Smilšu mīklas cepumi ar glazūru

Sastāvdaļas

4 personām

  • Smilšu mīkla
  • Baltā šokolāde
  • Zaļā pārtikas krāsviela
  • Tumšā šokolāde
  • Cukura dekoratīvie rotājumi
  • Krāsainās cukura glazūras dekoram

Pagatavošanas video

Smilšu mīklu izrullē apmēram 3 mm biezumā. Ar formiņām mīklā izspiež dažādas Ziemassvētku figūriņas, piemēram, eglīti, sniegavīru, zvaigznīti, vīriņu. Cepumiņus cep cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 15 minūtes. Kamēr cepumi cepas, izkausē gan balto, gan tumšo šokolādi. Balto šokolādi sajauc ar zaļo pārtikas krāsvielu. Kad cepumi izcepušies, tos atdzesē. Eglīti pārlej ar zaļās krāsas šokolādi, vīriņu – ar tumšo šokolādi, sniegavīru – ar balto. Cepumus ievieto ledusskapī uz stundu, lai glazūra sacietē. Pēc tam rotā ar cukura dekoratīvajiem rotājumiem un apzīmē ar krāsainajām cukura glazūrām.

Smilšu mīklas cepumi ar glazūru

Pagatavošana

Viegli 1h

Smilšu mīklu izrullē apmēram 3 mm biezumā. Ar formiņām mīklā izspiež dažādas Ziemassvētku figūriņas, piemēram, eglīti, sniegavīru, zvaigznīti, vīriņu. Cepumiņus cep cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 15 minūtes. Kamēr cepumi cepas, izkausē gan balto, gan tumšo šokolādi. Balto šokolādi sajauc ar zaļo pārtikas krāsvielu. Kad cepumi izcepušies, tos atdzesē. Eglīti pārlej ar zaļās krāsas šokolādi, vīriņu – ar tumšo šokolādi, sniegavīru – ar balto. Cepumus ievieto ledusskapī uz stundu, lai glazūra sacietē. Pēc tam rotā ar cukura dekoratīvajiem rotājumiem un apzīmē ar krāsainajām cukura glazūrām.

Smilšu mīklas cepumi ar glazūru

Smilšu mīklas cepumi ar glazūru
1h Viegli

Sastāvdaļas

4 personām

  • Smilšu mīkla
  • Baltā šokolāde
  • Zaļā pārtikas krāsviela
  • Tumšā šokolāde
  • Cukura dekoratīvie rotājumi
  • Krāsainās cukura glazūras dekoram

Pagatavošana

Smilšu mīklu izrullē apmēram 3 mm biezumā. Ar formiņām mīklā izspiež dažādas Ziemassvētku figūriņas, piemēram, eglīti, sniegavīru, zvaigznīti, vīriņu. Cepumiņus cep cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 15 minūtes. Kamēr cepumi cepas, izkausē gan balto, gan tumšo šokolādi. Balto šokolādi sajauc ar zaļo pārtikas krāsvielu. Kad cepumi izcepušies, tos atdzesē. Eglīti pārlej ar zaļās krāsas šokolādi, vīriņu – ar tumšo šokolādi, sniegavīru – ar balto. Cepumus ievieto ledusskapī uz stundu, lai glazūra sacietē. Pēc tam rotā ar cukura dekoratīvajiem rotājumiem un apzīmē ar krāsainajām cukura glazūrām.