Pikantais kabaču marinējums
Sastāvdaļas
- 1,5 kg kabaču vai cukini
- 2 sarkanie sīpoli
- 2 ēdamkarotes sāls
- 1,5 l ūdens
- 250 ml galda etiķa
- 150 g cukura
- 1 čili
- 2 tējkarotes sinepju sēklu
- 1 tējkarotes koriandra sēklu
- 1,5 tējkarotes sāls
- Sauja dārza zaļumu - nebaidies eksperimentēt
Pagatavošanas video
Kabačus (vai cukīni) un sīpolus sagriež plānās šķēlēs. Tad tos liek bļodā, pārkaisa ar 2 ēdamkarotēm sāls, samaisa un atstāj nostāvēties vismaz 1 stundu. Pēc tam notecina izdalījušos šķidrumu un noskalo.
Lielā katlā lej ūdeni, etiķi, cukuru, sagrieztu čili, garšvielas un zaļumus, tad vāra 5 minūtes. Katlu noņem no uguns un pievieno kabačus un sīpolus. Uzliek vāku un ļauj nostāvēties 2 stundas, pēc tam vēlreiz uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
Marinējumu pilda sterilās burciņās. Šādi pagatavots marinējums ledusskapī uzglabājas līdz vienam mēnesim. Ja nepieciešams uzglabāt ilgāk, sapildītās burciņas ar uzliktu, bet neaizskrūvētu vāku liek lielā katlā, kura apakšā izklāts dvielis. Katlu piepilda ar ūdeni līdz burku kakliņam un karsē verdošā temperatūrā 15 minūtes. Tad burciņas izņem no katla, cieši aizvāko un apgriež otrādi, līdz tās pilnībā atdziest.

Pagatavošana
Kabačus (vai cukīni) un sīpolus sagriež plānās šķēlēs. Tad tos liek bļodā, pārkaisa ar 2 ēdamkarotēm sāls, samaisa un atstāj nostāvēties vismaz 1 stundu. Pēc tam notecina izdalījušos šķidrumu un noskalo.
Lielā katlā lej ūdeni, etiķi, cukuru, sagrieztu čili, garšvielas un zaļumus, tad vāra 5 minūtes. Katlu noņem no uguns un pievieno kabačus un sīpolus. Uzliek vāku un ļauj nostāvēties 2 stundas, pēc tam vēlreiz uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
Marinējumu pilda sterilās burciņās. Šādi pagatavots marinējums ledusskapī uzglabājas līdz vienam mēnesim. Ja nepieciešams uzglabāt ilgāk, sapildītās burciņas ar uzliktu, bet neaizskrūvētu vāku liek lielā katlā, kura apakšā izklāts dvielis. Katlu piepilda ar ūdeni līdz burku kakliņam un karsē verdošā temperatūrā 15 minūtes. Tad burciņas izņem no katla, cieši aizvāko un apgriež otrādi, līdz tās pilnībā atdziest.
Pikantais kabaču marinējums

Sastāvdaļas
- 1,5 kg kabaču vai cukini
- 2 sarkanie sīpoli
- 2 ēdamkarotes sāls
- 1,5 l ūdens
- 250 ml galda etiķa
- 150 g cukura
- 1 čili
- 2 tējkarotes sinepju sēklu
- 1 tējkarotes koriandra sēklu
- 1,5 tējkarotes sāls
- Sauja dārza zaļumu - nebaidies eksperimentēt
Pagatavošana
Kabačus (vai cukīni) un sīpolus sagriež plānās šķēlēs. Tad tos liek bļodā, pārkaisa ar 2 ēdamkarotēm sāls, samaisa un atstāj nostāvēties vismaz 1 stundu. Pēc tam notecina izdalījušos šķidrumu un noskalo.
Lielā katlā lej ūdeni, etiķi, cukuru, sagrieztu čili, garšvielas un zaļumus, tad vāra 5 minūtes. Katlu noņem no uguns un pievieno kabačus un sīpolus. Uzliek vāku un ļauj nostāvēties 2 stundas, pēc tam vēlreiz uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
Marinējumu pilda sterilās burciņās. Šādi pagatavots marinējums ledusskapī uzglabājas līdz vienam mēnesim. Ja nepieciešams uzglabāt ilgāk, sapildītās burciņas ar uzliktu, bet neaizskrūvētu vāku liek lielā katlā, kura apakšā izklāts dvielis. Katlu piepilda ar ūdeni līdz burku kakliņam un karsē verdošā temperatūrā 15 minūtes. Tad burciņas izņem no katla, cieši aizvāko un apgriež otrādi, līdz tās pilnībā atdziest.