Lieldienu burkānu kūka

Sastāvdaļas

6 personām

  • 320 g burkānu
  • 300 g miltu
  • 300 g sviesta
  • 300 g cukura
  • 300 g maskarpones
  • 180 g pūdercukura
  • 120 ml saldā krējuma
  • 120 g mandeļu
  • 5 olas
  • 3 šķipsnas vanilīna
  • 2,5 g kanēļa
  • 2 šķipsnas sāls
  • 1,5 tējkarotes sodas
  • Rīvēta apelsīna miziņa
  • Valrieksti
  • Kumkvati un piparmētra dekoram

Pagatavošanas video

Palielā bļodā liek ļoti mīkstu sviestu, pievieno cukuru, olas, sāli un sakuļ viendabīgā masā. Tad pievieno miltus, sodu, sarīvētus burkānus, kanēli, rupji sadrupinātas mandeles, rīvētu apelsīna miziņu un ar karoti kārtīgi samaisa. Apaļas formas cepešpannu izsmērē ar sviestu un pārber ar miltiem, liekos miltus noberot nost. Pēc tam mīklu sadala trijās daļās, vienu daļu liek uz pannas un vienmērīgi izlīdzina. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes, gatavību pārbaudot ar kociņu. Pavisam izcep trīs kūkas biskvītus.

Kamēr biskvīti cepas, sagatavo pildījumu. Vidēja lieluma bļodā liek maskarponi, vanilīnu, pūdercukuru, saldo krējumu un kārtīgi saputo. Veido kūku. Sagatavoto masu trijās kārtās pārklāj biskvītiem. Virsmu dekorē ar veseliem un drupinātiem valriekstiem, pārgrieztu kumvatu un piparmētra lapiņu. Kūku atstāj uz nakti ievilkties. Labu apetīti!

Receptes apraksts

Pagatavošana

Vidēji grūti 1h 30min

Palielā bļodā liek ļoti mīkstu sviestu, pievieno cukuru, olas, sāli un sakuļ viendabīgā masā. Tad pievieno miltus, sodu, sarīvētus burkānus, kanēli, rupji sadrupinātas mandeles, rīvētu apelsīna miziņu un ar karoti kārtīgi samaisa. Apaļas formas cepešpannu izsmērē ar sviestu un pārber ar miltiem, liekos miltus noberot nost. Pēc tam mīklu sadala trijās daļās, vienu daļu liek uz pannas un vienmērīgi izlīdzina. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes, gatavību pārbaudot ar kociņu. Pavisam izcep trīs kūkas biskvītus.

Kamēr biskvīti cepas, sagatavo pildījumu. Vidēja lieluma bļodā liek maskarponi, vanilīnu, pūdercukuru, saldo krējumu un kārtīgi saputo. Veido kūku. Sagatavoto masu trijās kārtās pārklāj biskvītiem. Virsmu dekorē ar veseliem un drupinātiem valriekstiem, pārgrieztu kumvatu un piparmētra lapiņu. Kūku atstāj uz nakti ievilkties. Labu apetīti!

Lieldienu burkānu kūka

Receptes apraksts
1h 30min Vidēji grūti

Sastāvdaļas

6 personām

  • 320 g burkānu
  • 300 g miltu
  • 300 g sviesta
  • 300 g cukura
  • 300 g maskarpones
  • 180 g pūdercukura
  • 120 ml saldā krējuma
  • 120 g mandeļu
  • 5 olas
  • 3 šķipsnas vanilīna
  • 2,5 g kanēļa
  • 2 šķipsnas sāls
  • 1,5 tējkarotes sodas
  • Rīvēta apelsīna miziņa
  • Valrieksti
  • Kumkvati un piparmētra dekoram

Pagatavošana

Palielā bļodā liek ļoti mīkstu sviestu, pievieno cukuru, olas, sāli un sakuļ viendabīgā masā. Tad pievieno miltus, sodu, sarīvētus burkānus, kanēli, rupji sadrupinātas mandeles, rīvētu apelsīna miziņu un ar karoti kārtīgi samaisa. Apaļas formas cepešpannu izsmērē ar sviestu un pārber ar miltiem, liekos miltus noberot nost. Pēc tam mīklu sadala trijās daļās, vienu daļu liek uz pannas un vienmērīgi izlīdzina. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes, gatavību pārbaudot ar kociņu. Pavisam izcep trīs kūkas biskvītus.

Kamēr biskvīti cepas, sagatavo pildījumu. Vidēja lieluma bļodā liek maskarponi, vanilīnu, pūdercukuru, saldo krējumu un kārtīgi saputo. Veido kūku. Sagatavoto masu trijās kārtās pārklāj biskvītiem. Virsmu dekorē ar veseliem un drupinātiem valriekstiem, pārgrieztu kumvatu un piparmētra lapiņu. Kūku atstāj uz nakti ievilkties. Labu apetīti!