Tunča torte ar krekeriem
Sastāvdaļas
- 135 g tunča
- 5 g lociņu
- 250 g majonēzes
- 150 g rīvēta cietā siera
- 2 ķiploka daiviņas
- 4 olas
- Pāris šķipsnu sāls
- Sāļie krekeri
- 2 paipalu olas dekoram
- Pētersīlis dekoram
Pagatavošanas video
Vispirms sagatavo pildījumus. Vienā traukā sajauc tunci ar smalki sagrieztiem lociņiem un 50 gramiem majonēzes.
Citā traukā sajauc rīvētu sieru ar 2 smalki sarīvētām ķiploku daiviņām un 65 gramiem majonēzes.
Vēl vienā taukā sajauc 4 vārītas sarīvētas olas, pāris šķipsnu sāls un 65 gramus majonēzes.
Uz garena, kantaina šķīvja veido kūku. Vispirms uzliek krekeru kārtu, kas sastāv no deviņiem cieši saliktiem krekeriem katrā rindā pa trim. Uz katra krekera uzliek olu masu, beigās visu uzmanīgi izlīdzinot. Atkal uzliek krekeru kārtu. Pēc tam tunča masas kārta. Atkal krekeru kārta, pēc tās siera masa. Visbeidzot pēdējā krekeru kārta, kuru pārklāj ar majonēzi, arī visas sānu malas.
Pēc tam smalki sadrupina krekerus un pārklāj ar tiem kūkas virsmu un sānus. Pēc tam dekorē kūku ar rīvētu olas dzeltenumu, pa diagonāli veidojot vairāku centimetru svītru. Vienā stūrī izkārto vārītu paipalu olu pusītes un pētersīli.

Pagatavošana
Vispirms sagatavo pildījumus. Vienā traukā sajauc tunci ar smalki sagrieztiem lociņiem un 50 gramiem majonēzes.
Citā traukā sajauc rīvētu sieru ar 2 smalki sarīvētām ķiploku daiviņām un 65 gramiem majonēzes.
Vēl vienā taukā sajauc 4 vārītas sarīvētas olas, pāris šķipsnu sāls un 65 gramus majonēzes.
Uz garena, kantaina šķīvja veido kūku. Vispirms uzliek krekeru kārtu, kas sastāv no deviņiem cieši saliktiem krekeriem katrā rindā pa trim. Uz katra krekera uzliek olu masu, beigās visu uzmanīgi izlīdzinot. Atkal uzliek krekeru kārtu. Pēc tam tunča masas kārta. Atkal krekeru kārta, pēc tās siera masa. Visbeidzot pēdējā krekeru kārta, kuru pārklāj ar majonēzi, arī visas sānu malas.
Pēc tam smalki sadrupina krekerus un pārklāj ar tiem kūkas virsmu un sānus. Pēc tam dekorē kūku ar rīvētu olas dzeltenumu, pa diagonāli veidojot vairāku centimetru svītru. Vienā stūrī izkārto vārītu paipalu olu pusītes un pētersīli.
Tunča torte ar krekeriem

Sastāvdaļas
- 135 g tunča
- 5 g lociņu
- 250 g majonēzes
- 150 g rīvēta cietā siera
- 2 ķiploka daiviņas
- 4 olas
- Pāris šķipsnu sāls
- Sāļie krekeri
- 2 paipalu olas dekoram
- Pētersīlis dekoram
Pagatavošana
Vispirms sagatavo pildījumus. Vienā traukā sajauc tunci ar smalki sagrieztiem lociņiem un 50 gramiem majonēzes.
Citā traukā sajauc rīvētu sieru ar 2 smalki sarīvētām ķiploku daiviņām un 65 gramiem majonēzes.
Vēl vienā taukā sajauc 4 vārītas sarīvētas olas, pāris šķipsnu sāls un 65 gramus majonēzes.
Uz garena, kantaina šķīvja veido kūku. Vispirms uzliek krekeru kārtu, kas sastāv no deviņiem cieši saliktiem krekeriem katrā rindā pa trim. Uz katra krekera uzliek olu masu, beigās visu uzmanīgi izlīdzinot. Atkal uzliek krekeru kārtu. Pēc tam tunča masas kārta. Atkal krekeru kārta, pēc tās siera masa. Visbeidzot pēdējā krekeru kārta, kuru pārklāj ar majonēzi, arī visas sānu malas.
Pēc tam smalki sadrupina krekerus un pārklāj ar tiem kūkas virsmu un sānus. Pēc tam dekorē kūku ar rīvētu olas dzeltenumu, pa diagonāli veidojot vairāku centimetru svītru. Vienā stūrī izkārto vārītu paipalu olu pusītes un pētersīli.
