Biešu krēmzupa ar putotu saldo krējumu
Sastāvdaļas
- 750 ml dārzeņu buljona
- 4 bietes
- 3 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 tējkarote kaltēta rozmarīna
- 1 selerijas kāts
- 1 sīpols
- Melnie pipari
- Sāls
Pasniegšanai:
- 50 ml saldā krējuma
- Melnās sezama sēkliņas
- Dilles
Pagatavošanas video
Bietes nomizo, sagriež līdzīgos gabaliņos, sajauc ar 2 karotēm eļļas, rozmarīnu un šķipsnu sāls.
Izklāj cepešpannā un cep 200 grādos apmēram pusstundu, līdz bietes viscaur izcepušās. Sīpolu un selerijas kātu sakapā. Liek katliņā sakarsētā eļļā, pievieno šķipsnu sāls un maisot apcep, līdz sīpoli caurspīdīgi un mīksti.
Pievieno apceptās bietes un mirkli maisot pakarsē. Pārlej karstu buljonu un, ik pa brīdim apmaisot, vāra apmēram 10 minūtes. Sablendē un pēc garšas pievieno piparus un sāli.
Pasniedz ar saputotu saldo krējumu (bez cukura vai sāls), melnajām sezama sēkliņām un dillēm.

Pagatavošana
Bietes nomizo, sagriež līdzīgos gabaliņos, sajauc ar 2 karotēm eļļas, rozmarīnu un šķipsnu sāls.
Izklāj cepešpannā un cep 200 grādos apmēram pusstundu, līdz bietes viscaur izcepušās. Sīpolu un selerijas kātu sakapā. Liek katliņā sakarsētā eļļā, pievieno šķipsnu sāls un maisot apcep, līdz sīpoli caurspīdīgi un mīksti.
Pievieno apceptās bietes un mirkli maisot pakarsē. Pārlej karstu buljonu un, ik pa brīdim apmaisot, vāra apmēram 10 minūtes. Sablendē un pēc garšas pievieno piparus un sāli.
Pasniedz ar saputotu saldo krējumu (bez cukura vai sāls), melnajām sezama sēkliņām un dillēm.
Biešu krēmzupa ar putotu saldo krējumu

Sastāvdaļas
- 750 ml dārzeņu buljona
- 4 bietes
- 3 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 tējkarote kaltēta rozmarīna
- 1 selerijas kāts
- 1 sīpols
- Melnie pipari
- Sāls
Pasniegšanai:
- 50 ml saldā krējuma
- Melnās sezama sēkliņas
- Dilles
Pagatavošana
Bietes nomizo, sagriež līdzīgos gabaliņos, sajauc ar 2 karotēm eļļas, rozmarīnu un šķipsnu sāls.
Izklāj cepešpannā un cep 200 grādos apmēram pusstundu, līdz bietes viscaur izcepušās. Sīpolu un selerijas kātu sakapā. Liek katliņā sakarsētā eļļā, pievieno šķipsnu sāls un maisot apcep, līdz sīpoli caurspīdīgi un mīksti.
Pievieno apceptās bietes un mirkli maisot pakarsē. Pārlej karstu buljonu un, ik pa brīdim apmaisot, vāra apmēram 10 minūtes. Sablendē un pēc garšas pievieno piparus un sāli.
Pasniedz ar saputotu saldo krējumu (bez cukura vai sāls), melnajām sezama sēkliņām un dillēm.