Liellopu gaļas burgeri ar pašu gatavotu burgermaizi

Sastāvdaļas

4 personām

  • 500 g liellopu maltās gaļas
  • 5 g Vusteras mērces
  • 1 sīpols
  • 1 olas dzeltenums
  • 570 g miltu
  • 200 ml piena
  • 100 ml ūdens
  • 170 g majonēzes
  • 50 g sviesta
  • 27 g cukura
  • 3 olas
  • 1 paciņa sausā rauga
  • Marinēti gurķi
  • 20 g marinētu gurķu sulas
  • 13 g dzelteno sinepju
  • 5 g saldās paprikas
  • 1/2 tējkarotes baltvīna etiķa
  • 1/2 tējkarotes sīpolu pulvera
  • 1/4 tējkarotes ķiploku pulvera
  • Bekona šķēles
  • 1 liels tomāts
  • 1 sarkanais sīpols
  • Olīveļļa cepšanai
  • Salātu lapas
  • Siers šķēlēs
  • Sezama sēklas
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošanas video

Liellopu maltajai gaļai pievieno Vusteras mērci, smalki sakapātu sīpolu, olas dzeltenumu, 3 g sāls un 3 g piparu. Visu ar rokām kārtīgi samīca, veido kotletes. Pārklāj ar pārtikas plēvi un liek saldētavā uz 20 minūtēm.

Gatavo mīklu burgermaizītēm. Bļodā ieber 300 g miltu, 1 paciņu sausā rauga, 14 g cukura, 1/2 tējkarotes sāls, siltu pienu, siltu ūdeni, izkausētu sviestu un 1 olu. Visu kārtīgi samaisa, pievieno vēl 270 g miltu un mīca līdz mīklas konsistencei. Mīklu sadala piecās vienādās daļās, izveidojot apaļas burgermaizītes. Cepešpannā liek cepampapīru, iesmērē ar sviestu. Uzliek burgermaizītes un atstāj uz 10 minūtēm. Pēc tam pārklāj tās ar olas dzeltenumu un pārkaisa ar sezama sēklām. Cep cepeškrāsnī 200 grādos 15 minūtes.

Kamēr maizītes cepas, pagatavo mērci burgeriem. Bļodā ieber 40 g smalki sagrieztu marinētu gurķu, majonēzi, dzeltenās sinepes, marinēto gurķu sulu, saldo papriku, baltvīna etiķi, 2 g sāls, 3 g piparu, sīpolu pulveri, ķiploku pulveri, 13 g cukura un visu kārtīgi samaisa.

Uz pannas apcep bekona šķēles. Pēc tam cep gaļas kotletes, vispirms apcep vienu pusi 6 minūtes, tad apgriež otru pusi, uzliekot virsū vāku, cep 6 minūtes, beigās uzliek virsū siera šķēli.

Kad maizītes izcepušās, tās pārgriež horizontāli uz pusēm un veido burgeru. Vispirms uz maizītes klāj mērci, tad liek salātlapu, pēc tam rupji sagrieztus sarkanos sīpolus, atkal mērci, tad tikko izcepto gaļas kotleti ar siera šķēli, tomāta šķēli, bekonu, marinētā gurķa šķēlītes, atkal mērci un visbeidzot uzliek burgermaizītes augšdaļu un nedaudz piespiež. Lai labi garšo!




Receptes apraksts

Pagatavošana

Vidēji grūti 2h

Liellopu maltajai gaļai pievieno Vusteras mērci, smalki sakapātu sīpolu, olas dzeltenumu, 3 g sāls un 3 g piparu. Visu ar rokām kārtīgi samīca, veido kotletes. Pārklāj ar pārtikas plēvi un liek saldētavā uz 20 minūtēm.

Gatavo mīklu burgermaizītēm. Bļodā ieber 300 g miltu, 1 paciņu sausā rauga, 14 g cukura, 1/2 tējkarotes sāls, siltu pienu, siltu ūdeni, izkausētu sviestu un 1 olu. Visu kārtīgi samaisa, pievieno vēl 270 g miltu un mīca līdz mīklas konsistencei. Mīklu sadala piecās vienādās daļās, izveidojot apaļas burgermaizītes. Cepešpannā liek cepampapīru, iesmērē ar sviestu. Uzliek burgermaizītes un atstāj uz 10 minūtēm. Pēc tam pārklāj tās ar olas dzeltenumu un pārkaisa ar sezama sēklām. Cep cepeškrāsnī 200 grādos 15 minūtes.

Kamēr maizītes cepas, pagatavo mērci burgeriem. Bļodā ieber 40 g smalki sagrieztu marinētu gurķu, majonēzi, dzeltenās sinepes, marinēto gurķu sulu, saldo papriku, baltvīna etiķi, 2 g sāls, 3 g piparu, sīpolu pulveri, ķiploku pulveri, 13 g cukura un visu kārtīgi samaisa.

Uz pannas apcep bekona šķēles. Pēc tam cep gaļas kotletes, vispirms apcep vienu pusi 6 minūtes, tad apgriež otru pusi, uzliekot virsū vāku, cep 6 minūtes, beigās uzliek virsū siera šķēli.

Kad maizītes izcepušās, tās pārgriež horizontāli uz pusēm un veido burgeru. Vispirms uz maizītes klāj mērci, tad liek salātlapu, pēc tam rupji sagrieztus sarkanos sīpolus, atkal mērci, tad tikko izcepto gaļas kotleti ar siera šķēli, tomāta šķēli, bekonu, marinētā gurķa šķēlītes, atkal mērci un visbeidzot uzliek burgermaizītes augšdaļu un nedaudz piespiež. Lai labi garšo!




Liellopu gaļas burgeri ar pašu gatavotu burgermaizi

Receptes apraksts
2h Vidēji grūti

Sastāvdaļas

4 personām

  • 500 g liellopu maltās gaļas
  • 5 g Vusteras mērces
  • 1 sīpols
  • 1 olas dzeltenums
  • 570 g miltu
  • 200 ml piena
  • 100 ml ūdens
  • 170 g majonēzes
  • 50 g sviesta
  • 27 g cukura
  • 3 olas
  • 1 paciņa sausā rauga
  • Marinēti gurķi
  • 20 g marinētu gurķu sulas
  • 13 g dzelteno sinepju
  • 5 g saldās paprikas
  • 1/2 tējkarotes baltvīna etiķa
  • 1/2 tējkarotes sīpolu pulvera
  • 1/4 tējkarotes ķiploku pulvera
  • Bekona šķēles
  • 1 liels tomāts
  • 1 sarkanais sīpols
  • Olīveļļa cepšanai
  • Salātu lapas
  • Siers šķēlēs
  • Sezama sēklas
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

Liellopu maltajai gaļai pievieno Vusteras mērci, smalki sakapātu sīpolu, olas dzeltenumu, 3 g sāls un 3 g piparu. Visu ar rokām kārtīgi samīca, veido kotletes. Pārklāj ar pārtikas plēvi un liek saldētavā uz 20 minūtēm.

Gatavo mīklu burgermaizītēm. Bļodā ieber 300 g miltu, 1 paciņu sausā rauga, 14 g cukura, 1/2 tējkarotes sāls, siltu pienu, siltu ūdeni, izkausētu sviestu un 1 olu. Visu kārtīgi samaisa, pievieno vēl 270 g miltu un mīca līdz mīklas konsistencei. Mīklu sadala piecās vienādās daļās, izveidojot apaļas burgermaizītes. Cepešpannā liek cepampapīru, iesmērē ar sviestu. Uzliek burgermaizītes un atstāj uz 10 minūtēm. Pēc tam pārklāj tās ar olas dzeltenumu un pārkaisa ar sezama sēklām. Cep cepeškrāsnī 200 grādos 15 minūtes.

Kamēr maizītes cepas, pagatavo mērci burgeriem. Bļodā ieber 40 g smalki sagrieztu marinētu gurķu, majonēzi, dzeltenās sinepes, marinēto gurķu sulu, saldo papriku, baltvīna etiķi, 2 g sāls, 3 g piparu, sīpolu pulveri, ķiploku pulveri, 13 g cukura un visu kārtīgi samaisa.

Uz pannas apcep bekona šķēles. Pēc tam cep gaļas kotletes, vispirms apcep vienu pusi 6 minūtes, tad apgriež otru pusi, uzliekot virsū vāku, cep 6 minūtes, beigās uzliek virsū siera šķēli.

Kad maizītes izcepušās, tās pārgriež horizontāli uz pusēm un veido burgeru. Vispirms uz maizītes klāj mērci, tad liek salātlapu, pēc tam rupji sagrieztus sarkanos sīpolus, atkal mērci, tad tikko izcepto gaļas kotleti ar siera šķēli, tomāta šķēli, bekonu, marinētā gurķa šķēlītes, atkal mērci un visbeidzot uzliek burgermaizītes augšdaļu un nedaudz piespiež. Lai labi garšo!