Pasta carbonara

Sastāvdaļas

4 personām

  • 200 g spageti
  • 100 g bekona
  • 40 g Parmas siera
  • 3 olas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Sāls

Pagatavošanas video

Katlā ar vārošu ūdeni ieber sāli un spageti. Vāra 4 minūtes, nokāšot atstāj šķidrumu. Nelielā trauciņā sajauc olu dzeltenumus ar smalki sarīvētu sieru. Pannā liek divas saspiestas ķiploka daiviņas un cep gabaliņos sagrieztu bekonu. Kad bekons apcepies, ķiploka daiviņas izņem, pannā ber makaronus un pielej nedaudz atstātā šķidruma no makaroniem. Pannas saturu apmaisa un pievieno vēl nedaudz šķidruma. Pannu noņem no plīts, olu un siera maisījumu kārtīgi iemaisa makaronos, lai veidojas zīdaina struktūra. Pasniedzot dekorē ar pētersīļiem un pārrīvē Parmas sieru.

Pasta carbonara

Pagatavošana

Vidēji grūti 45min

Katlā ar vārošu ūdeni ieber sāli un spageti. Vāra 4 minūtes, nokāšot atstāj šķidrumu. Nelielā trauciņā sajauc olu dzeltenumus ar smalki sarīvētu sieru. Pannā liek divas saspiestas ķiploka daiviņas un cep gabaliņos sagrieztu bekonu. Kad bekons apcepies, ķiploka daiviņas izņem, pannā ber makaronus un pielej nedaudz atstātā šķidruma no makaroniem. Pannas saturu apmaisa un pievieno vēl nedaudz šķidruma. Pannu noņem no plīts, olu un siera maisījumu kārtīgi iemaisa makaronos, lai veidojas zīdaina struktūra. Pasniedzot dekorē ar pētersīļiem un pārrīvē Parmas sieru.

Pasta carbonara

Pasta carbonara
45min Vidēji grūti

Sastāvdaļas

4 personām

  • 200 g spageti
  • 100 g bekona
  • 40 g Parmas siera
  • 3 olas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Sāls

Pagatavošana

Katlā ar vārošu ūdeni ieber sāli un spageti. Vāra 4 minūtes, nokāšot atstāj šķidrumu. Nelielā trauciņā sajauc olu dzeltenumus ar smalki sarīvētu sieru. Pannā liek divas saspiestas ķiploka daiviņas un cep gabaliņos sagrieztu bekonu. Kad bekons apcepies, ķiploka daiviņas izņem, pannā ber makaronus un pielej nedaudz atstātā šķidruma no makaroniem. Pannas saturu apmaisa un pievieno vēl nedaudz šķidruma. Pannu noņem no plīts, olu un siera maisījumu kārtīgi iemaisa makaronos, lai veidojas zīdaina struktūra. Pasniedzot dekorē ar pētersīļiem un pārrīvē Parmas sieru.