Cēzara salāti ar vistu

Sastāvdaļas

2 personām

  • Romiešu salātlapas
  • 2 vistas filejas
  • 80 g ķiršu tomātiņu
  • 30 g maizes
  • 20 g Parmas siera
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas
  • 2 tējkarotes Dižonas sinepju
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 1 ēdamkarote balzametiķa
  • 1 tējkarote ķiploku pulvera
  • 1 tējkarote oregano
  • 1 tējkarote kūpinātas paprikas
  • Nedaudz sviesta
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošanas video

Bļodā sajauc olīveļļu, balzametiķi, ķiploku pulveri, oregano un papriku. Garšvielu maisījumu kārtīgi iemasē vistas filejā un atstāj uz 20 minūtēm atpūsties. Pēc tam filejas nedaudz nosusina, iesmērē ar sviestu un cep cepeškrāsnī 220 grādos 15 minūtes. Kamēr vista krāsnī, pagatavo mērci salātiem. Palielā traukā liek sakapātu ķiploku, olas dzeltenumu, sinepes, citronu sulu, sāli un piparus. Nepārtraukti maisot, pievieno olīveļļu līdz vajadzīgajai mērces konsistencei. Pievieno divas palielas saujas rupji sagrieztu salātu, sarīvētu sieru, maizes grauzdiņus un visu samaisa. Kad vista izcepusies, sagriež šķēlēs un kopā ar salātiem kārto uz šķīvja, pievienojot uz pusēm sagrieztus tomātiņus.

Receptes apraksts

Pagatavošana

Viegli 1h

Bļodā sajauc olīveļļu, balzametiķi, ķiploku pulveri, oregano un papriku. Garšvielu maisījumu kārtīgi iemasē vistas filejā un atstāj uz 20 minūtēm atpūsties. Pēc tam filejas nedaudz nosusina, iesmērē ar sviestu un cep cepeškrāsnī 220 grādos 15 minūtes. Kamēr vista krāsnī, pagatavo mērci salātiem. Palielā traukā liek sakapātu ķiploku, olas dzeltenumu, sinepes, citronu sulu, sāli un piparus. Nepārtraukti maisot, pievieno olīveļļu līdz vajadzīgajai mērces konsistencei. Pievieno divas palielas saujas rupji sagrieztu salātu, sarīvētu sieru, maizes grauzdiņus un visu samaisa. Kad vista izcepusies, sagriež šķēlēs un kopā ar salātiem kārto uz šķīvja, pievienojot uz pusēm sagrieztus tomātiņus.

Cēzara salāti ar vistu

Receptes apraksts
1h Viegli

Sastāvdaļas

2 personām

  • Romiešu salātlapas
  • 2 vistas filejas
  • 80 g ķiršu tomātiņu
  • 30 g maizes
  • 20 g Parmas siera
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas
  • 2 tējkarotes Dižonas sinepju
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 1 ēdamkarote balzametiķa
  • 1 tējkarote ķiploku pulvera
  • 1 tējkarote oregano
  • 1 tējkarote kūpinātas paprikas
  • Nedaudz sviesta
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

Bļodā sajauc olīveļļu, balzametiķi, ķiploku pulveri, oregano un papriku. Garšvielu maisījumu kārtīgi iemasē vistas filejā un atstāj uz 20 minūtēm atpūsties. Pēc tam filejas nedaudz nosusina, iesmērē ar sviestu un cep cepeškrāsnī 220 grādos 15 minūtes. Kamēr vista krāsnī, pagatavo mērci salātiem. Palielā traukā liek sakapātu ķiploku, olas dzeltenumu, sinepes, citronu sulu, sāli un piparus. Nepārtraukti maisot, pievieno olīveļļu līdz vajadzīgajai mērces konsistencei. Pievieno divas palielas saujas rupji sagrieztu salātu, sarīvētu sieru, maizes grauzdiņus un visu samaisa. Kad vista izcepusies, sagriež šķēlēs un kopā ar salātiem kārto uz šķīvja, pievienojot uz pusēm sagrieztus tomātiņus.