Sātīgais Jāņu vainags ar ķiploku mērci

Sastāvdaļas

4-6 personām

  • 4 plāksnes kārtainās mīklas (bez rauga)
  • 150 g sīki sagrieztas pīrādziņu gaļas
  • 50 g labi kūstoša sarīvēta siera
  • 1 sakulta ola
  • 1 ēdamkarote ķimeņu
  • Sauja sakapātu pētersīļu

Mērcei

  • 100 g skābā krējuma
  • 100 g paniņu
  • 50 g majonēzes
  • 2 sarīvētas ķiploka daiviņas
  • 2 tējkarotes citrona sulas
  • 1 ēdamkarote sakapātu diļļu
  • Pustējkarote melno piparu
  • Šķipsna sāls

Pagatavošanas video

Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Darba virsmu pārkaisa ar miltiem.

Mīklas plāksnes pa divām garākajās malās salipina kopā un viegli izrullē, iegūstot divus platus taisnstūrus. Katru taisnstūri sagriež sešos trijstūros (kopā divpadsmit).

Uz ietaukotas plāts kārto mīklas trijstūrus aplī ar platākajiem galiem uz iekšpusi, bet šaurajiem uz ārpusi – kā starus saulītē. Saulītes viduci atstāj tukšu.

Apli, kuru veido trijstūru platākās malas, pārkaisa ar pīrādziņu gaļu, rīvētu sieru un pētersīļiem. Trijstūru šaurākās malas pārloka pāri apkaisītajam aplim un iekšmalā aizloka zem tā. Izveidojas apaļš vainags. To pārziež ar sakulto olu un pārkaisa ar ķimenēm.

Liek krāsnī un cep 20–25 minūtes. Pa to laiku pagatavo mērcīti, sajaucot visas sastāvdaļas. Vainagu sagriež gabaliņos.

Bauda siltu, pamērcot ķiploku mērcītē.


Sātīgais Jāņu vainags ar ķiploku mērci

Pagatavošana

Vidēji grūti 1h 30min

Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Darba virsmu pārkaisa ar miltiem.

Mīklas plāksnes pa divām garākajās malās salipina kopā un viegli izrullē, iegūstot divus platus taisnstūrus. Katru taisnstūri sagriež sešos trijstūros (kopā divpadsmit).

Uz ietaukotas plāts kārto mīklas trijstūrus aplī ar platākajiem galiem uz iekšpusi, bet šaurajiem uz ārpusi – kā starus saulītē. Saulītes viduci atstāj tukšu.

Apli, kuru veido trijstūru platākās malas, pārkaisa ar pīrādziņu gaļu, rīvētu sieru un pētersīļiem. Trijstūru šaurākās malas pārloka pāri apkaisītajam aplim un iekšmalā aizloka zem tā. Izveidojas apaļš vainags. To pārziež ar sakulto olu un pārkaisa ar ķimenēm.

Liek krāsnī un cep 20–25 minūtes. Pa to laiku pagatavo mērcīti, sajaucot visas sastāvdaļas. Vainagu sagriež gabaliņos.

Bauda siltu, pamērcot ķiploku mērcītē.


Sātīgais Jāņu vainags ar ķiploku mērci

Sātīgais Jāņu vainags ar ķiploku mērci
1h 30min Vidēji grūti

Sastāvdaļas

4-6 personām

  • 4 plāksnes kārtainās mīklas (bez rauga)
  • 150 g sīki sagrieztas pīrādziņu gaļas
  • 50 g labi kūstoša sarīvēta siera
  • 1 sakulta ola
  • 1 ēdamkarote ķimeņu
  • Sauja sakapātu pētersīļu

Mērcei

  • 100 g skābā krējuma
  • 100 g paniņu
  • 50 g majonēzes
  • 2 sarīvētas ķiploka daiviņas
  • 2 tējkarotes citrona sulas
  • 1 ēdamkarote sakapātu diļļu
  • Pustējkarote melno piparu
  • Šķipsna sāls

Pagatavošana

Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Darba virsmu pārkaisa ar miltiem.

Mīklas plāksnes pa divām garākajās malās salipina kopā un viegli izrullē, iegūstot divus platus taisnstūrus. Katru taisnstūri sagriež sešos trijstūros (kopā divpadsmit).

Uz ietaukotas plāts kārto mīklas trijstūrus aplī ar platākajiem galiem uz iekšpusi, bet šaurajiem uz ārpusi – kā starus saulītē. Saulītes viduci atstāj tukšu.

Apli, kuru veido trijstūru platākās malas, pārkaisa ar pīrādziņu gaļu, rīvētu sieru un pētersīļiem. Trijstūru šaurākās malas pārloka pāri apkaisītajam aplim un iekšmalā aizloka zem tā. Izveidojas apaļš vainags. To pārziež ar sakulto olu un pārkaisa ar ķimenēm.

Liek krāsnī un cep 20–25 minūtes. Pa to laiku pagatavo mērcīti, sajaucot visas sastāvdaļas. Vainagu sagriež gabaliņos.

Bauda siltu, pamērcot ķiploku mērcītē.


Līdzīgās receptes