Šķelto zirņu un ribiņu zupa
Sastāvdaļas
- 2,5 l ūdens
- 500 g žāvētu ribiņu
- 250 g šķelto zirņu
- 200 g kartupeļu
- 80 g burkānu
- 4 ķiploka daiviņas
- 1 sīpols
- Olīveļļa cepšanai
- Sāls
- Pipari
- Pētersīļi dekoram
Pagatavošanas video
Zirņus ieber bļodā, pārlej ar ūdeni un atstāj uz divām stundām. Katlā liek vārīties ribiņas apmēram pusotru stundu. Kamēr ribiņas vārās, pannā nedaudz apcep smalki sagrieztu sīpolu, sarīvētus burkānus un sarīvētas ķiploku daiviņas. Kad pusotra stunda pagājusi, ribiņas izņem no katla un atdala no kauliem gaļu. Katlā ieber izmērcētos zirņus, kubiņos sagrieztus kartupeļus, no kauliem atdalīto gaļu, sacepto sīpolu ar burkāniem, pievieno sāli un piparus. Zupu vāra, līdz zirņi un kartupeļi mīksti. Pasniedzot dekorē ar pētersīļiem.

Pagatavošana
Zirņus ieber bļodā, pārlej ar ūdeni un atstāj uz divām stundām. Katlā liek vārīties ribiņas apmēram pusotru stundu. Kamēr ribiņas vārās, pannā nedaudz apcep smalki sagrieztu sīpolu, sarīvētus burkānus un sarīvētas ķiploku daiviņas. Kad pusotra stunda pagājusi, ribiņas izņem no katla un atdala no kauliem gaļu. Katlā ieber izmērcētos zirņus, kubiņos sagrieztus kartupeļus, no kauliem atdalīto gaļu, sacepto sīpolu ar burkāniem, pievieno sāli un piparus. Zupu vāra, līdz zirņi un kartupeļi mīksti. Pasniedzot dekorē ar pētersīļiem.
Šķelto zirņu un ribiņu zupa

Sastāvdaļas
- 2,5 l ūdens
- 500 g žāvētu ribiņu
- 250 g šķelto zirņu
- 200 g kartupeļu
- 80 g burkānu
- 4 ķiploka daiviņas
- 1 sīpols
- Olīveļļa cepšanai
- Sāls
- Pipari
- Pētersīļi dekoram
Pagatavošana
Zirņus ieber bļodā, pārlej ar ūdeni un atstāj uz divām stundām. Katlā liek vārīties ribiņas apmēram pusotru stundu. Kamēr ribiņas vārās, pannā nedaudz apcep smalki sagrieztu sīpolu, sarīvētus burkānus un sarīvētas ķiploku daiviņas. Kad pusotra stunda pagājusi, ribiņas izņem no katla un atdala no kauliem gaļu. Katlā ieber izmērcētos zirņus, kubiņos sagrieztus kartupeļus, no kauliem atdalīto gaļu, sacepto sīpolu ar burkāniem, pievieno sāli un piparus. Zupu vāra, līdz zirņi un kartupeļi mīksti. Pasniedzot dekorē ar pētersīļiem.