Skābeņu zupa

Sastāvdaļas

4 personām

  • 200 g kartupeļu
  • 100 g grūbu
  • 75 g žāvētas gaļas
  • 4 ēdamkarotes sasmalcinātu skābeņu
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 1 gaļas buljona kubiņš
  • 1 vārīta ola
  • Šķipsna sāls
  • Šķipsna maltu melno piparu
  • Dilles

Pagatavošanas video

Sarīvētu burkānu un sagrieztu sīpolu apcep zeltaini brūnus. Katliņā ar ūdeni ieber mazos kubiņos sagrieztu žāvēto gaļu, grūbas un vāra 10 minūtes. Pievieno sagrieztus kartupeļus, apceptos burkānus un sīpolus, gaļas buljona kubiņu, sāli un piparus. Vāra, līdz kartupeļi mīksti. Pievieno sasmalcinātas skābenes, nedaudz pavāra, un zupa gatava.

Pasniedz ar pusi vārītas olas. Pārkaisa smalki sagrieztas dilles.

Receptes apraksts

Pagatavošana

Vidēji grūti 1h

Sarīvētu burkānu un sagrieztu sīpolu apcep zeltaini brūnus. Katliņā ar ūdeni ieber mazos kubiņos sagrieztu žāvēto gaļu, grūbas un vāra 10 minūtes. Pievieno sagrieztus kartupeļus, apceptos burkānus un sīpolus, gaļas buljona kubiņu, sāli un piparus. Vāra, līdz kartupeļi mīksti. Pievieno sasmalcinātas skābenes, nedaudz pavāra, un zupa gatava.

Pasniedz ar pusi vārītas olas. Pārkaisa smalki sagrieztas dilles.

Skābeņu zupa

Receptes apraksts
1h Vidēji grūti

Sastāvdaļas

4 personām

  • 200 g kartupeļu
  • 100 g grūbu
  • 75 g žāvētas gaļas
  • 4 ēdamkarotes sasmalcinātu skābeņu
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 1 gaļas buljona kubiņš
  • 1 vārīta ola
  • Šķipsna sāls
  • Šķipsna maltu melno piparu
  • Dilles

Pagatavošana

Sarīvētu burkānu un sagrieztu sīpolu apcep zeltaini brūnus. Katliņā ar ūdeni ieber mazos kubiņos sagrieztu žāvēto gaļu, grūbas un vāra 10 minūtes. Pievieno sagrieztus kartupeļus, apceptos burkānus un sīpolus, gaļas buljona kubiņu, sāli un piparus. Vāra, līdz kartupeļi mīksti. Pievieno sasmalcinātas skābenes, nedaudz pavāra, un zupa gatava.

Pasniedz ar pusi vārītas olas. Pārkaisa smalki sagrieztas dilles.