Fiksā soļanka
Sastāvdaļas
- 100 g sagrieztu mednieku desiņu
- 100 g sagrieztas vārītās desas
- 100 g saplucinātas vārītas liellopu gaļas
- 100 g saplucinātu vārītu vistas šķiņķīšu
- 200 g sālītu gurķu
- 150 ml gurķu sālījuma
- 50–80 g melno olīvu
- 3 ēdamkarotes tomātu pastas
- 2 tējkarotes kūpinātas paprikas
- 2 citrona šķēlītes
- 1,5 l dārzeņu (vai cita) buljona
- 1 smalki sagriezts burkāns
- 1 smalki sagriezts sīpols
- Sāls un melnie pipari pēc garšas
- Kapātas dilles un pētersīļi pasniegšanai
- Eļļa apcepšanai
Pagatavošanas video
Lielā katlā sakarsētā eļļā apcep sīpolus un burkānus, līdz mīksti. Pēc kārtas iejauc desiņas, vārīto desu, liellopu gaļu un vistas gaļu. Dažas minūtes apcep. Pievieno olīvas un gurķus. Iemaisa papriku un tomātu pastu. Iejauc gurķu sālījumu, pārlej ar verdošu buljonu, vāra apmēram 10 minūtes. Īsi pirms gatavības pievieno citrona šķēlītes, kā arī sāli un piparus. Atļauj ievilkties. Pasniedz ar zaļumiem un, ja ir vēlēšanās, ar skābo krējumu.

Pagatavošana
Lielā katlā sakarsētā eļļā apcep sīpolus un burkānus, līdz mīksti. Pēc kārtas iejauc desiņas, vārīto desu, liellopu gaļu un vistas gaļu. Dažas minūtes apcep. Pievieno olīvas un gurķus. Iemaisa papriku un tomātu pastu. Iejauc gurķu sālījumu, pārlej ar verdošu buljonu, vāra apmēram 10 minūtes. Īsi pirms gatavības pievieno citrona šķēlītes, kā arī sāli un piparus. Atļauj ievilkties. Pasniedz ar zaļumiem un, ja ir vēlēšanās, ar skābo krējumu.
Fiksā soļanka

Sastāvdaļas
- 100 g sagrieztu mednieku desiņu
- 100 g sagrieztas vārītās desas
- 100 g saplucinātas vārītas liellopu gaļas
- 100 g saplucinātu vārītu vistas šķiņķīšu
- 200 g sālītu gurķu
- 150 ml gurķu sālījuma
- 50–80 g melno olīvu
- 3 ēdamkarotes tomātu pastas
- 2 tējkarotes kūpinātas paprikas
- 2 citrona šķēlītes
- 1,5 l dārzeņu (vai cita) buljona
- 1 smalki sagriezts burkāns
- 1 smalki sagriezts sīpols
- Sāls un melnie pipari pēc garšas
- Kapātas dilles un pētersīļi pasniegšanai
- Eļļa apcepšanai
Pagatavošana
Lielā katlā sakarsētā eļļā apcep sīpolus un burkānus, līdz mīksti. Pēc kārtas iejauc desiņas, vārīto desu, liellopu gaļu un vistas gaļu. Dažas minūtes apcep. Pievieno olīvas un gurķus. Iemaisa papriku un tomātu pastu. Iejauc gurķu sālījumu, pārlej ar verdošu buljonu, vāra apmēram 10 minūtes. Īsi pirms gatavības pievieno citrona šķēlītes, kā arī sāli un piparus. Atļauj ievilkties. Pasniedz ar zaļumiem un, ja ir vēlēšanās, ar skābo krējumu.