Veselīgie ķirbja salāti (veģetāri)

Sastāvdaļas

4 personām

  • 300 g ķirbja
  • 230 g gurķa
  • 150 g salātu maisījuma
  • 100 g paprikas
  • 50 g ķirbju sēklu
  • 25 g olīveļļas
  • 15 g balzametiķa
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 1/2 muskatrieksta
  • Fetas siers
  • Sāls
  • Citronpipari

Pagatavošanas video

Ķirbi nomizo, sagriež vidēji lielos kubiņos un liek uz cepešpannas. Pievieno sarīvētas ķiploku daiviņas, pāris šķipsnu sāls, sarīvētu muskatriekstu, pārlej nedaudz olīveļļas un kārtīgi samaisa. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 18 minūtes.

Kamēr ķirbis cepas, sagatavo salātu mērci. Bļodā sajauc olīveļļu, balzametiķi, sāli un citronpiparus.

Strēmelītēs sagriež papriku un gurķi. Salātu maisījumam pievieno strēmelītēs sagriezto papriku un gurķi, sacepto ķirbi, pārlej ar sagatavoto mērci un rūpīgi samaisa. Salātus pārber ar mazos kubiņos sagrieztu fetas sieru un ķirbja sēklām.

Receptes apraksts

Pagatavošana

Viegli 40min

Ķirbi nomizo, sagriež vidēji lielos kubiņos un liek uz cepešpannas. Pievieno sarīvētas ķiploku daiviņas, pāris šķipsnu sāls, sarīvētu muskatriekstu, pārlej nedaudz olīveļļas un kārtīgi samaisa. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 18 minūtes.

Kamēr ķirbis cepas, sagatavo salātu mērci. Bļodā sajauc olīveļļu, balzametiķi, sāli un citronpiparus.

Strēmelītēs sagriež papriku un gurķi. Salātu maisījumam pievieno strēmelītēs sagriezto papriku un gurķi, sacepto ķirbi, pārlej ar sagatavoto mērci un rūpīgi samaisa. Salātus pārber ar mazos kubiņos sagrieztu fetas sieru un ķirbja sēklām.

Veselīgie ķirbja salāti (veģetāri)

Receptes apraksts
40min Viegli

Sastāvdaļas

4 personām

  • 300 g ķirbja
  • 230 g gurķa
  • 150 g salātu maisījuma
  • 100 g paprikas
  • 50 g ķirbju sēklu
  • 25 g olīveļļas
  • 15 g balzametiķa
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 1/2 muskatrieksta
  • Fetas siers
  • Sāls
  • Citronpipari

Pagatavošana

Ķirbi nomizo, sagriež vidēji lielos kubiņos un liek uz cepešpannas. Pievieno sarīvētas ķiploku daiviņas, pāris šķipsnu sāls, sarīvētu muskatriekstu, pārlej nedaudz olīveļļas un kārtīgi samaisa. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 18 minūtes.

Kamēr ķirbis cepas, sagatavo salātu mērci. Bļodā sajauc olīveļļu, balzametiķi, sāli un citronpiparus.

Strēmelītēs sagriež papriku un gurķi. Salātu maisījumam pievieno strēmelītēs sagriezto papriku un gurķi, sacepto ķirbi, pārlej ar sagatavoto mērci un rūpīgi samaisa. Salātus pārber ar mazos kubiņos sagrieztu fetas sieru un ķirbja sēklām.