Pavasara dārzeņu štrūdele

Sastāvdaļas

4 personām

  • Kārtainā bezrauga mīkla
  • Olīveļļa
  • 35 g ziedkāpostu
  • 35 g brokoļu
  • 17 g sīpola
  • 8 g spinātu
  • 8 g pētersīļu
  • Ola
  • Sāls
  • Pipari
  • Puscietais siers
  • Rozmarīns dekoram

Pagatavošanas video

Uzkarsētā pannā nedaudz apcep smalki sagrieztu sīpolu. Pievieno nelielos gabaliņos salauztus ziedkāpostus, brokoļus, sagrieztus spinātus, sakapātus pētersīļus, sāli, piparus un visu nedaudz apcep. Kad dārzeņi apcepti, uz galda plāni izrullē vienu kārtainās mīklas plāksni. Kad izrullēta, no tās garākās malas nogriež 3 cm platu strēmeli, kuru vēlāk izmantos štrūdeles rotāšanai. Cepešpannu pārklāj ar cepampapīru, liek izrullēto mīklu. Mīklas vidū liek apceptos dārzeņus, lai no katras malas paliek apmēram 3 cm. Visu pārber ar sarīvētu sieru. Vispirms pārloka štrūdeles galus, tad malas, nedaudz piespiežot. Štrūdeli apgriež otrādi, no nogrieztās mīklas strēmeles sagriež mazākas strēmelītes un veido rombveida rakstu. Kad tas izdarīts, virsmu pārsmērē ar sakultu olu. Cep cepeškrāsnī 200 grādos 30 minūtes. Dekorē ar rozmarīnu.

Receptes apraksts

Pagatavošana

Vidēji grūti 1h 30min

Uzkarsētā pannā nedaudz apcep smalki sagrieztu sīpolu. Pievieno nelielos gabaliņos salauztus ziedkāpostus, brokoļus, sagrieztus spinātus, sakapātus pētersīļus, sāli, piparus un visu nedaudz apcep. Kad dārzeņi apcepti, uz galda plāni izrullē vienu kārtainās mīklas plāksni. Kad izrullēta, no tās garākās malas nogriež 3 cm platu strēmeli, kuru vēlāk izmantos štrūdeles rotāšanai. Cepešpannu pārklāj ar cepampapīru, liek izrullēto mīklu. Mīklas vidū liek apceptos dārzeņus, lai no katras malas paliek apmēram 3 cm. Visu pārber ar sarīvētu sieru. Vispirms pārloka štrūdeles galus, tad malas, nedaudz piespiežot. Štrūdeli apgriež otrādi, no nogrieztās mīklas strēmeles sagriež mazākas strēmelītes un veido rombveida rakstu. Kad tas izdarīts, virsmu pārsmērē ar sakultu olu. Cep cepeškrāsnī 200 grādos 30 minūtes. Dekorē ar rozmarīnu.

Pavasara dārzeņu štrūdele

Receptes apraksts
1h 30min Vidēji grūti

Sastāvdaļas

4 personām

  • Kārtainā bezrauga mīkla
  • Olīveļļa
  • 35 g ziedkāpostu
  • 35 g brokoļu
  • 17 g sīpola
  • 8 g spinātu
  • 8 g pētersīļu
  • Ola
  • Sāls
  • Pipari
  • Puscietais siers
  • Rozmarīns dekoram

Pagatavošana

Uzkarsētā pannā nedaudz apcep smalki sagrieztu sīpolu. Pievieno nelielos gabaliņos salauztus ziedkāpostus, brokoļus, sagrieztus spinātus, sakapātus pētersīļus, sāli, piparus un visu nedaudz apcep. Kad dārzeņi apcepti, uz galda plāni izrullē vienu kārtainās mīklas plāksni. Kad izrullēta, no tās garākās malas nogriež 3 cm platu strēmeli, kuru vēlāk izmantos štrūdeles rotāšanai. Cepešpannu pārklāj ar cepampapīru, liek izrullēto mīklu. Mīklas vidū liek apceptos dārzeņus, lai no katras malas paliek apmēram 3 cm. Visu pārber ar sarīvētu sieru. Vispirms pārloka štrūdeles galus, tad malas, nedaudz piespiežot. Štrūdeli apgriež otrādi, no nogrieztās mīklas strēmeles sagriež mazākas strēmelītes un veido rombveida rakstu. Kad tas izdarīts, virsmu pārsmērē ar sakultu olu. Cep cepeškrāsnī 200 grādos 30 minūtes. Dekorē ar rozmarīnu.