Dzērveņu kēksiņi
Sastāvdaļas
- 200 g skābā krējuma
- 150 g dzērveņu
- 100 g sviesta
- 100 g krēmsiera
- 80 g biezpiena
- 50 ml saldā krējuma
- 3 olas
- 1 glāze cukura
- 1 glāze miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Pagatavošanas video
Dzērvenes sablendē. Bļodā liek olas, cukuru un sakuļ. Pievieno miltus, cepamo pulveri, sviestu, skābo krējumu un sablendētās dzērvenes. Visu kārtīgi samaisa. Mīklu liek formās un cep cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes. Tikmēr sagatavo krēmu. Bļodā liek biezpienu, krēmsieru, saldo krējumu, pūdercukuru, citrona sulu un saputo stingru. Krēmu ar konditorejas maisiņu uzspiež uz atdzesētiem kēksiņiem. Dekorē ar avenēm un dzērvenēm (vai citām ogām) un piparmētru lapiņām.

Pagatavošana
Dzērvenes sablendē. Bļodā liek olas, cukuru un sakuļ. Pievieno miltus, cepamo pulveri, sviestu, skābo krējumu un sablendētās dzērvenes. Visu kārtīgi samaisa. Mīklu liek formās un cep cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes. Tikmēr sagatavo krēmu. Bļodā liek biezpienu, krēmsieru, saldo krējumu, pūdercukuru, citrona sulu un saputo stingru. Krēmu ar konditorejas maisiņu uzspiež uz atdzesētiem kēksiņiem. Dekorē ar avenēm un dzērvenēm (vai citām ogām) un piparmētru lapiņām.
Dzērveņu kēksiņi

Sastāvdaļas
- 200 g skābā krējuma
- 150 g dzērveņu
- 100 g sviesta
- 100 g krēmsiera
- 80 g biezpiena
- 50 ml saldā krējuma
- 3 olas
- 1 glāze cukura
- 1 glāze miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Pagatavošana
Dzērvenes sablendē. Bļodā liek olas, cukuru un sakuļ. Pievieno miltus, cepamo pulveri, sviestu, skābo krējumu un sablendētās dzērvenes. Visu kārtīgi samaisa. Mīklu liek formās un cep cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes. Tikmēr sagatavo krēmu. Bļodā liek biezpienu, krēmsieru, saldo krējumu, pūdercukuru, citrona sulu un saputo stingru. Krēmu ar konditorejas maisiņu uzspiež uz atdzesētiem kēksiņiem. Dekorē ar avenēm un dzērvenēm (vai citām ogām) un piparmētru lapiņām.