Biešu krēmzupa ar putotu saldo krējumu

Sastāvdaļas

2 personām

  • 750 ml dārzeņu buljona
  • 4 bietes
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 tējkarote kaltēta rozmarīna
  • 1 selerijas kāts
  • 1 sīpols
  • Melnie pipari
  • Sāls

Pasniegšanai:

  • 50 ml saldā krējuma
  • Melnās sezama sēkliņas
  • Dilles

Pagatavošanas video

Bietes nomizo, sagriež līdzīgos gabaliņos, sajauc ar 2 karotēm eļļas, rozmarīnu un šķipsnu sāls.

Izklāj cepešpannā un cep 200 grādos apmēram pusstundu, līdz bietes viscaur izcepušās. Sīpolu un selerijas kātu sakapā. Liek katliņā sakarsētā eļļā, pievieno šķipsnu sāls un maisot apcep, līdz sīpoli caurspīdīgi un mīksti.

Pievieno apceptās bietes un mirkli maisot pakarsē. Pārlej karstu buljonu un, ik pa brīdim apmaisot, vāra apmēram 10 minūtes. Sablendē un pēc garšas pievieno piparus un sāli.

Pasniedz ar saputotu saldo krējumu (bez cukura vai sāls), melnajām sezama sēkliņām un dillēm.



Receptes apraksts

Pagatavošana

Vidēji grūti 2h

Bietes nomizo, sagriež līdzīgos gabaliņos, sajauc ar 2 karotēm eļļas, rozmarīnu un šķipsnu sāls.

Izklāj cepešpannā un cep 200 grādos apmēram pusstundu, līdz bietes viscaur izcepušās. Sīpolu un selerijas kātu sakapā. Liek katliņā sakarsētā eļļā, pievieno šķipsnu sāls un maisot apcep, līdz sīpoli caurspīdīgi un mīksti.

Pievieno apceptās bietes un mirkli maisot pakarsē. Pārlej karstu buljonu un, ik pa brīdim apmaisot, vāra apmēram 10 minūtes. Sablendē un pēc garšas pievieno piparus un sāli.

Pasniedz ar saputotu saldo krējumu (bez cukura vai sāls), melnajām sezama sēkliņām un dillēm.



Biešu krēmzupa ar putotu saldo krējumu

Receptes apraksts
2h Vidēji grūti

Sastāvdaļas

2 personām

  • 750 ml dārzeņu buljona
  • 4 bietes
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 tējkarote kaltēta rozmarīna
  • 1 selerijas kāts
  • 1 sīpols
  • Melnie pipari
  • Sāls

Pasniegšanai:

  • 50 ml saldā krējuma
  • Melnās sezama sēkliņas
  • Dilles

Pagatavošana

Bietes nomizo, sagriež līdzīgos gabaliņos, sajauc ar 2 karotēm eļļas, rozmarīnu un šķipsnu sāls.

Izklāj cepešpannā un cep 200 grādos apmēram pusstundu, līdz bietes viscaur izcepušās. Sīpolu un selerijas kātu sakapā. Liek katliņā sakarsētā eļļā, pievieno šķipsnu sāls un maisot apcep, līdz sīpoli caurspīdīgi un mīksti.

Pievieno apceptās bietes un mirkli maisot pakarsē. Pārlej karstu buljonu un, ik pa brīdim apmaisot, vāra apmēram 10 minūtes. Sablendē un pēc garšas pievieno piparus un sāli.

Pasniedz ar saputotu saldo krējumu (bez cukura vai sāls), melnajām sezama sēkliņām un dillēm.