Biešu un kazas siera terīne

Sastāvdaļas

2 personām

  • 300 g kazas siera
  • 4 vārītas bietes
  • 2 ēdamkarotes majonēzes
  • 1 ēdamkarote balzametiķa
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 tējkarote sāls
  • Neliela sauja kapātu valriekstu
  • Mikrosalāti pasniegšanai

  • Maizes veidne
  • Pārtikas plēve

Pagatavošanas video

Bietes plāni sagriež (vislabāk ar slaisera palīdzību), sajauc ar balzametiķi un sāli, atstāj ievilkties. Kazas sieru sajauc ar majonēzi un sāli.

Maizes formas lejasdaļu un sānu malas izklāj ar biešu šķēlēm – tā, lai tās daļēji atlaižas pāri formas malām. Neieklātu atstāj apmēram trešo daļu.

Ieklāj pusi kazas siera. Pāri klāj gandrīz visas atlikušās bietes. Tad klāj atlikušo sieru. Visbeidzot aizloka pāri uz sānu malām izklātās bietes, kā arī pārklāj visas atlikušās.

Pārtin pārtikas plēvi. Nospiež ar kaut ko smagu (piemēram, konservu kārbām). Atstāj vēsumā vismaz četras stundas.

Pasniedz ar salātiem un rupji sakapātiem riekstiem.



Receptes apraksts

Pagatavošana

Vidēji grūti 3h

Bietes plāni sagriež (vislabāk ar slaisera palīdzību), sajauc ar balzametiķi un sāli, atstāj ievilkties. Kazas sieru sajauc ar majonēzi un sāli.

Maizes formas lejasdaļu un sānu malas izklāj ar biešu šķēlēm – tā, lai tās daļēji atlaižas pāri formas malām. Neieklātu atstāj apmēram trešo daļu.

Ieklāj pusi kazas siera. Pāri klāj gandrīz visas atlikušās bietes. Tad klāj atlikušo sieru. Visbeidzot aizloka pāri uz sānu malām izklātās bietes, kā arī pārklāj visas atlikušās.

Pārtin pārtikas plēvi. Nospiež ar kaut ko smagu (piemēram, konservu kārbām). Atstāj vēsumā vismaz četras stundas.

Pasniedz ar salātiem un rupji sakapātiem riekstiem.



Biešu un kazas siera terīne

Receptes apraksts
3h Vidēji grūti

Sastāvdaļas

2 personām

  • 300 g kazas siera
  • 4 vārītas bietes
  • 2 ēdamkarotes majonēzes
  • 1 ēdamkarote balzametiķa
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 tējkarote sāls
  • Neliela sauja kapātu valriekstu
  • Mikrosalāti pasniegšanai

  • Maizes veidne
  • Pārtikas plēve

Pagatavošana

Bietes plāni sagriež (vislabāk ar slaisera palīdzību), sajauc ar balzametiķi un sāli, atstāj ievilkties. Kazas sieru sajauc ar majonēzi un sāli.

Maizes formas lejasdaļu un sānu malas izklāj ar biešu šķēlēm – tā, lai tās daļēji atlaižas pāri formas malām. Neieklātu atstāj apmēram trešo daļu.

Ieklāj pusi kazas siera. Pāri klāj gandrīz visas atlikušās bietes. Tad klāj atlikušo sieru. Visbeidzot aizloka pāri uz sānu malām izklātās bietes, kā arī pārklāj visas atlikušās.

Pārtin pārtikas plēvi. Nospiež ar kaut ko smagu (piemēram, konservu kārbām). Atstāj vēsumā vismaz četras stundas.

Pasniedz ar salātiem un rupji sakapātiem riekstiem.