Meža ogu tarte

Sastāvdaļas

6 personām

  • 450 g smilšu mīklas
  • 500 g svaigu brūkleņu
  • 200 ml saldā krējuma
  • 200 g Filadelfijas siera
  • 150 g medus
  • 100 ml auksta ūdens
  • 50 g balzametiķa mērces
  • 50 g kartupeļu cietes
  • 40 g cukura
  • Svaigas ogas dekoram

Pagatavošanas video

Apaļo tartes formu izsmērē ar sviestu. Izklāj tajā smilšu mīklu, bet gar formas malu ieklāj foliju, lai mīklas maliņas neiekristu. Tartes pamatni cep cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes.

Pa to laiku sagatavo tartes pildījumu. Katliņā ieber brūklenes, pievieno medu, balzametiķa mērci un, ik pa laikam apmaisot, karsē, līdz ogas izdala sulu. Tad, nepārtraukti maisot, pievieno aukstā ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti. Turpina karsēt un nepārtraukti maisīt, līdz masa sabiezē. Pēc tam atstāj atdzist. Tikmēr saputo saldo krējumu ar cukuru. Putukrējumā iemaisa Filadelfijas sieru.

Uz atdzesētas mīklas pamatnes vienmērīgi izsmērē putukrējuma masu. Pāri rūpīgi pārliek savārītās brūklenes. Tarti atstāj ledusskapī uz vienu stundu. Pēc tam dekorē ar svaigām meža ogām.

Receptes apraksts

Pagatavošana

Vidēji grūti 2h

Apaļo tartes formu izsmērē ar sviestu. Izklāj tajā smilšu mīklu, bet gar formas malu ieklāj foliju, lai mīklas maliņas neiekristu. Tartes pamatni cep cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes.

Pa to laiku sagatavo tartes pildījumu. Katliņā ieber brūklenes, pievieno medu, balzametiķa mērci un, ik pa laikam apmaisot, karsē, līdz ogas izdala sulu. Tad, nepārtraukti maisot, pievieno aukstā ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti. Turpina karsēt un nepārtraukti maisīt, līdz masa sabiezē. Pēc tam atstāj atdzist. Tikmēr saputo saldo krējumu ar cukuru. Putukrējumā iemaisa Filadelfijas sieru.

Uz atdzesētas mīklas pamatnes vienmērīgi izsmērē putukrējuma masu. Pāri rūpīgi pārliek savārītās brūklenes. Tarti atstāj ledusskapī uz vienu stundu. Pēc tam dekorē ar svaigām meža ogām.

Meža ogu tarte

Receptes apraksts
2h Vidēji grūti

Sastāvdaļas

6 personām

  • 450 g smilšu mīklas
  • 500 g svaigu brūkleņu
  • 200 ml saldā krējuma
  • 200 g Filadelfijas siera
  • 150 g medus
  • 100 ml auksta ūdens
  • 50 g balzametiķa mērces
  • 50 g kartupeļu cietes
  • 40 g cukura
  • Svaigas ogas dekoram

Pagatavošana

Apaļo tartes formu izsmērē ar sviestu. Izklāj tajā smilšu mīklu, bet gar formas malu ieklāj foliju, lai mīklas maliņas neiekristu. Tartes pamatni cep cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes.

Pa to laiku sagatavo tartes pildījumu. Katliņā ieber brūklenes, pievieno medu, balzametiķa mērci un, ik pa laikam apmaisot, karsē, līdz ogas izdala sulu. Tad, nepārtraukti maisot, pievieno aukstā ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti. Turpina karsēt un nepārtraukti maisīt, līdz masa sabiezē. Pēc tam atstāj atdzist. Tikmēr saputo saldo krējumu ar cukuru. Putukrējumā iemaisa Filadelfijas sieru.

Uz atdzesētas mīklas pamatnes vienmērīgi izsmērē putukrējuma masu. Pāri rūpīgi pārliek savārītās brūklenes. Tarti atstāj ledusskapī uz vienu stundu. Pēc tam dekorē ar svaigām meža ogām.

Līdzīgās receptes