Speķa pīrādziņi

Sastāvdaļas

50 pīrādziņiem

Mīklai:

  • 40 g rauga
  • 0,4 l piena
  • 100 g cukura
  • 1 tējkarote sāls
  • 100 g sviesta
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 700 g miltu
  • 1 ola

Pildījumam:

  • 300 g žāvētas cauraudzētas cūkgaļas
  • 1 sīpols
  • 1/2 tējkarotes piparu
  • 1/2 tējkarotes sāls

Pagatavošanas video

Mīklas pagatavošana

Raugu samaisa ar 2 ēdamkarotēm cukura, to atdzīvinot līdz šķidrai konsistencei. Bļodā lej uzsildītu pienu, pievieno atdzīvināto raugu, 80 g cukura, sāli, izkausētu sviestu, 2 ēdamkarotes olīveļļas un miltus. Nedaudz samaisa. Tad mīklu ar rokām mīca, līdz tā nelīp pie pirkstiem. Nedaudz pārkaisa ar miltiem. Pārklāj ar dvieli un liek istabas temperatūrā uzrūgt – aptuveni 1 stundu. Kad mīkla ir divkārt uzrūgusi, ar pirkstiem nedaudz mīklu no virsas atspiež. Atstāj uz vēl 20 minūtēm.

Pildījums pīrāgiem

Smalki sagriež žāvētu cauraudzētu cūkgaļu, sīpolu. Ieber traukā, kur pievieno piparus un sāli, visu kārtīgi samaisa.

Pīrādziņu pagatavošana

Rauga mīklu pārsmērē ar 2 ēdamkarotēm olīveļļas. No virsas ņem mīklu mazos gabaliņos, no gabaliņiem izveido bumbiņas, katru bumbiņu saplacina kā plāceni, liek vidū pildījumu, maliņas saspiež ciet, veidojot pīrādziņus. Pirms cepšanas pīrādziņus cepampannā atstāj uz 20 minūtēm. Pirms cepšanas apsmērē ar olu. Cepeškrāsnī 250 grādos cep 5–6 minūtes. Izņemot no cepeškrāsns apsmērē ar izkausētu sviestu.

Receptes apraksts

Pagatavošana

Vidēji grūti 3h

Mīklas pagatavošana

Raugu samaisa ar 2 ēdamkarotēm cukura, to atdzīvinot līdz šķidrai konsistencei. Bļodā lej uzsildītu pienu, pievieno atdzīvināto raugu, 80 g cukura, sāli, izkausētu sviestu, 2 ēdamkarotes olīveļļas un miltus. Nedaudz samaisa. Tad mīklu ar rokām mīca, līdz tā nelīp pie pirkstiem. Nedaudz pārkaisa ar miltiem. Pārklāj ar dvieli un liek istabas temperatūrā uzrūgt – aptuveni 1 stundu. Kad mīkla ir divkārt uzrūgusi, ar pirkstiem nedaudz mīklu no virsas atspiež. Atstāj uz vēl 20 minūtēm.

Pildījums pīrāgiem

Smalki sagriež žāvētu cauraudzētu cūkgaļu, sīpolu. Ieber traukā, kur pievieno piparus un sāli, visu kārtīgi samaisa.

Pīrādziņu pagatavošana

Rauga mīklu pārsmērē ar 2 ēdamkarotēm olīveļļas. No virsas ņem mīklu mazos gabaliņos, no gabaliņiem izveido bumbiņas, katru bumbiņu saplacina kā plāceni, liek vidū pildījumu, maliņas saspiež ciet, veidojot pīrādziņus. Pirms cepšanas pīrādziņus cepampannā atstāj uz 20 minūtēm. Pirms cepšanas apsmērē ar olu. Cepeškrāsnī 250 grādos cep 5–6 minūtes. Izņemot no cepeškrāsns apsmērē ar izkausētu sviestu.

Speķa pīrādziņi

Receptes apraksts
3h Vidēji grūti

Sastāvdaļas

50 pīrādziņiem

Mīklai:

  • 40 g rauga
  • 0,4 l piena
  • 100 g cukura
  • 1 tējkarote sāls
  • 100 g sviesta
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 700 g miltu
  • 1 ola

Pildījumam:

  • 300 g žāvētas cauraudzētas cūkgaļas
  • 1 sīpols
  • 1/2 tējkarotes piparu
  • 1/2 tējkarotes sāls

Pagatavošana

Mīklas pagatavošana

Raugu samaisa ar 2 ēdamkarotēm cukura, to atdzīvinot līdz šķidrai konsistencei. Bļodā lej uzsildītu pienu, pievieno atdzīvināto raugu, 80 g cukura, sāli, izkausētu sviestu, 2 ēdamkarotes olīveļļas un miltus. Nedaudz samaisa. Tad mīklu ar rokām mīca, līdz tā nelīp pie pirkstiem. Nedaudz pārkaisa ar miltiem. Pārklāj ar dvieli un liek istabas temperatūrā uzrūgt – aptuveni 1 stundu. Kad mīkla ir divkārt uzrūgusi, ar pirkstiem nedaudz mīklu no virsas atspiež. Atstāj uz vēl 20 minūtēm.

Pildījums pīrāgiem

Smalki sagriež žāvētu cauraudzētu cūkgaļu, sīpolu. Ieber traukā, kur pievieno piparus un sāli, visu kārtīgi samaisa.

Pīrādziņu pagatavošana

Rauga mīklu pārsmērē ar 2 ēdamkarotēm olīveļļas. No virsas ņem mīklu mazos gabaliņos, no gabaliņiem izveido bumbiņas, katru bumbiņu saplacina kā plāceni, liek vidū pildījumu, maliņas saspiež ciet, veidojot pīrādziņus. Pirms cepšanas pīrādziņus cepampannā atstāj uz 20 minūtēm. Pirms cepšanas apsmērē ar olu. Cepeškrāsnī 250 grādos cep 5–6 minūtes. Izņemot no cepeškrāsns apsmērē ar izkausētu sviestu.