Gaisīgā zemeņu plātsmaize
Sastāvdaļas
- 600 g sagrieztu zemeņu (gareniski sagrieztas uz pusēm)
- 300 g miltu
- 200 g cukura
- 180 ml piena
- 125 g sviesta istabas temperatūrā
- 2 tējkarotes cepampulvera
- 1 ola + 1 olas dzeltenums
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- Šķipsna sāls
- Pāris ēdamkarotes brūnā cukura
Pagatavošanas video
Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Cepamtrauku ietauko. Sviestu, sāli un cukuru saputo, līdz sviests kļūst gaišāks. Pievieno olu un dzeltenumu, kā arī vaniļu un sakuļ. Turpinot putošanu, pakāpeniski pievieno pienu (tas nekas, ja masa saiet ziedos, rezultāts no tā nemainās). Miltus sajauc ar cepampulveri un pievieno sakultajai masai. Mīklu ieklāj cepamtraukā, pārklāj ar zemenēm, pārkaisa ar brūno cukuru. Cep 50 minūtes. Bauda siltu ar putukrējumu vai vaniļas saldējumu.

Pagatavošana
Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Cepamtrauku ietauko. Sviestu, sāli un cukuru saputo, līdz sviests kļūst gaišāks. Pievieno olu un dzeltenumu, kā arī vaniļu un sakuļ. Turpinot putošanu, pakāpeniski pievieno pienu (tas nekas, ja masa saiet ziedos, rezultāts no tā nemainās). Miltus sajauc ar cepampulveri un pievieno sakultajai masai. Mīklu ieklāj cepamtraukā, pārklāj ar zemenēm, pārkaisa ar brūno cukuru. Cep 50 minūtes. Bauda siltu ar putukrējumu vai vaniļas saldējumu.
Gaisīgā zemeņu plātsmaize

Sastāvdaļas
- 600 g sagrieztu zemeņu (gareniski sagrieztas uz pusēm)
- 300 g miltu
- 200 g cukura
- 180 ml piena
- 125 g sviesta istabas temperatūrā
- 2 tējkarotes cepampulvera
- 1 ola + 1 olas dzeltenums
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- Šķipsna sāls
- Pāris ēdamkarotes brūnā cukura
Pagatavošana
Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Cepamtrauku ietauko. Sviestu, sāli un cukuru saputo, līdz sviests kļūst gaišāks. Pievieno olu un dzeltenumu, kā arī vaniļu un sakuļ. Turpinot putošanu, pakāpeniski pievieno pienu (tas nekas, ja masa saiet ziedos, rezultāts no tā nemainās). Miltus sajauc ar cepampulveri un pievieno sakultajai masai. Mīklu ieklāj cepamtraukā, pārklāj ar zemenēm, pārkaisa ar brūno cukuru. Cep 50 minūtes. Bauda siltu ar putukrējumu vai vaniļas saldējumu.