Ķiploku grauzdiņi ar mērci Līgo vakaram
Sastāvdaļas
- Fazer rudzu ierauga tostermaize
- 200 g grieķu jogurta
- 30 g gurķa
- 23 g olīveļļas
- 15 g majonēzes
- 12 g diļļu
- 7 ķiploku daiviņas
- 3 g ķiploku pulvera
- Sāls
- Pipari
Pagatavošanas video
Maizes šķēles sagriež četrās daļās, liek uz cepampannas un cep cepeškrāsnī 180 grādos piecas minūtes. Pa to laiku bļodā sajauc 15 g olīveļļas, majonēzi, sarīvētas ķiploku daiviņas un sāli. Kad grauzdiņi nedaudz apcepušies, atdzesē un ar rokām iemaisa sagatavotajā masā, liek cepeškrāsnī vēl uz 10 minūtēm. Mērcei bļodā sajauc grieķu jogurtu, smalki sarīvētu un caur sietu izspiestu gurķi, ķiploku pulveri, sāli, piparus, 8 g olīveļļas un dilles. Grauzdiņus pasniedz ar mērci.

Pagatavošana
Maizes šķēles sagriež četrās daļās, liek uz cepampannas un cep cepeškrāsnī 180 grādos piecas minūtes. Pa to laiku bļodā sajauc 15 g olīveļļas, majonēzi, sarīvētas ķiploku daiviņas un sāli. Kad grauzdiņi nedaudz apcepušies, atdzesē un ar rokām iemaisa sagatavotajā masā, liek cepeškrāsnī vēl uz 10 minūtēm. Mērcei bļodā sajauc grieķu jogurtu, smalki sarīvētu un caur sietu izspiestu gurķi, ķiploku pulveri, sāli, piparus, 8 g olīveļļas un dilles. Grauzdiņus pasniedz ar mērci.
Ķiploku grauzdiņi ar mērci Līgo vakaram

Sastāvdaļas
- Fazer rudzu ierauga tostermaize
- 200 g grieķu jogurta
- 30 g gurķa
- 23 g olīveļļas
- 15 g majonēzes
- 12 g diļļu
- 7 ķiploku daiviņas
- 3 g ķiploku pulvera
- Sāls
- Pipari
Pagatavošana
Maizes šķēles sagriež četrās daļās, liek uz cepampannas un cep cepeškrāsnī 180 grādos piecas minūtes. Pa to laiku bļodā sajauc 15 g olīveļļas, majonēzi, sarīvētas ķiploku daiviņas un sāli. Kad grauzdiņi nedaudz apcepušies, atdzesē un ar rokām iemaisa sagatavotajā masā, liek cepeškrāsnī vēl uz 10 minūtēm. Mērcei bļodā sajauc grieķu jogurtu, smalki sarīvētu un caur sietu izspiestu gurķi, ķiploku pulveri, sāli, piparus, 8 g olīveļļas un dilles. Grauzdiņus pasniedz ar mērci.