Biezpiena deserts ar auzu pārslām un ogu ķīseli
Sastāvdaļas
- 200 g ķiršu
- 200 g zemeņu
- 100 g melleņu
- 50 g aveņu
- 130 g cukura
- 6 g vanilīncukura
- 25 g kartupeļu cietes
- 20 g sviesta
- 100 g auzu pārslu
- 200 g biezpiena
- 140 g saldā krējuma
- 10 g pūdercukura
- Rīvēta citrona miza
- Piparmētra dekoram
Pagatavošanas video
Katlā ieber ķiršus, zemenes, mellenes, pielej nedaudz ūdens un vāra uz lēnas uguns, līdz ogas izšķīst. Pievieno vēl nedaudz ūdens, 80 g cukura, vanilīncukuru un apmaisa. Pieber avenes, nedaudz vēl pavāra un lēnā strūklā, nepārtraukti maisot, pievieno ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti. Maisot vāra, līdz ķīselis sāk sabiezēt. Tad noņem no plīts un liek dzesēties. Pannā izkausē sviestu. Pieber 50 g cukura, auzu pārslas un, nepārtraukti maisot, viegli apbrūnina. Kad tas izdarīts, pagatavo biezpiena masu. Bļodā liek biezpienu un ar karoti saspaida smalkāku. Tad pieber pūdercukuru un kārtīgi visu samaisa. Saputo saldo krējumu līdz putukrējuma konsistencei. Biezpienu sajauc ar putukrējumu, rīvētu citrona mizu un viegli samaisa. Trauciņā liek sagatavoto biezpiena masu, pielej atdzisušo ķīseli, pārber apbrūninātās auzu pārslas un rotā ar piparmētras lapiņu. Labu apetīti!

Pagatavošana
Katlā ieber ķiršus, zemenes, mellenes, pielej nedaudz ūdens un vāra uz lēnas uguns, līdz ogas izšķīst. Pievieno vēl nedaudz ūdens, 80 g cukura, vanilīncukuru un apmaisa. Pieber avenes, nedaudz vēl pavāra un lēnā strūklā, nepārtraukti maisot, pievieno ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti. Maisot vāra, līdz ķīselis sāk sabiezēt. Tad noņem no plīts un liek dzesēties. Pannā izkausē sviestu. Pieber 50 g cukura, auzu pārslas un, nepārtraukti maisot, viegli apbrūnina. Kad tas izdarīts, pagatavo biezpiena masu. Bļodā liek biezpienu un ar karoti saspaida smalkāku. Tad pieber pūdercukuru un kārtīgi visu samaisa. Saputo saldo krējumu līdz putukrējuma konsistencei. Biezpienu sajauc ar putukrējumu, rīvētu citrona mizu un viegli samaisa. Trauciņā liek sagatavoto biezpiena masu, pielej atdzisušo ķīseli, pārber apbrūninātās auzu pārslas un rotā ar piparmētras lapiņu. Labu apetīti!
Biezpiena deserts ar auzu pārslām un ogu ķīseli

Sastāvdaļas
- 200 g ķiršu
- 200 g zemeņu
- 100 g melleņu
- 50 g aveņu
- 130 g cukura
- 6 g vanilīncukura
- 25 g kartupeļu cietes
- 20 g sviesta
- 100 g auzu pārslu
- 200 g biezpiena
- 140 g saldā krējuma
- 10 g pūdercukura
- Rīvēta citrona miza
- Piparmētra dekoram
Pagatavošana
Katlā ieber ķiršus, zemenes, mellenes, pielej nedaudz ūdens un vāra uz lēnas uguns, līdz ogas izšķīst. Pievieno vēl nedaudz ūdens, 80 g cukura, vanilīncukuru un apmaisa. Pieber avenes, nedaudz vēl pavāra un lēnā strūklā, nepārtraukti maisot, pievieno ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti. Maisot vāra, līdz ķīselis sāk sabiezēt. Tad noņem no plīts un liek dzesēties. Pannā izkausē sviestu. Pieber 50 g cukura, auzu pārslas un, nepārtraukti maisot, viegli apbrūnina. Kad tas izdarīts, pagatavo biezpiena masu. Bļodā liek biezpienu un ar karoti saspaida smalkāku. Tad pieber pūdercukuru un kārtīgi visu samaisa. Saputo saldo krējumu līdz putukrējuma konsistencei. Biezpienu sajauc ar putukrējumu, rīvētu citrona mizu un viegli samaisa. Trauciņā liek sagatavoto biezpiena masu, pielej atdzisušo ķīseli, pārber apbrūninātās auzu pārslas un rotā ar piparmētras lapiņu. Labu apetīti!