Klasiskie mazsālītie gurķīši
Sastāvdaļas
- 500 g svaigu gurķīšu
- 4 ķiploka daiviņas
- 8 melnie apaļie pipari
- Diļļu kāti
- Upeņu lapas
Pagatavošanas video
Svaigiem gurķīšiem nogriež galus un ieber lielā bļodā. Pievieno ķiploka daiviņas, piparus, diļļu kātus un upeņu lapas. Visu pārlej ar 1 l ūdens, kurā izšķīdināti 30 g sāls un 3 g cukura. Ar rokām nedaudz iemaisa. Atstāj istabas temperatūrā uz 12 stundām. Gurķīši gatavi un tālāk uzglabājami ledusskapī.

Pagatavošana
Svaigiem gurķīšiem nogriež galus un ieber lielā bļodā. Pievieno ķiploka daiviņas, piparus, diļļu kātus un upeņu lapas. Visu pārlej ar 1 l ūdens, kurā izšķīdināti 30 g sāls un 3 g cukura. Ar rokām nedaudz iemaisa. Atstāj istabas temperatūrā uz 12 stundām. Gurķīši gatavi un tālāk uzglabājami ledusskapī.
Klasiskie mazsālītie gurķīši

Sastāvdaļas
- 500 g svaigu gurķīšu
- 4 ķiploka daiviņas
- 8 melnie apaļie pipari
- Diļļu kāti
- Upeņu lapas
Pagatavošana
Svaigiem gurķīšiem nogriež galus un ieber lielā bļodā. Pievieno ķiploka daiviņas, piparus, diļļu kātus un upeņu lapas. Visu pārlej ar 1 l ūdens, kurā izšķīdināti 30 g sāls un 3 g cukura. Ar rokām nedaudz iemaisa. Atstāj istabas temperatūrā uz 12 stundām. Gurķīši gatavi un tālāk uzglabājami ledusskapī.