Klasiskais rasols
Sastāvdaļas
- 3 vidēji burkāni
- 3 vidēji kartupeļi
- 4–6 (atkarībā no lieluma) marinēti gurķi
- 4 olas
- 200 g labas doktordesas
- 200 g konservētu zaļo zirnīšu
Mērcei:
- 160 g skābā krējuma
- 100 g majonēzes
- 50 g sinepju (maigākam variantam franču sinepes, stiprākam – Dižonas)
- Svaigi malti melnie pipari pēc garšas
- Sāls pēc garšas
- Ap 60 g gurķu marinādes
Pagatavošanas video
Cik saimnieču, tik recepšu, bet ar klasisku rasola recepti svētku galds vienmēr būs izdevies! Rasola sastāvdaļas vēlamas līdzīgos daudzumos, sagriežot aptuveni vienādos gabaliņos.
Novāra olas, kartupeļus un burkānus ar visu mizu. Atdzesē. Kamēr dzesējas, pagatavo mērci aizdaram. Bļodā liek skābo krējumu, pievieno majonēzi un sinepes, pieber sāli un svaigi maltus melnos piparus pēc garšas, pielej gurķu marinādi. Samaisa un noliek maliņā, lai garšas savelkas. Atdzesētos kartupeļus un burkānus nomizo, olas noloba. Visas sastāvdaļas sagriež. Lielā bļodā ber nelielos kubiņos sagrieztus burkānus un kartupeļus, pievieno mazos gabaliņos sagrieztu doktordesu, sīki sakapātas olas, sagrieztus marinētos gurķus un konservētus zaļos zirnīšus. Samaisa un pielej lielāko daļu pagatavotās mērces. Samaisa un skatās, cik biezus vēlas salātus. Ja vajag, pielej vēl mērci, rūpīgi samaisa. Var pievienot arī sakapātas dilles. Tad rasolu liek servējamā bļodā un dekorē, piemēram, ar konservētiem zaļajiem zirnīšiem.

Pagatavošana
Cik saimnieču, tik recepšu, bet ar klasisku rasola recepti svētku galds vienmēr būs izdevies! Rasola sastāvdaļas vēlamas līdzīgos daudzumos, sagriežot aptuveni vienādos gabaliņos.
Novāra olas, kartupeļus un burkānus ar visu mizu. Atdzesē. Kamēr dzesējas, pagatavo mērci aizdaram. Bļodā liek skābo krējumu, pievieno majonēzi un sinepes, pieber sāli un svaigi maltus melnos piparus pēc garšas, pielej gurķu marinādi. Samaisa un noliek maliņā, lai garšas savelkas. Atdzesētos kartupeļus un burkānus nomizo, olas noloba. Visas sastāvdaļas sagriež. Lielā bļodā ber nelielos kubiņos sagrieztus burkānus un kartupeļus, pievieno mazos gabaliņos sagrieztu doktordesu, sīki sakapātas olas, sagrieztus marinētos gurķus un konservētus zaļos zirnīšus. Samaisa un pielej lielāko daļu pagatavotās mērces. Samaisa un skatās, cik biezus vēlas salātus. Ja vajag, pielej vēl mērci, rūpīgi samaisa. Var pievienot arī sakapātas dilles. Tad rasolu liek servējamā bļodā un dekorē, piemēram, ar konservētiem zaļajiem zirnīšiem.
Klasiskais rasols

Sastāvdaļas
- 3 vidēji burkāni
- 3 vidēji kartupeļi
- 4–6 (atkarībā no lieluma) marinēti gurķi
- 4 olas
- 200 g labas doktordesas
- 200 g konservētu zaļo zirnīšu
Mērcei:
- 160 g skābā krējuma
- 100 g majonēzes
- 50 g sinepju (maigākam variantam franču sinepes, stiprākam – Dižonas)
- Svaigi malti melnie pipari pēc garšas
- Sāls pēc garšas
- Ap 60 g gurķu marinādes
Pagatavošana
Cik saimnieču, tik recepšu, bet ar klasisku rasola recepti svētku galds vienmēr būs izdevies! Rasola sastāvdaļas vēlamas līdzīgos daudzumos, sagriežot aptuveni vienādos gabaliņos.
Novāra olas, kartupeļus un burkānus ar visu mizu. Atdzesē. Kamēr dzesējas, pagatavo mērci aizdaram. Bļodā liek skābo krējumu, pievieno majonēzi un sinepes, pieber sāli un svaigi maltus melnos piparus pēc garšas, pielej gurķu marinādi. Samaisa un noliek maliņā, lai garšas savelkas. Atdzesētos kartupeļus un burkānus nomizo, olas noloba. Visas sastāvdaļas sagriež. Lielā bļodā ber nelielos kubiņos sagrieztus burkānus un kartupeļus, pievieno mazos gabaliņos sagrieztu doktordesu, sīki sakapātas olas, sagrieztus marinētos gurķus un konservētus zaļos zirnīšus. Samaisa un pielej lielāko daļu pagatavotās mērces. Samaisa un skatās, cik biezus vēlas salātus. Ja vajag, pielej vēl mērci, rūpīgi samaisa. Var pievienot arī sakapātas dilles. Tad rasolu liek servējamā bļodā un dekorē, piemēram, ar konservētiem zaļajiem zirnīšiem.