Biešu un kazas siera terīne
Sastāvdaļas
- 300 g kazas siera
- 4 vārītas bietes
- 2 ēdamkarotes majonēzes
- 1 ēdamkarote balzametiķa
- 1 tējkarote sāls
- 1 tējkarote sāls
- Neliela sauja kapātu valriekstu
- Mikrosalāti pasniegšanai
- Maizes veidne
- Pārtikas plēve
Pagatavošanas video
Bietes plāni sagriež (vislabāk ar slaisera palīdzību), sajauc ar balzametiķi un sāli, atstāj ievilkties. Kazas sieru sajauc ar majonēzi un sāli.
Maizes formas lejasdaļu un sānu malas izklāj ar biešu šķēlēm – tā, lai tās daļēji atlaižas pāri formas malām. Neieklātu atstāj apmēram trešo daļu.
Ieklāj pusi kazas siera. Pāri klāj gandrīz visas atlikušās bietes. Tad klāj atlikušo sieru. Visbeidzot aizloka pāri uz sānu malām izklātās bietes, kā arī pārklāj visas atlikušās.
Pārtin pārtikas plēvi. Nospiež ar kaut ko smagu (piemēram, konservu kārbām). Atstāj vēsumā vismaz četras stundas.
Pasniedz ar salātiem un rupji sakapātiem riekstiem.

Pagatavošana
Bietes plāni sagriež (vislabāk ar slaisera palīdzību), sajauc ar balzametiķi un sāli, atstāj ievilkties. Kazas sieru sajauc ar majonēzi un sāli.
Maizes formas lejasdaļu un sānu malas izklāj ar biešu šķēlēm – tā, lai tās daļēji atlaižas pāri formas malām. Neieklātu atstāj apmēram trešo daļu.
Ieklāj pusi kazas siera. Pāri klāj gandrīz visas atlikušās bietes. Tad klāj atlikušo sieru. Visbeidzot aizloka pāri uz sānu malām izklātās bietes, kā arī pārklāj visas atlikušās.
Pārtin pārtikas plēvi. Nospiež ar kaut ko smagu (piemēram, konservu kārbām). Atstāj vēsumā vismaz četras stundas.
Pasniedz ar salātiem un rupji sakapātiem riekstiem.
Biešu un kazas siera terīne

Sastāvdaļas
- 300 g kazas siera
- 4 vārītas bietes
- 2 ēdamkarotes majonēzes
- 1 ēdamkarote balzametiķa
- 1 tējkarote sāls
- 1 tējkarote sāls
- Neliela sauja kapātu valriekstu
- Mikrosalāti pasniegšanai
- Maizes veidne
- Pārtikas plēve
Pagatavošana
Bietes plāni sagriež (vislabāk ar slaisera palīdzību), sajauc ar balzametiķi un sāli, atstāj ievilkties. Kazas sieru sajauc ar majonēzi un sāli.
Maizes formas lejasdaļu un sānu malas izklāj ar biešu šķēlēm – tā, lai tās daļēji atlaižas pāri formas malām. Neieklātu atstāj apmēram trešo daļu.
Ieklāj pusi kazas siera. Pāri klāj gandrīz visas atlikušās bietes. Tad klāj atlikušo sieru. Visbeidzot aizloka pāri uz sānu malām izklātās bietes, kā arī pārklāj visas atlikušās.
Pārtin pārtikas plēvi. Nospiež ar kaut ko smagu (piemēram, konservu kārbām). Atstāj vēsumā vismaz četras stundas.
Pasniedz ar salātiem un rupji sakapātiem riekstiem.