigi maltus melnos piparus un šķipsnu muskatrieksta. Maisot pakarsē, ņem nost no plīts.
Gatavo siera masu. Ar pirkstiem saplucina mocarellas siera bumbas, noliek maliņā. Bļodā iesit svaigu olu, sakuļ ar dakšiņu, pievieno skābo krējumu, rikotas sieru, oregano, šķipsnu sāls, 30 gramus smalki rīvēta cietā siera, svaigi maltus melnos piparus, visu rūpīgi samaisa. Ņem cepamtrauku un deviņas lazanjas plāksnes.
Vispirms trauku mazliet ieeļļo ar otiņu, tad liek plānu cepto dārzeņu kārtu, pa virsu trīs lazanjas plāksnes. Uz tām klāj plānu siera masas kārtu, tad cepto dārzeņu kārtu (rēķinoties, lai abu pildījumu pietiek līdz beigām) un pa virsu saplucinātu mocarellas sieru (trešo daļu). Tad atkal trīs lazanjas plāksnes, siera masas kārtu, cepto dārzeņu kārtu un vēl vienu trešo daļu saplucinātas mocarellas. Un vēlreiz – trīs lazanjas plāksnes, siera masas kārtu, cepto dārzeņu kārtu un atlikušo saplucināto mocarellu.
Pārkaisa ar 30 gramiem rīvēta cietā siera un liek 200 grādu karstā cepeškrāsnī uz 25 minūtēm.
Pasniedz, pārkaisītu ar pētersīļu lapiņām.
Veģetārā lazanja

CMS RECIPE DETAILS INGREDIENTS
Cepto dārzeņu kārtai:
- 1 mazs baklažāns
- 1 sarkana paprika
- 1 neliels sīpols
- 1 mazā kārba konservētu tomātu savā sulā
- 2 ķiplokdaiviņas
- 2 ēdamkarotes svaigu sakapātu pētersīļu
- 2 šķipsnas cukura
- 1 ēdamkarote tomātu pastas
- 1 ēdamkarote sviesta
- Sāls pēc garšas
- Eļļa cepšanai
- Šķipsna sāls
- Šķipsna svaigi rīvēta muskatrieksta
- Svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Siera masai:
- 250 g rikotas siera
- 30 g rīvēta cietā siera
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- 1 ola
- Krietna šķipsna kaltēta oregano
- Šķipsna sāls
- Svaigi malti melnie pipari
CMS RECIPE DETAILS PREPARATION
Sātīga un sierīga veģetārā lazanja ar baklažānu, papriku un zaļumiem.
Baklažānu sagriež mazos kubiņos, papriku mazos gabaliņos, sīpolu, ķiplokus un pētersīļus smalki sakapā. Pannā sakarsē eļļu un izkausē ēdamkaroti sviesta. Ber uz pannas sagrieztos baklažānus, maisot cep divas minūtes. Pievieno sagriezto papriku, šķipsnu sāls, maisot cep pāris minūtes. Ņem nost no pannas, pārliek uz šķīvja. Tajā pašā pannā lej mazliet eļļas un apcep sīpolus caurspīdīgus. Pievieno ķiplokus, maisot apcep, pieber pētersīļus, apcep. Tad pievieno tomātu pastu un sablendētus konservētos tomātus savā sulā, samaisa. Pieber sāli un cukuru pēc garšas, samaisa un uzvāra. Pievieno iepriekš apceptos baklažānus un papriku, samaisa, uzkarsē, pievieno svaigi maltus melnos piparus un šķipsnu muskatrieksta. Maisot pakarsē, ņem nost no plīts.
Gatavo siera masu. Ar pirkstiem saplucina mocarellas siera bumbas, noliek maliņā. Bļodā iesit svaigu olu, sakuļ ar dakšiņu, pievieno skābo krējumu, rikotas sieru, oregano, šķipsnu sāls, 30 gramus smalki rīvēta cietā siera, svaigi maltus melnos piparus, visu rūpīgi samaisa. Ņem cepamtrauku un deviņas lazanjas plāksnes.
Vispirms trauku mazliet ieeļļo ar otiņu, tad liek plānu cepto dārzeņu kārtu, pa virsu trīs lazanjas plāksnes. Uz tām klāj plānu siera masas kārtu, tad cepto dārzeņu kārtu (rēķinoties, lai abu pildījumu pietiek līdz beigām) un pa virsu saplucinātu mocarellas sieru (trešo daļu). Tad atkal trīs lazanjas plāksnes, siera masas kārtu, cepto dārzeņu kārtu un vēl vienu trešo daļu saplucinātas mocarellas. Un vēlreiz – trīs lazanjas plāksnes, siera masas kārtu, cepto dārzeņu kārtu un atlikušo saplucināto mocarellu.
Pārkaisa ar 30 gramiem rīvēta cietā siera un liek 200 grādu karstā cepeškrāsnī uz 25 minūtēm.
Pasniedz, pārkaisītu ar pētersīļu lapiņām.
