Vīnā sutināti bumbieri ar krēmsieru un lazdu riekstu griljāžu
Sastāvdaļas
- 500 ml sausā sarkanvīna
- 120 ml saldā krējuma
- 100 g cukura
- 3 ēdamkarotes krēmsiera
- 3 krustnagliņas
- 2 bumbieri
- 2 ēdamkarotes pūdercukura
- 1 apelsīna sula
- 1 apelsīna miziņa
- 1 kanēļa standziņa
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- Sauja brūnā cukura
- Sauja grauzdētu lazdu riekstu
Pagatavošanas video
Katliņā lej vīnu, pievieno cukuru, apelsīna miziņu un sulu, kanēli un krustnagliņas. Uzvāra un virs lēnas liesmas karsē piecas minūtes.
Bumbierus nomizo, pārgriež gareniski uz pusēm un maigi izņem sēklotni. Ielaiž katliņā un, ik pa brīdim apgrozot, karsē apmēram 20 minūtes. Bumbierus izņem no vīna un atstāj atdzesēties. Izņem arī garšvielas. Palielina liesmu un vāra vīnu vēl 5–10 minūtes, līdz tas reducējies apjomā un sabiezējis.
Pagatavo krēmu, ar mikseri saputojot saldo krējumu, krēmsieru, pūdercukuru un vaniļas cukuru.
Pagatavo griljāžu. Riekstus rupji sakapā. Pannā virs lēnas liesmas vienmērīgi izkaisa cukuru un ļauj izkust. Iemaisa riekstus. Noņem no pannas, izklāj uz šķīvīša un ļauj atdzist. Ar stampiņu viegli sadrupina.
Kārto desertu: šķīvītī ieklāj krēmu, pāri kārto bumbierus, pārlej vīna sīrupu, pārkaisa ar lazdu riekstu griljāžu.

Pagatavošana
Katliņā lej vīnu, pievieno cukuru, apelsīna miziņu un sulu, kanēli un krustnagliņas. Uzvāra un virs lēnas liesmas karsē piecas minūtes.
Bumbierus nomizo, pārgriež gareniski uz pusēm un maigi izņem sēklotni. Ielaiž katliņā un, ik pa brīdim apgrozot, karsē apmēram 20 minūtes. Bumbierus izņem no vīna un atstāj atdzesēties. Izņem arī garšvielas. Palielina liesmu un vāra vīnu vēl 5–10 minūtes, līdz tas reducējies apjomā un sabiezējis.
Pagatavo krēmu, ar mikseri saputojot saldo krējumu, krēmsieru, pūdercukuru un vaniļas cukuru.
Pagatavo griljāžu. Riekstus rupji sakapā. Pannā virs lēnas liesmas vienmērīgi izkaisa cukuru un ļauj izkust. Iemaisa riekstus. Noņem no pannas, izklāj uz šķīvīša un ļauj atdzist. Ar stampiņu viegli sadrupina.
Kārto desertu: šķīvītī ieklāj krēmu, pāri kārto bumbierus, pārlej vīna sīrupu, pārkaisa ar lazdu riekstu griljāžu.
Vīnā sutināti bumbieri ar krēmsieru un lazdu riekstu griljāžu

Sastāvdaļas
- 500 ml sausā sarkanvīna
- 120 ml saldā krējuma
- 100 g cukura
- 3 ēdamkarotes krēmsiera
- 3 krustnagliņas
- 2 bumbieri
- 2 ēdamkarotes pūdercukura
- 1 apelsīna sula
- 1 apelsīna miziņa
- 1 kanēļa standziņa
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- Sauja brūnā cukura
- Sauja grauzdētu lazdu riekstu
Pagatavošana
Katliņā lej vīnu, pievieno cukuru, apelsīna miziņu un sulu, kanēli un krustnagliņas. Uzvāra un virs lēnas liesmas karsē piecas minūtes.
Bumbierus nomizo, pārgriež gareniski uz pusēm un maigi izņem sēklotni. Ielaiž katliņā un, ik pa brīdim apgrozot, karsē apmēram 20 minūtes. Bumbierus izņem no vīna un atstāj atdzesēties. Izņem arī garšvielas. Palielina liesmu un vāra vīnu vēl 5–10 minūtes, līdz tas reducējies apjomā un sabiezējis.
Pagatavo krēmu, ar mikseri saputojot saldo krējumu, krēmsieru, pūdercukuru un vaniļas cukuru.
Pagatavo griljāžu. Riekstus rupji sakapā. Pannā virs lēnas liesmas vienmērīgi izkaisa cukuru un ļauj izkust. Iemaisa riekstus. Noņem no pannas, izklāj uz šķīvīša un ļauj atdzist. Ar stampiņu viegli sadrupina.
Kārto desertu: šķīvītī ieklāj krēmu, pāri kārto bumbierus, pārlej vīna sīrupu, pārkaisa ar lazdu riekstu griljāžu.