Svaigu kāpostu zupa

Sastāvdaļas

4 personām

  • 3 l ūdens
  • 500 g cūku ribiņu
  • 400 g svaiga kāposta
  • 320 g kartupeļu
  • 60 g burkānu
  • 6 ķiploku daiviņas
  • 1/2 sīpola
  • Melnie piparu graudi
  • Laurlapas
  • Sāls
  • Dilles

Pagatavošanas video

Katlā ar ūdeni liek cūku ribiņas, nedaudz pavāra un noņem putas. Pievieno piparu graudus, laurlapas, sāli un vāra 40 minūtes, pēc nepieciešamības noņemot putas. Pievieno plānās ripiņās sagrieztus burkānus un vāra vēl 5 minūtes. Pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus, sagrieztu kāpostu, smalki sagrieztu sīpolu, smalki sakapātas ķiploku daiviņas un turpina vārīt, līdz dārzeņi mīksti. No katla izņem ribiņas, atdala gaļu no kauliem un liek zupā. Pasniedzot dekorē ar dillēm vai citiem zaļumiem.


Receptes apraksts

Pagatavošana

Vidēji grūti 1h 30min

Katlā ar ūdeni liek cūku ribiņas, nedaudz pavāra un noņem putas. Pievieno piparu graudus, laurlapas, sāli un vāra 40 minūtes, pēc nepieciešamības noņemot putas. Pievieno plānās ripiņās sagrieztus burkānus un vāra vēl 5 minūtes. Pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus, sagrieztu kāpostu, smalki sagrieztu sīpolu, smalki sakapātas ķiploku daiviņas un turpina vārīt, līdz dārzeņi mīksti. No katla izņem ribiņas, atdala gaļu no kauliem un liek zupā. Pasniedzot dekorē ar dillēm vai citiem zaļumiem.


Svaigu kāpostu zupa

Receptes apraksts
1h 30min Vidēji grūti

Sastāvdaļas

4 personām

  • 3 l ūdens
  • 500 g cūku ribiņu
  • 400 g svaiga kāposta
  • 320 g kartupeļu
  • 60 g burkānu
  • 6 ķiploku daiviņas
  • 1/2 sīpola
  • Melnie piparu graudi
  • Laurlapas
  • Sāls
  • Dilles

Pagatavošana

Katlā ar ūdeni liek cūku ribiņas, nedaudz pavāra un noņem putas. Pievieno piparu graudus, laurlapas, sāli un vāra 40 minūtes, pēc nepieciešamības noņemot putas. Pievieno plānās ripiņās sagrieztus burkānus un vāra vēl 5 minūtes. Pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus, sagrieztu kāpostu, smalki sagrieztu sīpolu, smalki sakapātas ķiploku daiviņas un turpina vārīt, līdz dārzeņi mīksti. No katla izņem ribiņas, atdala gaļu no kauliem un liek zupā. Pasniedzot dekorē ar dillēm vai citiem zaļumiem.