Mājas kabaču ikri ziemai
Sastāvdaļas
- 800 g kabaču
- 200 g burkānu
- 200 g paprikas
- 200 g tomātu
- 200 g sīpolu
- 50 ml eļļas
- 30 g cukura
- 20 g sāls
- 6 g čili pipara
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 ēdamkarote etiķa
- 1/2 tējkarotes maltu melno piparu
Pagatavošanas video
Uz rupjās rīves sarīvē kabaci un nomizotus burkānus. Sīpolus, papriku un tomātus smalki sagriež. Čili piparu un ķiploka daiviņas sakapā. Visu liek katlā un pievieno cukuru, sāli, eļļu, etiķi un piparus. Masu kārtīgi samaisa un atstāj uz pāris stundām. Tad uz mazas uguns vāra aptuveni 2,5 stundas, līdz visi dārzeņi ir mīksti un liekais šķidrums iztvaikojis. Karstu pilda sterilizētās burkās, aizvāko un ietin dvielī vai segā, lai lēnām atdziest. Pēc tam glabā vēsā vietā.

Pagatavošana
Uz rupjās rīves sarīvē kabaci un nomizotus burkānus. Sīpolus, papriku un tomātus smalki sagriež. Čili piparu un ķiploka daiviņas sakapā. Visu liek katlā un pievieno cukuru, sāli, eļļu, etiķi un piparus. Masu kārtīgi samaisa un atstāj uz pāris stundām. Tad uz mazas uguns vāra aptuveni 2,5 stundas, līdz visi dārzeņi ir mīksti un liekais šķidrums iztvaikojis. Karstu pilda sterilizētās burkās, aizvāko un ietin dvielī vai segā, lai lēnām atdziest. Pēc tam glabā vēsā vietā.
Mājas kabaču ikri ziemai

Sastāvdaļas
- 800 g kabaču
- 200 g burkānu
- 200 g paprikas
- 200 g tomātu
- 200 g sīpolu
- 50 ml eļļas
- 30 g cukura
- 20 g sāls
- 6 g čili pipara
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 ēdamkarote etiķa
- 1/2 tējkarotes maltu melno piparu
Pagatavošana
Uz rupjās rīves sarīvē kabaci un nomizotus burkānus. Sīpolus, papriku un tomātus smalki sagriež. Čili piparu un ķiploka daiviņas sakapā. Visu liek katlā un pievieno cukuru, sāli, eļļu, etiķi un piparus. Masu kārtīgi samaisa un atstāj uz pāris stundām. Tad uz mazas uguns vāra aptuveni 2,5 stundas, līdz visi dārzeņi ir mīksti un liekais šķidrums iztvaikojis. Karstu pilda sterilizētās burkās, aizvāko un ietin dvielī vai segā, lai lēnām atdziest. Pēc tam glabā vēsā vietā.


