Rudens aveņu panna cotta

Sastāvdaļas

2 personām

  • 270 ml saldā krējuma
  • 130 ml piena
  • 40 g cukura
  • 6 g želatīna
  • Vaniļas pāksts

Mērcei

  • 180 g aveņu
  • 30 g cukura
  • Avenes un piparmētra dekoram

Pagatavošanas video

Katliņā ielej pienu, saldo krējumu, cukuru, vaniļas pāksti un uzkarsē. Pievieno ūdenī uzbriedinātu želatīnu un maisot turpina karsēt, līdz uzmet burbuli. Kad tas noticis, uzkarsēto šķidrumu salej mazās burciņās, nedaudz atdzesē un liek ledusskapī, līdz tas pilnībā sastindzis. Pa to laiku gatavo aveņu mērci. Traukā ieber avenes, cukuru un kārtīgi sablendē. Pēc tam sablendēto masu cītīgi izberž caur sietiņu, lai sēkliņas paliek sietiņā. No ledusskapja izņem burciņas ar sastingušo masu, pārlej ar aveņu mērci, dekorē ar avenēm un piparmētras lapiņām. Labu apetīti!

Receptes apraksts

Pagatavošana

Grūti 1h

Katliņā ielej pienu, saldo krējumu, cukuru, vaniļas pāksti un uzkarsē. Pievieno ūdenī uzbriedinātu želatīnu un maisot turpina karsēt, līdz uzmet burbuli. Kad tas noticis, uzkarsēto šķidrumu salej mazās burciņās, nedaudz atdzesē un liek ledusskapī, līdz tas pilnībā sastindzis. Pa to laiku gatavo aveņu mērci. Traukā ieber avenes, cukuru un kārtīgi sablendē. Pēc tam sablendēto masu cītīgi izberž caur sietiņu, lai sēkliņas paliek sietiņā. No ledusskapja izņem burciņas ar sastingušo masu, pārlej ar aveņu mērci, dekorē ar avenēm un piparmētras lapiņām. Labu apetīti!

Rudens aveņu panna cotta

Receptes apraksts
1h Grūti

Sastāvdaļas

2 personām

  • 270 ml saldā krējuma
  • 130 ml piena
  • 40 g cukura
  • 6 g želatīna
  • Vaniļas pāksts

Mērcei

  • 180 g aveņu
  • 30 g cukura
  • Avenes un piparmētra dekoram

Pagatavošana

Katliņā ielej pienu, saldo krējumu, cukuru, vaniļas pāksti un uzkarsē. Pievieno ūdenī uzbriedinātu želatīnu un maisot turpina karsēt, līdz uzmet burbuli. Kad tas noticis, uzkarsēto šķidrumu salej mazās burciņās, nedaudz atdzesē un liek ledusskapī, līdz tas pilnībā sastindzis. Pa to laiku gatavo aveņu mērci. Traukā ieber avenes, cukuru un kārtīgi sablendē. Pēc tam sablendēto masu cītīgi izberž caur sietiņu, lai sēkliņas paliek sietiņā. No ledusskapja izņem burciņas ar sastingušo masu, pārlej ar aveņu mērci, dekorē ar avenēm un piparmētras lapiņām. Labu apetīti!