Sarkanbaltsarkanā kūka
Sastāvdaļas
Sausās sastāvdaļas:
- 400 g izsijātu miltu
- 10 g kakao
- 5 g dzeramās sodas
- Šķipsna sāls
Šķidrās sastāvdaļas:
- 330 g pūdercukura
- 250 ml paniņu
- 250 ml augu eļļas
- 115 g mīksta sviesta
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes šķidras sarkanās pārtikas krāsas
- 1 tējkarote galda etiķa
- 1 tējkarote vaniļas cukura
Krēmam:
- 400 g laba krēmsiera
- 300 g pūdercukura
- 120 g sviesta
- 1 tējkarote vaniļas cukura
Dekorēšanai
- Dzērvenes
Pagatavošanas video
Rūpīgi sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, kakao, sodu un sāli.
Atsevišķā lielā traukā ar mikseri sajauc pūdercukuru un sviestu, līdz iegūst viendabīgu, mitrām smiltīm līdzīgu masu. Izmantojot mikseri, pa vienai pievieno olas. Visbeidzot pievieno eļļu, etiķi, vaniļu, paniņas, kā arī pārtikas krāsu.
Rūpīgi sajauc, līdz iegūta viendabīga masa. Iejauc sausās sastāvdaļas, samaisa. Cep 180 grādos apmēram 30 minūtes, līdz koka irbulītis, iedurts kūkas viducī, ir sauss.
Pa to laiku ar mikseri sajauc krēmsieru un sviestu. Turpinot kulšanu, pa daļām pievieno pūdercukuru un vaniļas cukuru.
Gatavam, atdzesētam biskvītam apgriež sānu maliņas un virspusi. Horizontāli pārgriež uz pusēm. Apakšējo daļu apziež ar trešo daļu atdzesēta krēma. Uzliek augšējo daļu – tās virspusi un kūkas malas apziež ar atlikušo krēmu.
Dekorē ar sadrupinātām biskvīta maliņām un dzērvenēm.

Pagatavošana
Rūpīgi sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, kakao, sodu un sāli.
Atsevišķā lielā traukā ar mikseri sajauc pūdercukuru un sviestu, līdz iegūst viendabīgu, mitrām smiltīm līdzīgu masu. Izmantojot mikseri, pa vienai pievieno olas. Visbeidzot pievieno eļļu, etiķi, vaniļu, paniņas, kā arī pārtikas krāsu.
Rūpīgi sajauc, līdz iegūta viendabīga masa. Iejauc sausās sastāvdaļas, samaisa. Cep 180 grādos apmēram 30 minūtes, līdz koka irbulītis, iedurts kūkas viducī, ir sauss.
Pa to laiku ar mikseri sajauc krēmsieru un sviestu. Turpinot kulšanu, pa daļām pievieno pūdercukuru un vaniļas cukuru.
Gatavam, atdzesētam biskvītam apgriež sānu maliņas un virspusi. Horizontāli pārgriež uz pusēm. Apakšējo daļu apziež ar trešo daļu atdzesēta krēma. Uzliek augšējo daļu – tās virspusi un kūkas malas apziež ar atlikušo krēmu.
Dekorē ar sadrupinātām biskvīta maliņām un dzērvenēm.
Sarkanbaltsarkanā kūka

Sastāvdaļas
Sausās sastāvdaļas:
- 400 g izsijātu miltu
- 10 g kakao
- 5 g dzeramās sodas
- Šķipsna sāls
Šķidrās sastāvdaļas:
- 330 g pūdercukura
- 250 ml paniņu
- 250 ml augu eļļas
- 115 g mīksta sviesta
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes šķidras sarkanās pārtikas krāsas
- 1 tējkarote galda etiķa
- 1 tējkarote vaniļas cukura
Krēmam:
- 400 g laba krēmsiera
- 300 g pūdercukura
- 120 g sviesta
- 1 tējkarote vaniļas cukura
Dekorēšanai
- Dzērvenes
Pagatavošana
Rūpīgi sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, kakao, sodu un sāli.
Atsevišķā lielā traukā ar mikseri sajauc pūdercukuru un sviestu, līdz iegūst viendabīgu, mitrām smiltīm līdzīgu masu. Izmantojot mikseri, pa vienai pievieno olas. Visbeidzot pievieno eļļu, etiķi, vaniļu, paniņas, kā arī pārtikas krāsu.
Rūpīgi sajauc, līdz iegūta viendabīga masa. Iejauc sausās sastāvdaļas, samaisa. Cep 180 grādos apmēram 30 minūtes, līdz koka irbulītis, iedurts kūkas viducī, ir sauss.
Pa to laiku ar mikseri sajauc krēmsieru un sviestu. Turpinot kulšanu, pa daļām pievieno pūdercukuru un vaniļas cukuru.
Gatavam, atdzesētam biskvītam apgriež sānu maliņas un virspusi. Horizontāli pārgriež uz pusēm. Apakšējo daļu apziež ar trešo daļu atdzesēta krēma. Uzliek augšējo daļu – tās virspusi un kūkas malas apziež ar atlikušo krēmu.
Dekorē ar sadrupinātām biskvīta maliņām un dzērvenēm.