Dzērveņu morss
Sastāvdaļas
- 1 l ūdens
- 150 g dzērveņu
- 100 g cukura
- Dzērvenes un piparmētru lapiņas dekorēšanai
Pagatavošanas video
Katliņā ielej 1 l ūdens, pieber dzērvenes un vāra, līdz dzērvenes izšķīst. Tad caur sietu nokāš un izvārītās dzērvenes ar karoti izspiež caur sietu. Nokāsto šķidrumu turpina vārīt, pievienojot 100 g cukura. Maisa, līdz cukurs izšķīst. Atdzesē. Pasniedz ar dzērvenēm un piparmētru lapiņām.

Pagatavošana
Katliņā ielej 1 l ūdens, pieber dzērvenes un vāra, līdz dzērvenes izšķīst. Tad caur sietu nokāš un izvārītās dzērvenes ar karoti izspiež caur sietu. Nokāsto šķidrumu turpina vārīt, pievienojot 100 g cukura. Maisa, līdz cukurs izšķīst. Atdzesē. Pasniedz ar dzērvenēm un piparmētru lapiņām.
Dzērveņu morss

Sastāvdaļas
- 1 l ūdens
- 150 g dzērveņu
- 100 g cukura
- Dzērvenes un piparmētru lapiņas dekorēšanai
Pagatavošana
Katliņā ielej 1 l ūdens, pieber dzērvenes un vāra, līdz dzērvenes izšķīst. Tad caur sietu nokāš un izvārītās dzērvenes ar karoti izspiež caur sietu. Nokāsto šķidrumu turpina vārīt, pievienojot 100 g cukura. Maisa, līdz cukurs izšķīst. Atdzesē. Pasniedz ar dzērvenēm un piparmētru lapiņām.
