Klasiskie mazsālītie gurķīši

Sastāvdaļas

4 personām

  • 500 g svaigu gurķīšu
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 8 melnie apaļie pipari
  • Diļļu kāti
  • Upeņu lapas

Pagatavošanas video

Svaigiem gurķīšiem nogriež galus un ieber lielā bļodā. Pievieno ķiploka daiviņas, piparus, diļļu kātus un upeņu lapas. Visu pārlej ar 1 l ūdens, kurā izšķīdināti 30 g sāls un 3 g cukura. Ar rokām nedaudz iemaisa. Atstāj istabas temperatūrā uz 12 stundām. Gurķīši gatavi un tālāk uzglabājami ledusskapī.


Receptes apraksts

Pagatavošana

Viegli 12h

Svaigiem gurķīšiem nogriež galus un ieber lielā bļodā. Pievieno ķiploka daiviņas, piparus, diļļu kātus un upeņu lapas. Visu pārlej ar 1 l ūdens, kurā izšķīdināti 30 g sāls un 3 g cukura. Ar rokām nedaudz iemaisa. Atstāj istabas temperatūrā uz 12 stundām. Gurķīši gatavi un tālāk uzglabājami ledusskapī.


Klasiskie mazsālītie gurķīši

Receptes apraksts
12h Viegli

Sastāvdaļas

4 personām

  • 500 g svaigu gurķīšu
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 8 melnie apaļie pipari
  • Diļļu kāti
  • Upeņu lapas

Pagatavošana

Svaigiem gurķīšiem nogriež galus un ieber lielā bļodā. Pievieno ķiploka daiviņas, piparus, diļļu kātus un upeņu lapas. Visu pārlej ar 1 l ūdens, kurā izšķīdināti 30 g sāls un 3 g cukura. Ar rokām nedaudz iemaisa. Atstāj istabas temperatūrā uz 12 stundām. Gurķīši gatavi un tālāk uzglabājami ledusskapī.