Mājas kabaču ikri ziemai

Sastāvdaļas

2 litra burciņām

  • 800 g kabaču
  • 200 g burkānu
  • 200 g paprikas
  • 200 g tomātu
  • 200 g sīpolu
  • 50 ml eļļas
  • 30 g cukura
  • 20 g sāls
  • 6 g čili pipara
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 ēdamkarote etiķa
  • 1/2 tējkarotes maltu melno piparu

Pagatavošanas video

Uz rupjās rīves sarīvē kabaci un nomizotus burkānus. Sīpolus, papriku un tomātus smalki sagriež. Čili piparu un ķiploka daiviņas sakapā. Visu liek katlā un pievieno cukuru, sāli, eļļu, etiķi un piparus. Masu kārtīgi samaisa un atstāj uz pāris stundām. Tad uz mazas uguns vāra aptuveni 2,5 stundas, līdz visi dārzeņi ir mīksti un liekais šķidrums iztvaikojis. Karstu pilda sterilizētās burkās, aizvāko un ietin dvielī vai segā, lai lēnām atdziest. Pēc tam glabā vēsā vietā.


Receptes apraksts

Pagatavošana

Vidēji grūti 6h

Uz rupjās rīves sarīvē kabaci un nomizotus burkānus. Sīpolus, papriku un tomātus smalki sagriež. Čili piparu un ķiploka daiviņas sakapā. Visu liek katlā un pievieno cukuru, sāli, eļļu, etiķi un piparus. Masu kārtīgi samaisa un atstāj uz pāris stundām. Tad uz mazas uguns vāra aptuveni 2,5 stundas, līdz visi dārzeņi ir mīksti un liekais šķidrums iztvaikojis. Karstu pilda sterilizētās burkās, aizvāko un ietin dvielī vai segā, lai lēnām atdziest. Pēc tam glabā vēsā vietā.


Mājas kabaču ikri ziemai

Receptes apraksts
6h Vidēji grūti

Sastāvdaļas

2 litra burciņām

  • 800 g kabaču
  • 200 g burkānu
  • 200 g paprikas
  • 200 g tomātu
  • 200 g sīpolu
  • 50 ml eļļas
  • 30 g cukura
  • 20 g sāls
  • 6 g čili pipara
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 ēdamkarote etiķa
  • 1/2 tējkarotes maltu melno piparu

Pagatavošana

Uz rupjās rīves sarīvē kabaci un nomizotus burkānus. Sīpolus, papriku un tomātus smalki sagriež. Čili piparu un ķiploka daiviņas sakapā. Visu liek katlā un pievieno cukuru, sāli, eļļu, etiķi un piparus. Masu kārtīgi samaisa un atstāj uz pāris stundām. Tad uz mazas uguns vāra aptuveni 2,5 stundas, līdz visi dārzeņi ir mīksti un liekais šķidrums iztvaikojis. Karstu pilda sterilizētās burkās, aizvāko un ietin dvielī vai segā, lai lēnām atdziest. Pēc tam glabā vēsā vietā.