Pikantais kabaču marinējums

Sastāvdaļas

3 burciņas

  • 1,5 kg kabaču vai cukini
  • 2 sarkanie sīpoli
  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 1,5 l ūdens
  • 250 ml galda etiķa
  • 150 g cukura
  • 1 čili
  • 2 tējkarotes sinepju sēklu
  • 1 tējkarotes koriandra sēklu
  • 1,5 tējkarotes sāls
  • Sauja dārza zaļumu - nebaidies eksperimentēt

Pagatavošanas video

Kabačus (vai cukīni) un sīpolus sagriež plānās šķēlēs. Tad tos liek bļodā, pārkaisa ar 2 ēdamkarotēm sāls, samaisa un atstāj nostāvēties vismaz 1 stundu. Pēc tam notecina izdalījušos šķidrumu un noskalo.
Lielā katlā lej ūdeni, etiķi, cukuru, sagrieztu čili, garšvielas un zaļumus, tad vāra 5 minūtes. Katlu noņem no uguns un pievieno kabačus un sīpolus. Uzliek vāku un ļauj nostāvēties 2 stundas, pēc tam vēlreiz uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
Marinējumu pilda sterilās burciņās. Šādi pagatavots marinējums ledusskapī uzglabājas līdz vienam mēnesim. Ja nepieciešams uzglabāt ilgāk, sapildītās burciņas ar uzliktu, bet neaizskrūvētu vāku liek lielā katlā, kura apakšā izklāts dvielis. Katlu piepilda ar ūdeni līdz burku kakliņam un karsē verdošā temperatūrā 15 minūtes. Tad burciņas izņem no katla, cieši aizvāko un apgriež otrādi, līdz tās pilnībā atdziest.

Receptes apraksts

Pagatavošana

Vidēji grūti 3h 45min

Kabačus (vai cukīni) un sīpolus sagriež plānās šķēlēs. Tad tos liek bļodā, pārkaisa ar 2 ēdamkarotēm sāls, samaisa un atstāj nostāvēties vismaz 1 stundu. Pēc tam notecina izdalījušos šķidrumu un noskalo.
Lielā katlā lej ūdeni, etiķi, cukuru, sagrieztu čili, garšvielas un zaļumus, tad vāra 5 minūtes. Katlu noņem no uguns un pievieno kabačus un sīpolus. Uzliek vāku un ļauj nostāvēties 2 stundas, pēc tam vēlreiz uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
Marinējumu pilda sterilās burciņās. Šādi pagatavots marinējums ledusskapī uzglabājas līdz vienam mēnesim. Ja nepieciešams uzglabāt ilgāk, sapildītās burciņas ar uzliktu, bet neaizskrūvētu vāku liek lielā katlā, kura apakšā izklāts dvielis. Katlu piepilda ar ūdeni līdz burku kakliņam un karsē verdošā temperatūrā 15 minūtes. Tad burciņas izņem no katla, cieši aizvāko un apgriež otrādi, līdz tās pilnībā atdziest.

Pikantais kabaču marinējums

Receptes apraksts
3h 45min Vidēji grūti

Sastāvdaļas

3 burciņas

  • 1,5 kg kabaču vai cukini
  • 2 sarkanie sīpoli
  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 1,5 l ūdens
  • 250 ml galda etiķa
  • 150 g cukura
  • 1 čili
  • 2 tējkarotes sinepju sēklu
  • 1 tējkarotes koriandra sēklu
  • 1,5 tējkarotes sāls
  • Sauja dārza zaļumu - nebaidies eksperimentēt

Pagatavošana

Kabačus (vai cukīni) un sīpolus sagriež plānās šķēlēs. Tad tos liek bļodā, pārkaisa ar 2 ēdamkarotēm sāls, samaisa un atstāj nostāvēties vismaz 1 stundu. Pēc tam notecina izdalījušos šķidrumu un noskalo.
Lielā katlā lej ūdeni, etiķi, cukuru, sagrieztu čili, garšvielas un zaļumus, tad vāra 5 minūtes. Katlu noņem no uguns un pievieno kabačus un sīpolus. Uzliek vāku un ļauj nostāvēties 2 stundas, pēc tam vēlreiz uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
Marinējumu pilda sterilās burciņās. Šādi pagatavots marinējums ledusskapī uzglabājas līdz vienam mēnesim. Ja nepieciešams uzglabāt ilgāk, sapildītās burciņas ar uzliktu, bet neaizskrūvētu vāku liek lielā katlā, kura apakšā izklāts dvielis. Katlu piepilda ar ūdeni līdz burku kakliņam un karsē verdošā temperatūrā 15 minūtes. Tad burciņas izņem no katla, cieši aizvāko un apgriež otrādi, līdz tās pilnībā atdziest.