Ķirbju biezzupa

Sastāvdaļas

2 personām

  • Mazliet eļļas un 10 g sviesta cepšanai
  • 1 sīpols
  • 2 ķiplokdaivas
  • 2 nelieli tomāti
  • 1 svaigs čili
  • 1 sarkana paprika
  • 400 g ķirbja, šoreiz šķirne ‘Butternut’
  • 2 vidēji kartupeļi
  • 2 tējkarotes paprikas pulvera
  • Sāls un svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas

Pasniegšanai

  • Saldais krējums
  • Grauzdētas ķirbju sēklas

Pagatavošanas video

Zupas katlā ielej eļļu un izkausē sviesta gabaliņu – sviests dos labu garšu, bet eļļa neļaus tam sadegt. Liek cepties sīki sakapātu sīpolu un sakapātas ķiplokdaivas. Maisot apcep, līdz sīpoli caurspīdīgi. Pievieno divus gabaliņos sagrieztus tomātus. Apcep, līdz tie pašķīst, tad pievieno sīki sakapātu čili (bez sēklām, ja vien nevēlas tiešām asu zupu!). Pēc brīža pievieno arī gabaliņos sagrieztu, no sēklām un baltā mīkstuma iztīrītu papriku, kubiciņos sagrieztu ķirbi (šo šķirni droši var ar visu mizu) un sagrieztus kartupeļus. Kārtīgi apmaisa. Pieber paprikas pulveri, sāli un svaigi maltus melnos piparus pēc garšas, pievieno arī tomātu pastu, samaisa. Pārlej visam karstu ūdeni tā, lai nosedz dārzeņus un vēl mazliet virs.

Vāra 15 minūtes uz nelielas uguns, tad zupu sablendē, kādā konsistencē vēlas, – ar maziem dārzeņu gabaliņiem vai pavisam krēmīgu. Lej bļodiņās, pēc vēlēšanās katrai porcijai pārlej šļuciņu saldā krējuma un pārkaisa ar grauzdētām ķirbju sēklām.


!!! Ķirbju sēklas apgrauzdē pannā ar nedaudz neitrālas augu eļļas un sāls – maisot apcep, līdz sēklas kļūst zeltainas un sāk paukšķēt.


Receptes apraksts

Pagatavošana

Viegli 1h

Zupas katlā ielej eļļu un izkausē sviesta gabaliņu – sviests dos labu garšu, bet eļļa neļaus tam sadegt. Liek cepties sīki sakapātu sīpolu un sakapātas ķiplokdaivas. Maisot apcep, līdz sīpoli caurspīdīgi. Pievieno divus gabaliņos sagrieztus tomātus. Apcep, līdz tie pašķīst, tad pievieno sīki sakapātu čili (bez sēklām, ja vien nevēlas tiešām asu zupu!). Pēc brīža pievieno arī gabaliņos sagrieztu, no sēklām un baltā mīkstuma iztīrītu papriku, kubiciņos sagrieztu ķirbi (šo šķirni droši var ar visu mizu) un sagrieztus kartupeļus. Kārtīgi apmaisa. Pieber paprikas pulveri, sāli un svaigi maltus melnos piparus pēc garšas, pievieno arī tomātu pastu, samaisa. Pārlej visam karstu ūdeni tā, lai nosedz dārzeņus un vēl mazliet virs.

Vāra 15 minūtes uz nelielas uguns, tad zupu sablendē, kādā konsistencē vēlas, – ar maziem dārzeņu gabaliņiem vai pavisam krēmīgu. Lej bļodiņās, pēc vēlēšanās katrai porcijai pārlej šļuciņu saldā krējuma un pārkaisa ar grauzdētām ķirbju sēklām.


!!! Ķirbju sēklas apgrauzdē pannā ar nedaudz neitrālas augu eļļas un sāls – maisot apcep, līdz sēklas kļūst zeltainas un sāk paukšķēt.


Ķirbju biezzupa

Receptes apraksts
1h Viegli

Sastāvdaļas

2 personām

  • Mazliet eļļas un 10 g sviesta cepšanai
  • 1 sīpols
  • 2 ķiplokdaivas
  • 2 nelieli tomāti
  • 1 svaigs čili
  • 1 sarkana paprika
  • 400 g ķirbja, šoreiz šķirne ‘Butternut’
  • 2 vidēji kartupeļi
  • 2 tējkarotes paprikas pulvera
  • Sāls un svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas

Pasniegšanai

  • Saldais krējums
  • Grauzdētas ķirbju sēklas

Pagatavošana

Zupas katlā ielej eļļu un izkausē sviesta gabaliņu – sviests dos labu garšu, bet eļļa neļaus tam sadegt. Liek cepties sīki sakapātu sīpolu un sakapātas ķiplokdaivas. Maisot apcep, līdz sīpoli caurspīdīgi. Pievieno divus gabaliņos sagrieztus tomātus. Apcep, līdz tie pašķīst, tad pievieno sīki sakapātu čili (bez sēklām, ja vien nevēlas tiešām asu zupu!). Pēc brīža pievieno arī gabaliņos sagrieztu, no sēklām un baltā mīkstuma iztīrītu papriku, kubiciņos sagrieztu ķirbi (šo šķirni droši var ar visu mizu) un sagrieztus kartupeļus. Kārtīgi apmaisa. Pieber paprikas pulveri, sāli un svaigi maltus melnos piparus pēc garšas, pievieno arī tomātu pastu, samaisa. Pārlej visam karstu ūdeni tā, lai nosedz dārzeņus un vēl mazliet virs.

Vāra 15 minūtes uz nelielas uguns, tad zupu sablendē, kādā konsistencē vēlas, – ar maziem dārzeņu gabaliņiem vai pavisam krēmīgu. Lej bļodiņās, pēc vēlēšanās katrai porcijai pārlej šļuciņu saldā krējuma un pārkaisa ar grauzdētām ķirbju sēklām.


!!! Ķirbju sēklas apgrauzdē pannā ar nedaudz neitrālas augu eļļas un sāls – maisot apcep, līdz sēklas kļūst zeltainas un sāk paukšķēt.


Līdzīgās receptes