Dzērveņu morss

Sastāvdaļas

4 personām

  • 1 l ūdens
  • 150 g dzērveņu
  • 100 g cukura
  • Dzērvenes un piparmētru lapiņas dekorēšanai

Pagatavošanas video

Katliņā ielej 1 l ūdens, pieber dzērvenes un vāra, līdz dzērvenes izšķīst. Tad caur sietu nokāš un izvārītās dzērvenes ar karoti izspiež caur sietu. Nokāsto šķidrumu turpina vārīt, pievienojot 100 g cukura. Maisa, līdz cukurs izšķīst. Atdzesē. Pasniedz ar dzērvenēm un piparmētru lapiņām.


Dzērveņu morss

Pagatavošana

Viegli 30min

Katliņā ielej 1 l ūdens, pieber dzērvenes un vāra, līdz dzērvenes izšķīst. Tad caur sietu nokāš un izvārītās dzērvenes ar karoti izspiež caur sietu. Nokāsto šķidrumu turpina vārīt, pievienojot 100 g cukura. Maisa, līdz cukurs izšķīst. Atdzesē. Pasniedz ar dzērvenēm un piparmētru lapiņām.


Dzērveņu morss

Dzērveņu morss
30min Viegli

Sastāvdaļas

4 personām

  • 1 l ūdens
  • 150 g dzērveņu
  • 100 g cukura
  • Dzērvenes un piparmētru lapiņas dekorēšanai

Pagatavošana

Katliņā ielej 1 l ūdens, pieber dzērvenes un vāra, līdz dzērvenes izšķīst. Tad caur sietu nokāš un izvārītās dzērvenes ar karoti izspiež caur sietu. Nokāsto šķidrumu turpina vārīt, pievienojot 100 g cukura. Maisa, līdz cukurs izšķīst. Atdzesē. Pasniedz ar dzērvenēm un piparmētru lapiņām.