Biešu pastēte

Sastāvdaļas

4 personām

  • 400 g vārītu biešu
  • 50 g sezama sēklu
  • 40 ml olīveļļas
  • 10 g diļļu
  • 4 g sāls
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1/2 citrona sulas
  • Vārītas olas baltums dekoram

Pagatavošanas video

Bietes sagriež kubiņos un ieber bļodā. Pievieno sezama sēklas, sarīvētu ķiploka daiviņu, citrona sulu, sāli, sakapātas dilles un olīveļļu. Visu kārtīgi sablendē, līdz izveidojas viendabīga masa. Pastēti ieteicams baudīt ar rudzu maizes šķēli, uzsmērējot uz tās. Dekoram var pārbērt sagrieztu vārītas olas baltumu. Lai labi garšo!

Receptes apraksts

Pagatavošana

Viegli 20min

Bietes sagriež kubiņos un ieber bļodā. Pievieno sezama sēklas, sarīvētu ķiploka daiviņu, citrona sulu, sāli, sakapātas dilles un olīveļļu. Visu kārtīgi sablendē, līdz izveidojas viendabīga masa. Pastēti ieteicams baudīt ar rudzu maizes šķēli, uzsmērējot uz tās. Dekoram var pārbērt sagrieztu vārītas olas baltumu. Lai labi garšo!

Biešu pastēte

Receptes apraksts
20min Viegli

Sastāvdaļas

4 personām

  • 400 g vārītu biešu
  • 50 g sezama sēklu
  • 40 ml olīveļļas
  • 10 g diļļu
  • 4 g sāls
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1/2 citrona sulas
  • Vārītas olas baltums dekoram

Pagatavošana

Bietes sagriež kubiņos un ieber bļodā. Pievieno sezama sēklas, sarīvētu ķiploka daiviņu, citrona sulu, sāli, sakapātas dilles un olīveļļu. Visu kārtīgi sablendē, līdz izveidojas viendabīga masa. Pastēti ieteicams baudīt ar rudzu maizes šķēli, uzsmērējot uz tās. Dekoram var pārbērt sagrieztu vārītas olas baltumu. Lai labi garšo!