Fiksais Jāņu siers
Sastāvdaļas
- 1,5 l lauku piena
- 1 sakulta ola
- 1 ēdamkarote ķimeņu
- 1 ēdamkarote sakapātu diļļu
- Šķipsna sāls
- 1 tējkarote citronskābes
Pagatavošanas video
Pienu lēnām maisot karsē, līdz tas sāk kūpēt un malās parādās sīki burbulīši. Neļauj uzvārīties!
Iemaisa citronskābi. Turpina maisīt, līdz sāk atdalīties sūkalas.
Pievieno ķimenes, dilles un sāli. Pāris mirkļu turpina karsēt. Iemaisa sakulto olu, kārtīgi sajauc.
Noņem no uguns un nokāš sietiņā, kas nostiprināts virs liela trauka un izklāts ar plānu kokvilnas audumu vai vairākām marles kārtām.
Biezpienīgo kārtu, kas nostājusies sietiņā, pārklāj ar šķīvīti un uzliek slogu.
Atstāj pa nakti, un no rīta sietiņā būs 150–200 g Jāņu siera.

Pagatavošana
Pienu lēnām maisot karsē, līdz tas sāk kūpēt un malās parādās sīki burbulīši. Neļauj uzvārīties!
Iemaisa citronskābi. Turpina maisīt, līdz sāk atdalīties sūkalas.
Pievieno ķimenes, dilles un sāli. Pāris mirkļu turpina karsēt. Iemaisa sakulto olu, kārtīgi sajauc.
Noņem no uguns un nokāš sietiņā, kas nostiprināts virs liela trauka un izklāts ar plānu kokvilnas audumu vai vairākām marles kārtām.
Biezpienīgo kārtu, kas nostājusies sietiņā, pārklāj ar šķīvīti un uzliek slogu.
Atstāj pa nakti, un no rīta sietiņā būs 150–200 g Jāņu siera.
Fiksais Jāņu siers

Sastāvdaļas
- 1,5 l lauku piena
- 1 sakulta ola
- 1 ēdamkarote ķimeņu
- 1 ēdamkarote sakapātu diļļu
- Šķipsna sāls
- 1 tējkarote citronskābes
Pagatavošana
Pienu lēnām maisot karsē, līdz tas sāk kūpēt un malās parādās sīki burbulīši. Neļauj uzvārīties!
Iemaisa citronskābi. Turpina maisīt, līdz sāk atdalīties sūkalas.
Pievieno ķimenes, dilles un sāli. Pāris mirkļu turpina karsēt. Iemaisa sakulto olu, kārtīgi sajauc.
Noņem no uguns un nokāš sietiņā, kas nostiprināts virs liela trauka un izklāts ar plānu kokvilnas audumu vai vairākām marles kārtām.
Biezpienīgo kārtu, kas nostājusies sietiņā, pārklāj ar šķīvīti un uzliek slogu.
Atstāj pa nakti, un no rīta sietiņā būs 150–200 g Jāņu siera.


