Salāti ar bietēs marinētām olām

Sastāvdaļas

2 personām

Marinādei:

  • 6 olas
  • 2 bietes
  • 300 ml sarkanvīna etiķa
  • 120 g cukura
  • 1 tējkarote koriandra sēklu
  • 1 tējkarote kumīna sēklu (vai ķimeņu)

Salātiem:

  • 6 marinētas olas
  • 2 saujas salātlapu
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • ½ apelsīna sulas
  • 1 tējkarote sinepju
  • Sāls pēc garšas
  • Pipari pēc garšas
  • 1 avokado
  • Sauja zaļo zirnīšu
  • 5 sparģeļu kāti

Pagatavošanas video

Marinētas olas:

Katliņā pievieno sagrieztas bietes, sarkanvīna etiķi, cukuru, koriandra sēklas un kumīna vai ķimeņu sēklas. Vāra 20 minūtes. Ļauj atdzist, sablendē līdz viendabīgai masai.

Burkā liek 6 novārītas olas. Pievieno biešu masu.

Liek ledusskapī uz nakti vai vismaz 3-6 stundām.

Salāti:

Olas izņem no marinādes, noskalo un pārgriež uz pusēm.

Bļodā pievieno olīveļļu, apelsīna sulu, sinepes, sāli un piparus - samaisa. Pievieno salātlapas un iecilā ar mērci. Pa virsu liek avokado šķēles, zaļos zirnīšus, sagrieztus sparģeļus.

Pasniedz ar sāli, pipariem un miziņu no apelsīna.



Receptes apraksts

Pagatavošana

Viegli 15min

Marinētas olas:

Katliņā pievieno sagrieztas bietes, sarkanvīna etiķi, cukuru, koriandra sēklas un kumīna vai ķimeņu sēklas. Vāra 20 minūtes. Ļauj atdzist, sablendē līdz viendabīgai masai.

Burkā liek 6 novārītas olas. Pievieno biešu masu.

Liek ledusskapī uz nakti vai vismaz 3-6 stundām.

Salāti:

Olas izņem no marinādes, noskalo un pārgriež uz pusēm.

Bļodā pievieno olīveļļu, apelsīna sulu, sinepes, sāli un piparus - samaisa. Pievieno salātlapas un iecilā ar mērci. Pa virsu liek avokado šķēles, zaļos zirnīšus, sagrieztus sparģeļus.

Pasniedz ar sāli, pipariem un miziņu no apelsīna.



Salāti ar bietēs marinētām olām

Receptes apraksts
15min Viegli

Sastāvdaļas

2 personām

Marinādei:

  • 6 olas
  • 2 bietes
  • 300 ml sarkanvīna etiķa
  • 120 g cukura
  • 1 tējkarote koriandra sēklu
  • 1 tējkarote kumīna sēklu (vai ķimeņu)

Salātiem:

  • 6 marinētas olas
  • 2 saujas salātlapu
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • ½ apelsīna sulas
  • 1 tējkarote sinepju
  • Sāls pēc garšas
  • Pipari pēc garšas
  • 1 avokado
  • Sauja zaļo zirnīšu
  • 5 sparģeļu kāti

Pagatavošana

Marinētas olas:

Katliņā pievieno sagrieztas bietes, sarkanvīna etiķi, cukuru, koriandra sēklas un kumīna vai ķimeņu sēklas. Vāra 20 minūtes. Ļauj atdzist, sablendē līdz viendabīgai masai.

Burkā liek 6 novārītas olas. Pievieno biešu masu.

Liek ledusskapī uz nakti vai vismaz 3-6 stundām.

Salāti:

Olas izņem no marinādes, noskalo un pārgriež uz pusēm.

Bļodā pievieno olīveļļu, apelsīna sulu, sinepes, sāli un piparus - samaisa. Pievieno salātlapas un iecilā ar mērci. Pa virsu liek avokado šķēles, zaļos zirnīšus, sagrieztus sparģeļus.

Pasniedz ar sāli, pipariem un miziņu no apelsīna.



Līdzīgās receptes