Gaļas rulete svētku galdam

Sastāvdaļas

4 personām

  • 500 g cūkgaļas kakla karbonādes
  • 90 g burkānu
  • 20 g pētersīļu
  • 20 g diļļu
  • 10 g timiāna
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 2 olas
  • Olīveļļa
  • Sāls
  • Pipari
  • Garšviela gaļai

Pagatavošanas video

Sagatavo pildījumu. Smalki sakapā pētersīļus, dilles, timiānu, ķiploka daiviņas, sarīvē burkānu. Visu sajauc, pievieno olas un izmaisa.

Gaļu vienmērīgi izgriež vienā veselā 1,5 cm biezā šķēlē. Pārlej nedaudz olīveļļas, pārkaisa sāli, piparus un ar roku ierīvē gaļā. Virsū klāj sagatavoto maisījumu. Kad tas izdarīts, gaļu no garākās malas sarullē un sasien ar pārtikas diegu, pārkaisa sāli, piparus, gaļas garšvielu un nedaudz apcep uz pannas no visām pusēm. Pēc tam cep cepeškrāsnī 170 grādos 1 stundu un 40 minūtes. Ruleti atdzesē un noņem diegus.

Dekorē ar rozmarīna zariņu un dzērvenēm.


Receptes apraksts

Pagatavošana

Vidēji grūti 2h 30min

Sagatavo pildījumu. Smalki sakapā pētersīļus, dilles, timiānu, ķiploka daiviņas, sarīvē burkānu. Visu sajauc, pievieno olas un izmaisa.

Gaļu vienmērīgi izgriež vienā veselā 1,5 cm biezā šķēlē. Pārlej nedaudz olīveļļas, pārkaisa sāli, piparus un ar roku ierīvē gaļā. Virsū klāj sagatavoto maisījumu. Kad tas izdarīts, gaļu no garākās malas sarullē un sasien ar pārtikas diegu, pārkaisa sāli, piparus, gaļas garšvielu un nedaudz apcep uz pannas no visām pusēm. Pēc tam cep cepeškrāsnī 170 grādos 1 stundu un 40 minūtes. Ruleti atdzesē un noņem diegus.

Dekorē ar rozmarīna zariņu un dzērvenēm.


Gaļas rulete svētku galdam

Receptes apraksts
2h 30min Vidēji grūti

Sastāvdaļas

4 personām

  • 500 g cūkgaļas kakla karbonādes
  • 90 g burkānu
  • 20 g pētersīļu
  • 20 g diļļu
  • 10 g timiāna
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 2 olas
  • Olīveļļa
  • Sāls
  • Pipari
  • Garšviela gaļai

Pagatavošana

Sagatavo pildījumu. Smalki sakapā pētersīļus, dilles, timiānu, ķiploka daiviņas, sarīvē burkānu. Visu sajauc, pievieno olas un izmaisa.

Gaļu vienmērīgi izgriež vienā veselā 1,5 cm biezā šķēlē. Pārlej nedaudz olīveļļas, pārkaisa sāli, piparus un ar roku ierīvē gaļā. Virsū klāj sagatavoto maisījumu. Kad tas izdarīts, gaļu no garākās malas sarullē un sasien ar pārtikas diegu, pārkaisa sāli, piparus, gaļas garšvielu un nedaudz apcep uz pannas no visām pusēm. Pēc tam cep cepeškrāsnī 170 grādos 1 stundu un 40 minūtes. Ruleti atdzesē un noņem diegus.

Dekorē ar rozmarīna zariņu un dzērvenēm.