Sirds uzkodas Valentīndienā

Sastāvdaļas

4 personām

  • 200 g saldēta kārtainā rauga mīkla
  • 200 ml saldais krējums
  • 60 g cukurs
  • 50 g piena šokolāde
  • 20 g neapstrādātas mandeles
  • Nedaudz avenes
  • Cukura sirsniņas

Pagatavošanas video

Atkausē kārtaino mīklu un ar rokām paspaida nedaudz platāku un plānāku. Ar sirsniņu formu veido palielas sirsniņas. Kad tas izdarīts, liek cepešpannā, kas pārklāta ar cepampapīru, dekorē ar cukura sirsniņām un nedaudz pārber ar cukuru. Cep cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 15 minūtes.

Kamēr mīkla cepas, uzputo putukrējumu no saldā krējuma un cukura. Kad sirsniņas uzcepušās, izņem no krāsns un atdzesē. Pēc tam horizontāli pārgriež uz pusēm. Uz sirsniņu lejasdaļas smērē izkausētu šokolādi un pārkaisa ar sadrupinātām mandelēm. Pēc tam uz virsmas glīti uzspiež sagatavoto putukrējumu, kam pa virsu liek aveņu pusītes. Kad tas izdarīts, virsū liek pārgrieztās sirsniņas augšējo pusi. Dekoram vēl var pārkaisīt mazās cukura sirsniņas vai pūdercukuru.

Receptes apraksts

Pagatavošana

Viegli 40min

Atkausē kārtaino mīklu un ar rokām paspaida nedaudz platāku un plānāku. Ar sirsniņu formu veido palielas sirsniņas. Kad tas izdarīts, liek cepešpannā, kas pārklāta ar cepampapīru, dekorē ar cukura sirsniņām un nedaudz pārber ar cukuru. Cep cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 15 minūtes.

Kamēr mīkla cepas, uzputo putukrējumu no saldā krējuma un cukura. Kad sirsniņas uzcepušās, izņem no krāsns un atdzesē. Pēc tam horizontāli pārgriež uz pusēm. Uz sirsniņu lejasdaļas smērē izkausētu šokolādi un pārkaisa ar sadrupinātām mandelēm. Pēc tam uz virsmas glīti uzspiež sagatavoto putukrējumu, kam pa virsu liek aveņu pusītes. Kad tas izdarīts, virsū liek pārgrieztās sirsniņas augšējo pusi. Dekoram vēl var pārkaisīt mazās cukura sirsniņas vai pūdercukuru.

Sirds uzkodas Valentīndienā

Receptes apraksts
40min Viegli

Sastāvdaļas

4 personām

  • 200 g saldēta kārtainā rauga mīkla
  • 200 ml saldais krējums
  • 60 g cukurs
  • 50 g piena šokolāde
  • 20 g neapstrādātas mandeles
  • Nedaudz avenes
  • Cukura sirsniņas

Pagatavošana

Atkausē kārtaino mīklu un ar rokām paspaida nedaudz platāku un plānāku. Ar sirsniņu formu veido palielas sirsniņas. Kad tas izdarīts, liek cepešpannā, kas pārklāta ar cepampapīru, dekorē ar cukura sirsniņām un nedaudz pārber ar cukuru. Cep cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 15 minūtes.

Kamēr mīkla cepas, uzputo putukrējumu no saldā krējuma un cukura. Kad sirsniņas uzcepušās, izņem no krāsns un atdzesē. Pēc tam horizontāli pārgriež uz pusēm. Uz sirsniņu lejasdaļas smērē izkausētu šokolādi un pārkaisa ar sadrupinātām mandelēm. Pēc tam uz virsmas glīti uzspiež sagatavoto putukrējumu, kam pa virsu liek aveņu pusītes. Kad tas izdarīts, virsū liek pārgrieztās sirsniņas augšējo pusi. Dekoram vēl var pārkaisīt mazās cukura sirsniņas vai pūdercukuru.