Salāti ar bietēs marinētām olām
Sastāvdaļas
Marinādei:
- 6 olas
- 2 bietes
- 300 ml sarkanvīna etiķa
- 120 g cukura
- 1 tējkarote koriandra sēklu
- 1 tējkarote kumīna sēklu (vai ķimeņu)
Salātiem:
- 6 marinētas olas
- 2 saujas salātlapu
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- ½ apelsīna sulas
- 1 tējkarote sinepju
- Sāls pēc garšas
- Pipari pēc garšas
- 1 avokado
- Sauja zaļo zirnīšu
- 5 sparģeļu kāti
Pagatavošanas video
Marinētas olas:
Katliņā pievieno sagrieztas bietes, sarkanvīna etiķi, cukuru, koriandra sēklas un kumīna vai ķimeņu sēklas. Vāra 20 minūtes. Ļauj atdzist, sablendē līdz viendabīgai masai.
Burkā liek 6 novārītas olas. Pievieno biešu masu.
Liek ledusskapī uz nakti vai vismaz 3-6 stundām.
Salāti:
Olas izņem no marinādes, noskalo un pārgriež uz pusēm.
Bļodā pievieno olīveļļu, apelsīna sulu, sinepes, sāli un piparus - samaisa. Pievieno salātlapas un iecilā ar mērci. Pa virsu liek avokado šķēles, zaļos zirnīšus, sagrieztus sparģeļus.
Pasniedz ar sāli, pipariem un miziņu no apelsīna.

Pagatavošana
Marinētas olas:
Katliņā pievieno sagrieztas bietes, sarkanvīna etiķi, cukuru, koriandra sēklas un kumīna vai ķimeņu sēklas. Vāra 20 minūtes. Ļauj atdzist, sablendē līdz viendabīgai masai.
Burkā liek 6 novārītas olas. Pievieno biešu masu.
Liek ledusskapī uz nakti vai vismaz 3-6 stundām.
Salāti:
Olas izņem no marinādes, noskalo un pārgriež uz pusēm.
Bļodā pievieno olīveļļu, apelsīna sulu, sinepes, sāli un piparus - samaisa. Pievieno salātlapas un iecilā ar mērci. Pa virsu liek avokado šķēles, zaļos zirnīšus, sagrieztus sparģeļus.
Pasniedz ar sāli, pipariem un miziņu no apelsīna.
Salāti ar bietēs marinētām olām

Sastāvdaļas
Marinādei:
- 6 olas
- 2 bietes
- 300 ml sarkanvīna etiķa
- 120 g cukura
- 1 tējkarote koriandra sēklu
- 1 tējkarote kumīna sēklu (vai ķimeņu)
Salātiem:
- 6 marinētas olas
- 2 saujas salātlapu
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- ½ apelsīna sulas
- 1 tējkarote sinepju
- Sāls pēc garšas
- Pipari pēc garšas
- 1 avokado
- Sauja zaļo zirnīšu
- 5 sparģeļu kāti
Pagatavošana
Marinētas olas:
Katliņā pievieno sagrieztas bietes, sarkanvīna etiķi, cukuru, koriandra sēklas un kumīna vai ķimeņu sēklas. Vāra 20 minūtes. Ļauj atdzist, sablendē līdz viendabīgai masai.
Burkā liek 6 novārītas olas. Pievieno biešu masu.
Liek ledusskapī uz nakti vai vismaz 3-6 stundām.
Salāti:
Olas izņem no marinādes, noskalo un pārgriež uz pusēm.
Bļodā pievieno olīveļļu, apelsīna sulu, sinepes, sāli un piparus - samaisa. Pievieno salātlapas un iecilā ar mērci. Pa virsu liek avokado šķēles, zaļos zirnīšus, sagrieztus sparģeļus.
Pasniedz ar sāli, pipariem un miziņu no apelsīna.


