Pasta carbonara
Sastāvdaļas
- 200 g spageti
- 100 g bekona
- 40 g Parmas siera
- 3 olas
- 2 ķiploka daiviņas
- Sāls
Pagatavošanas video
Katlā ar vārošu ūdeni ieber sāli un spageti. Vāra 4 minūtes, nokāšot atstāj šķidrumu. Nelielā trauciņā sajauc olu dzeltenumus ar smalki sarīvētu sieru. Pannā liek divas saspiestas ķiploka daiviņas un cep gabaliņos sagrieztu bekonu. Kad bekons apcepies, ķiploka daiviņas izņem, pannā ber makaronus un pielej nedaudz atstātā šķidruma no makaroniem. Pannas saturu apmaisa un pievieno vēl nedaudz šķidruma. Pannu noņem no plīts, olu un siera maisījumu kārtīgi iemaisa makaronos, lai veidojas zīdaina struktūra. Pasniedzot dekorē ar pētersīļiem un pārrīvē Parmas sieru.

Pagatavošana
Katlā ar vārošu ūdeni ieber sāli un spageti. Vāra 4 minūtes, nokāšot atstāj šķidrumu. Nelielā trauciņā sajauc olu dzeltenumus ar smalki sarīvētu sieru. Pannā liek divas saspiestas ķiploka daiviņas un cep gabaliņos sagrieztu bekonu. Kad bekons apcepies, ķiploka daiviņas izņem, pannā ber makaronus un pielej nedaudz atstātā šķidruma no makaroniem. Pannas saturu apmaisa un pievieno vēl nedaudz šķidruma. Pannu noņem no plīts, olu un siera maisījumu kārtīgi iemaisa makaronos, lai veidojas zīdaina struktūra. Pasniedzot dekorē ar pētersīļiem un pārrīvē Parmas sieru.
Pasta carbonara

Sastāvdaļas
- 200 g spageti
- 100 g bekona
- 40 g Parmas siera
- 3 olas
- 2 ķiploka daiviņas
- Sāls
Pagatavošana
Katlā ar vārošu ūdeni ieber sāli un spageti. Vāra 4 minūtes, nokāšot atstāj šķidrumu. Nelielā trauciņā sajauc olu dzeltenumus ar smalki sarīvētu sieru. Pannā liek divas saspiestas ķiploka daiviņas un cep gabaliņos sagrieztu bekonu. Kad bekons apcepies, ķiploka daiviņas izņem, pannā ber makaronus un pielej nedaudz atstātā šķidruma no makaroniem. Pannas saturu apmaisa un pievieno vēl nedaudz šķidruma. Pannu noņem no plīts, olu un siera maisījumu kārtīgi iemaisa makaronos, lai veidojas zīdaina struktūra. Pasniedzot dekorē ar pētersīļiem un pārrīvē Parmas sieru.


