Itāļu makaronu salāti
Sastāvdaļas
- 350 g makaronu
- 400 g ķiršu tomātiņu
- 230 g gurķa
- 200 g paprikas
- 100 g mazo mocarellas siera bumbiņu
- 30 g cietā siera
- 25 g olīveļļas
- 20 g majonēzes
- 20 g svaigu pētersīļu
- 10 g baltvīna etiķa
- 10 melnās olīvas
- 2 ēdamkarotes zaļumu pesto
- 2 ķiploka daiviņas
- 1/2 tējkarotes kaltēta bazilika
- 1/2 tējkarotes kaltētas raudenes
- 1/2 tējkarotes kaltētu pētersīļu
- 1/2 tējkarotes maltu melno piparu
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1 tējkarote medus
- 1 sarkanais sīpols
- Vistas buljona kubiņš
- Bazilika lapiņas dekoram
Pagatavošanas video
Katlā uzvāra makaronus, pievienojot vistas buljona kubiņu. Kad makaroni uzvārīti un noliets ūdens, iemaisa zaļumu pesto.
Salātu mērcei bļodā sajauc olīveļļu, baltvīna etiķi, sarīvētas ķiploka daiviņas, majonēzi, kaltētu baziliku, pētersīļus, raudeni, maltus melnos piparus, smalki sarīvētu cieto sieru, medu un sāli.
Palielā bļodā ieber uz pusēm pārgrieztus ķiršu tomātiņus, sagrieztu gurķi, sīpolu, papriku, uz pusēm pārgrieztas olīvas, sakapātus svaigus pētersīļus, mocarellas siera bumbiņas un rūpīgi samaisa. Pievieno makaronus, sagatavoto mērci un samaisa visu vēlreiz. Kārto uz šķīvja un dekorē ar bazilika lapiņām.

Pagatavošana
Katlā uzvāra makaronus, pievienojot vistas buljona kubiņu. Kad makaroni uzvārīti un noliets ūdens, iemaisa zaļumu pesto.
Salātu mērcei bļodā sajauc olīveļļu, baltvīna etiķi, sarīvētas ķiploka daiviņas, majonēzi, kaltētu baziliku, pētersīļus, raudeni, maltus melnos piparus, smalki sarīvētu cieto sieru, medu un sāli.
Palielā bļodā ieber uz pusēm pārgrieztus ķiršu tomātiņus, sagrieztu gurķi, sīpolu, papriku, uz pusēm pārgrieztas olīvas, sakapātus svaigus pētersīļus, mocarellas siera bumbiņas un rūpīgi samaisa. Pievieno makaronus, sagatavoto mērci un samaisa visu vēlreiz. Kārto uz šķīvja un dekorē ar bazilika lapiņām.
Itāļu makaronu salāti

Sastāvdaļas
- 350 g makaronu
- 400 g ķiršu tomātiņu
- 230 g gurķa
- 200 g paprikas
- 100 g mazo mocarellas siera bumbiņu
- 30 g cietā siera
- 25 g olīveļļas
- 20 g majonēzes
- 20 g svaigu pētersīļu
- 10 g baltvīna etiķa
- 10 melnās olīvas
- 2 ēdamkarotes zaļumu pesto
- 2 ķiploka daiviņas
- 1/2 tējkarotes kaltēta bazilika
- 1/2 tējkarotes kaltētas raudenes
- 1/2 tējkarotes kaltētu pētersīļu
- 1/2 tējkarotes maltu melno piparu
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1 tējkarote medus
- 1 sarkanais sīpols
- Vistas buljona kubiņš
- Bazilika lapiņas dekoram
Pagatavošana
Katlā uzvāra makaronus, pievienojot vistas buljona kubiņu. Kad makaroni uzvārīti un noliets ūdens, iemaisa zaļumu pesto.
Salātu mērcei bļodā sajauc olīveļļu, baltvīna etiķi, sarīvētas ķiploka daiviņas, majonēzi, kaltētu baziliku, pētersīļus, raudeni, maltus melnos piparus, smalki sarīvētu cieto sieru, medu un sāli.
Palielā bļodā ieber uz pusēm pārgrieztus ķiršu tomātiņus, sagrieztu gurķi, sīpolu, papriku, uz pusēm pārgrieztas olīvas, sakapātus svaigus pētersīļus, mocarellas siera bumbiņas un rūpīgi samaisa. Pievieno makaronus, sagatavoto mērci un samaisa visu vēlreiz. Kārto uz šķīvja un dekorē ar bazilika lapiņām.