Upeņu debesmanna ar vaniļas mērci

Sastāvdaļas

4 personām

  • 500 ml ūdens
  • 150 g ievārījuma
  • 100 g mannas
  • 80 g cukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • Pustējkarote ingvera pulvera

Vaniļas mērcei:

  • 500 ml trekna piena
  • 2 olu dzeltenumi
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura

Pagatavošanas video

Katliņā uzkarsē ūdeni, pievieno ievārījumu un cukuru, kā arī vaniļas cukuru un ingveru. Maisot karsē, līdz uzvārījies. Turpinot maisīt (vislabāk ar putojamo slotiņu), lēnā tērcītē pievieno mannu. Noņem no uguns, maisa, līdz masa uzbriedusi. Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai, tad sakuļ gaisīgās putās. Pasniedz vēsu ar vaniļas mērci.


Vaniļas mērcei:

Pienu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Liek malā. Karstumizturīgā bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru, līdz masa gaisīga un gaiša. Turpinot maisīt, lēnā tērcītē pievieno karsto pienu. Iejauc vaniļas cukuru. Virs karsta ūdens tvaikiem masu turpina maisīt vēl dažas minūtes, līdz tā nedaudz sabiezējusi.



Receptes apraksts

Pagatavošana

Vidēji grūti 1h 30min

Katliņā uzkarsē ūdeni, pievieno ievārījumu un cukuru, kā arī vaniļas cukuru un ingveru. Maisot karsē, līdz uzvārījies. Turpinot maisīt (vislabāk ar putojamo slotiņu), lēnā tērcītē pievieno mannu. Noņem no uguns, maisa, līdz masa uzbriedusi. Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai, tad sakuļ gaisīgās putās. Pasniedz vēsu ar vaniļas mērci.


Vaniļas mērcei:

Pienu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Liek malā. Karstumizturīgā bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru, līdz masa gaisīga un gaiša. Turpinot maisīt, lēnā tērcītē pievieno karsto pienu. Iejauc vaniļas cukuru. Virs karsta ūdens tvaikiem masu turpina maisīt vēl dažas minūtes, līdz tā nedaudz sabiezējusi.



Upeņu debesmanna ar vaniļas mērci

Receptes apraksts
1h 30min Vidēji grūti

Sastāvdaļas

4 personām

  • 500 ml ūdens
  • 150 g ievārījuma
  • 100 g mannas
  • 80 g cukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • Pustējkarote ingvera pulvera

Vaniļas mērcei:

  • 500 ml trekna piena
  • 2 olu dzeltenumi
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura

Pagatavošana

Katliņā uzkarsē ūdeni, pievieno ievārījumu un cukuru, kā arī vaniļas cukuru un ingveru. Maisot karsē, līdz uzvārījies. Turpinot maisīt (vislabāk ar putojamo slotiņu), lēnā tērcītē pievieno mannu. Noņem no uguns, maisa, līdz masa uzbriedusi. Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai, tad sakuļ gaisīgās putās. Pasniedz vēsu ar vaniļas mērci.


Vaniļas mērcei:

Pienu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Liek malā. Karstumizturīgā bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru, līdz masa gaisīga un gaiša. Turpinot maisīt, lēnā tērcītē pievieno karsto pienu. Iejauc vaniļas cukuru. Virs karsta ūdens tvaikiem masu turpina maisīt vēl dažas minūtes, līdz tā nedaudz sabiezējusi.