Fiksais Jāņu siers

Sastāvdaļas

4 personām

  • 1,5 l lauku piena
  • 1 sakulta ola
  • 1 ēdamkarote ķimeņu
  • 1 ēdamkarote sakapātu diļļu
  • Šķipsna sāls
  • 1 tējkarote citronskābes

Pagatavošanas video

Pienu lēnām maisot karsē, līdz tas sāk kūpēt un malās parādās sīki burbulīši. Neļauj uzvārīties!

Iemaisa citronskābi. Turpina maisīt, līdz sāk atdalīties sūkalas.

Pievieno ķimenes, dilles un sāli. Pāris mirkļu turpina karsēt. Iemaisa sakulto olu, kārtīgi sajauc.

Noņem no uguns un nokāš sietiņā, kas nostiprināts virs liela trauka un izklāts ar plānu kokvilnas audumu vai vairākām marles kārtām.

Biezpienīgo kārtu, kas nostājusies sietiņā, pārklāj ar šķīvīti un uzliek slogu.

Atstāj pa nakti, un no rīta sietiņā būs 150–200 g Jāņu siera.


Fiksais Jāņu siers

Pagatavošana

Vidēji grūti 9h

Pienu lēnām maisot karsē, līdz tas sāk kūpēt un malās parādās sīki burbulīši. Neļauj uzvārīties!

Iemaisa citronskābi. Turpina maisīt, līdz sāk atdalīties sūkalas.

Pievieno ķimenes, dilles un sāli. Pāris mirkļu turpina karsēt. Iemaisa sakulto olu, kārtīgi sajauc.

Noņem no uguns un nokāš sietiņā, kas nostiprināts virs liela trauka un izklāts ar plānu kokvilnas audumu vai vairākām marles kārtām.

Biezpienīgo kārtu, kas nostājusies sietiņā, pārklāj ar šķīvīti un uzliek slogu.

Atstāj pa nakti, un no rīta sietiņā būs 150–200 g Jāņu siera.


Fiksais Jāņu siers

Fiksais Jāņu siers
9h Vidēji grūti

Sastāvdaļas

4 personām

  • 1,5 l lauku piena
  • 1 sakulta ola
  • 1 ēdamkarote ķimeņu
  • 1 ēdamkarote sakapātu diļļu
  • Šķipsna sāls
  • 1 tējkarote citronskābes

Pagatavošana

Pienu lēnām maisot karsē, līdz tas sāk kūpēt un malās parādās sīki burbulīši. Neļauj uzvārīties!

Iemaisa citronskābi. Turpina maisīt, līdz sāk atdalīties sūkalas.

Pievieno ķimenes, dilles un sāli. Pāris mirkļu turpina karsēt. Iemaisa sakulto olu, kārtīgi sajauc.

Noņem no uguns un nokāš sietiņā, kas nostiprināts virs liela trauka un izklāts ar plānu kokvilnas audumu vai vairākām marles kārtām.

Biezpienīgo kārtu, kas nostājusies sietiņā, pārklāj ar šķīvīti un uzliek slogu.

Atstāj pa nakti, un no rīta sietiņā būs 150–200 g Jāņu siera.